| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Pesulap Profil |
Ahoj mám problém kontroluji javascriptem form a chtěl bych když je něco špatně aby se inputu nastavilo barevné pozadí . Ale nevím jak na to ..
mám takovouhle kontrolu .. if (re.test(email)==false){
alert("Toto není správný formát e-mailové adresy !");
email1.focus();
return false;
}jsem chtěl změnit barvu pozadí ale nejde mi to .. neprovede se mi ani ten alert nevíte někdo kde mám chybu ? |
||
| Měsíček Profil |
#2 · Zasláno: 9. 6. 2008, 20:51:52
Myslím, že bude potřeba celý kód.
|
||
| Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 9. 6. 2008, 20:55:52
Reaguji na Pesulapa:
Raději než kód vlož odkaz na živou ukázku. Mimochodem, před tečkami, otazníky a vykřičníky se nedělá mezera. |
||
| Pesulap Profil |
#4 · Zasláno: 10. 6. 2008, 00:41:53
Chamurappi
promin... function objednavky(objednavka_form){ var re = /^[_a-zA-Z0-9\.\-]+@[_a-zA-Z0-9\.\-]+\.[a-zA-Z]{2,4}$/; var rt = /^(\+420)? ?[0-9]{3} ?[0-9]{3} ?[0-9]{3}$/; email = objednavka_form.email.value; email1 = objednavka_form.email; telefon = objednavka_form.telefon.value; telefon1 = objednavka_form.telefon; if (email == "") { objednavka_email document.getElementById('objednavka_email').style.background = '#CCC000'; email1.focus(); return false; } if (re.test(email)==false){ alert("Toto nenĂ správnĂ˝ formát e-mailovĂ© adresy !"); email1.focus(); return false; } if (rt.test(telefon)==false){ alert("NesprávnĂ˝ formát cĂsla! pr.:+420 123 456 789 nebo 123 456 789"); telefon1.focus(); return false; } else return true; } tohle je celý kod .. prostě chci udělat nějakou hezkou kontrolu formuláře , než jen alert v okně :-( to je nuda .. Tak jestli by jste věděli kam se kouknout "návod" . Děkuji mnohokrát a omlouvám se za gramatiku .. |
||
| peta Profil |
#5 · Zasláno: 10. 6. 2008, 07:50:54
Pesulap
cely kod znamena se vsim, protoze chyba muze byt prave tam. Uplne nejlepsi odkaz na stranku, protoze pak mame stejne cislovane radky a stejne chyby. Ver tomu, ze kdyz si tam doplnime neuvedene udaje, tak nam to bude chodit a tobe ne. Jak zjistime, kde je chyba? Jinak ma kazdy prohlizec JS/chybovou konzolu, tak se podivej, co to hlasi za chybu a na kterem radku. |
||
| tio Profil * |
#6 · Zasláno: 10. 6. 2008, 12:43:34
pouzi jquery a mas pokoj. je to jednoduche, elegantne a funkcne riesenie vo vsetkych browseroch. www.jquery.com a stranaka s pluginom na validovanie je tu http://www.noupe.com/jquery/50-amazing-jquery-examples-part1.html
o jquery si nieco precitaj na interval.cz alebo programujte.com. |
||
| Pesulap Profil |
#7 · Zasláno: 10. 6. 2008, 13:18:55
tio
Mno moc krásně jsi mě namlsal , to je přesně ono , ale ta kontrola formulářů je super ale na intervalu ani na programujeme jsem nenašel nic moc co by mi pomohlo .. :( Asi Vás s tim obtěžovat nemůžu .. ale kdyby někdo už s tim měl zkušenosti tak pls pošlete kod nebo link .. díky .. |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0