Autor Zpráva
esme
Profil
Zdravím, nemohl byste mi někdo doporučit nějaký kurz JS, konaný v Praze? Jako samouk se moc nechytám. Z nabídek firem, nabízejících kurzy, nepoznám kvalitu a taky nemůžu dát 20 litrů za víkendové školení.
Díky Jana
peta
Profil
google.com
javascript kurz praha
zalezi na tom, co chces o JS vedet a k cemu ho chces pouzivat. Podle toho se da rici, co by melo byt v tom kurzu obsazeno.
Treba ted jsem byl v knihkupectvi a koukam, ze o ajaxu je tam mistrostvi v ajax a pod, knizky o 1000 stranach. Zrejme detailne popisuji jsquery. Ma to ale vyznam cist? Normalni clovek z toho pouzije odeslani a prijeti pozadavku a vysledek uz si zobrazi po svem, radeji.

javascript je velmi obsahly. Predevsim proto, ze se stale prichazi s necim novym a prohlizece se vyviji.

- zaklad JS je zakladni programatorske znalosti; syntaxe, funkce, cykly, zpusob zobrazeni, zpusob zobrazeni a vyhledani chyb
(pochybuji, ze ti na tom skoleni sdeli vic nez 1 zpusob zobrazeni a jestli ti sdeli, jak hledat chybu ve scriptu)
- dalsi velkou vetsi je JS DOM; popis html dokumentu pomoci uzlu. Vysledky funkci se znacne lisi pro ruzne prohlizece. Kdo vi, zda ti tohle take sdeli a pro jake? FF, IE zaklad. tez tu spousta lidi se snazi prosazovat Operu, ktera zas ma jine vysledky.
Spousta veci v ruznych prohlizecich krome FF neni (mozilla totiz JS vyviji asi nejvic).
- prace bez DOM pomoci tagu
- pak jsou ruzne graficke efekty. Ty zas vyviji spise IE.
- JS Ajax; prenos dat bez nacitani cele stranky
... atd

Skutecne zalezi, k cemu chces JS pouzit, zda na grafiku, pocitani, generovani dokumentu, prenos dat, ...
esme
Profil
Chtela bych to k tvorbe dynamickych www stranek (hlavne graficke efekty). Potrebovala bych to ale pochopit od zakladu...
Dik
peta
Profil
esme
jakpsatweb - css - filter
jsou ty graficke efekty javascriptu pro IE. Mel by tam byt i odkaz na msdn, microsoft knihovnu. Myslim, ze ty se prilis na skoleni neprobiraji :)
Dynamika je prave v tom, ze si muzes novinovy dokument animovat, menit cisla, prvky, cokoliv na cokoliv jine. Obvykle se to dela zmenou className (css class). si myslim, ze bohate na to staci prikaldy na jakpsatweb. No dobry, mozna nekdo prijde s necim jinym nebo doporuci svou firmu :)
TSD
Profil
peta
No dobry, mozna nekdo prijde s necim jinym

Můžu tě ujistit že blbější rada než tvoje jakpsatweb - css - filter se tady neobjeví. Všiml sis vůbec, o čem tohle téma je?

Nebo jinak. mmmohl by to tady někdo promáznout? Ideální by bylo petovi psaní podobných duchaplností zatrhnout úplně, ale chápu, že to není jednoduché, když neporušuje žádná pravidla a prostě jen plácá nesmysly.
Railbot
Profil
TSD
Máme ujištění od bohnické léčebny, že peta má přístup k počítači pouze párkrát týdně za dobré chování a nemůže zde tedy škodit permanentně.
Leo
Profil
http://www.gopas.cz/DetailKurzu.aspx?IDKurzu=3816

Leo
peta
Profil
TSD
Za to tva rada je nejlepsi. Hned jsem si toho vsiml.
Totez Railbot

Myslim, ze jsem se zeptal na upresneni. Zajimaji ji predevsim graficke efekty.
A graficke efekty v javascriptu, fungujici v IE jsou popsany na jakpsatweb v kapitole
jakpsatweb - css - filter
Jestlize nevis, ze ActiveX pouzite pro vykresleni css filtru funguje pouze se zapnutym JS/activeX nebo jsi tuto oblast css jeste neprozkoumaval, za to bohuzel nenese nase lecebna odpovednost.

Mimo to jsem si nevsiml, ze bys zpochybnil tvrzeni, ze se graficke efekty na JS skoleni neprobiraji, obvykle.
Viz Leouv odkaz, prevazne se probira programovaci cast.

esme
Jeste mne napadlo, co zkusit Flash? Ve flash jdou provadet ruzne graficke efekty a skoleni pres flash by melo byt spis zamerene na praci s tvoricim programem typu videostudio, kde jednim klikem mas efekt a nemusis nic zvlast programovat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: