Autor Zpráva
abcdef...
Profil *
ako mám zapísať identifikátor v js súbore napr. mám html:
<option value="1" id="1"></option>

a chcem preňho script
napr.
function aa(){
if()
}...


??
peta
Profil
abcdef...
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare
jakpsatweb - javascript - priklady
Neni zac.
abcdef...
Profil *
myslíš:
document['meno']


??...toto?...a ešte...keď chcem aby JSscript toto napísal do súboru:
a.html
medzi
<head></head>....ako na to?...
abcdef...
Profil *
resp. mám
<optgroup>
potom mám 4 možnosti.Keď chcem že keď klikne na prvé tak napíše do a.html tú prvú valutu?..
tiso
Profil
id nesmie začínať číslicou!!! viď http://www.w3.org/TR/REC-html40/types.html#type-name
abcdef...
Profil *
ok...dám a1...ale ešte stále neviem...
abcdef...
Profil *
mno...a čo keby som to trochu poupravil pomocou php?...
peta
Profil
abcdef...
jak uz jsem psal, mas tu asi 30 prikladu. Takovy problem behem 5ti minut projit a podivat se, jak pracuji s ID a jak pracuji formulare? Dokonce formulare jsou pod nadpisem formulare.
Znovu davam odkaz.
jakpsatweb - javascript - priklady - formulare
jakpsatweb - javascript - priklady

vsimni si ten komplikovany postup:
1. http://www.jakpsatweb.cz/
2. Kliknes na zalozku Javascript
3. kliknes na podzalozku Priklady
4. vyhledas nadpis Formulare
5. Pro praci se selectem je tam priklad Select zpusobi...
Pro praci s ID je nejaky priklad kolem.

"aby JSscript toto napísal do súboru:
a.html
medzi
<head></head>"
JS neumi zapisovat nic do souboru, aspon ve smyslu ukladani. JS muze prepisovat udaje na strance a muze spustit odeslani formulare. Pres JS ajax lze odeslat udaje.
Pristup do okna stranky ziskas pres objekt window.
Pristup do dokumentu ziskas pres objekt document.
jakpsatweb - javascript - objekt window
jakpsatweb - javascript - objekt document
K HEAD se lze v celku dostat 2ma zpusoby. pres ID (viz priklady, to nebudu vypisovat, kdyz to tam je v kazdem druhem) nebo pres tagy, napr funkci objektu document getElementsByTagName('HEAD')[0] ; nulty tag ze vsech nalezenych HEAD. Pres ID je to jistejsi, nektere prohlizece tuto funkci totiz nepodporuji. Ja mozne ji vsak doprogramovat pomoci JS DOM.
Byli by tu jeste dalsi zpusoby, treba zkusit NAME, ale to je tez takove nejiste v podpore, u hhead tagu, zrovna.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0