Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
epsik Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 5. 2008, 17:13:20
Dobrý den,
nemůžu přijít na způsob, jak přiřazovat prvkům funkci s nějakými parametry (function (parametr, dalsi_parametr) , pokud jim ji přiřazuji přes obsluhu událostí. zkouším toto: // toto jsem někde zkopíroval kvůli univerzální obsluze událostí function addEvent(obj, event, funct) { if (obj.attachEvent) { //IE obj['e' + event + funct] = funct; obj['x' + event + funct] = function() { obj['e' + event + funct](window.event); } obj.attachEvent('on' + event, obj['x' + event + funct]); } else // other browser obj.addEventListener(event, funct, false); } // a zde je má funkce function prohodit(id_kabelky,id,pocet){ var koef = id_kabelky - 1; for (var i=1; i < pocet+1; i++) { var kabelka = "obrazek"+id+i; var novyNazev = i+koef; if (pocet < novyNazev ) novyNazev -= pocet; objekt = document[kabelka]; objekt.src = "upload/"+id+"/thumbs/obrazek"+novyNazev+".png" funkce = prohodit(novyNazev,id,pocet); //tady nastává ten problém...pokud by byla funkce bez závorek (a tudíš i bez argumentů), tak to bude fungovat addEvent(objekt, "click", funkce); }; } Zkoušel jsem i jiné možnosti, ale samozřejmě taky potřebuji, aby mi to fungovalo ve všech prohlížečích...poradíte někdo? |
||
epsik Profil * |
#2 · Zasláno: 8. 5. 2008, 17:41:08
ještě abych to zjednodušil, jde mi vlastně jen o něco takového:
document[kabelka].onclick = function(){ prohodit (novyNazev,id,pocet); } |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0