Autor Zpráva
1ight
Profil
Dobrý den chtěl bych se Vás zeptat, jestli je možný nějak zjistit přesnou výšku aktivní zobrazené plochy pro www stránky.

Existují příkazy které jsem našel screen.innerHeight, screen.availHeight ale nepodařilo se mi zjistit abych dostal přesný výpočet i když človek bude mít uživatel aktivní nějaké toolbary nebo nebude mít žádné toolbary.

Používal jsem tento script ale nejak mi to nefunguje abych měl přesný výpočet aktivního okna třeba s toolbarama nebo bez


<script language="javascript">
function winH() {
  if (window.innerHeight)
    return window.innerHeight;
  else if  (document.documentElement && document.documentElement.clientHeight)
    return document.documentElement.clientHeight;
  else if  (document.body && document.body.clientHeight)
    return document.body.clientHeight;
  else
    return null;
  }

  if ( winH() == null ) {
    y = screen.availHeight;
  } else {
    y = winH();
  }

  if (window.location.search == "") {
    window.location.href = window.location + "?h=" + y;
  }
</script>
<?php
    $_SESSION['h'] =  $_REQUEST['h'];
  }
?>
peta
Profil
1ight
v cem je problem, co hledat a kde za chybu?
Proc chces pocitat rozmery okna a ne rozmery prvku v nem pri nastavenem
html,body {margin:0; padding:0;}
?
hledal bych google.com
modi2
lightbox a podobne scripty na obrazky, ktere s tim uz pracuji
nekolik takovych tu bylo na foru
totez zjistovani rozmeru

jak se hleda na foru? opet googgle.com
site:diskuse.jakpsatweb.cz slovo1 slovo2 ...
slovo1 = javascript
slovo2 = rozmery
slovo3 = okna

slovo2 = lightbox
slovo3 = (nic)
1ight
Profil
Tak ja děkuju za tip zkusím díky moc a omlouvam se :-) ja to zkoušel hledat vím jen o plavačku ale ten je složitej nejak jsem ho nepochopil a nedokazal rozkuchat tak jsem to řešil nakonec javascriptem.. Škoda že ten firefox neni tak promakanej :-)
LukSoft
Profil *
Tak ja děkuju za tip zkusím díky moc a omlouvam se :-) ja to zkoušel hledat vím jen o plavačku ale ten je složitej nejak jsem ho nepochopil a nedokazal rozkuchat tak jsem to řešil nakonec javascriptem.. Škoda že ten firefox neni tak promakanej :-)

:-D Říkají ti co dělají na jedném prohlížeči, co i dnes má problémy podporovat standarty. Co je udělané ve FF, Opeře nebo jakémkoli jíném standartizovaném prohlížeči jede vždy, jen ta ku...a od Micra musí mít vždy něco extra. Co je udělané v IE funguje VŽDY, JEN A POUZE V IE!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: