Autor Zpráva
Mirek15
Profil *
Tohle je obyčejnej příklad použití funkce timedCount() - value je určeno proměnnou c, která se vztahuje k id="txt", čili k input type="text"... c se teda neustále zvyšuje....

<head>
<script type="text/javascript">
var c=0;
var t;
function timedCount()
{
document.getElementById('txt').value=c;
c=c+1;
t=setTimeout("timedCount()",1000);
}
</script>
</head>

<body>
<form>
<input type="button" value="Start count!" onClick="timedCount()">
<input type="text" id="txt">
</form>

</body>

Co ale nechápu je tohle: proč to samý nejde použít na styl a obrázek? chci aby c určovalo průhlednost obrázku a ta průhlednost aby se neustále zvyšovala...

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
var c=10;
var t;
function timedCount()
{
document.getElementById('img').style="opacity:c;filter:alpha(opacity=c )";
c=c+1;
t=setTimeout("timedCount()",1000);
}
</script>
</head>

<body>
<form>
<input type="button" value="Start count!" onClick="timedCount()">
<img src="http://www.tempo-cesko.com/catalog/3-35107v.jpg" id="img" />
</form>

</body>

Má někdo pls nápad, jak se dá provést tohle "postupný zvyšování" opacity?

Dík za odpovědi
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mirka15:
Zrovna „pls nápad“ nemám. Řešení vím, ale nemám chuť se o něj podělit, když takhle prasíš češtinu.
Mirek15
Profil *
*Prosím, má někdo nápad, jak lze provést toto "postupné zvyšování" opacity?
peta
Profil
document.getElementById('img').style="opacity:c;filter:alpha(opacity=c )";

promenna = "text retezcu";

otazka zni, jak se spojuje promenna s retezcem?
"text retezce nazev promenna" ? NE
Toto je pouze text retezce ne 4 promenne, jak se ty domnivas a nevim, jak jsi na to prisel, ze by to mohlo fungovat.

jakpsatweb - javascript - Syntaxe - Základy syntaxe - Operátory v JavaScriptu
Pokud neznas zaklady, pak mas tezky zivot :)
Co treba se podivat na
jakpsatweb - javascript - priklady
jak to delaji ostatni?

Chamurappi
myslim, ze to je docela off-topic reakce a jako moderator si ji muzes za odmenu hned smazat :)
Mirek15
Profil *
jo, vim, že jsem to tam zaměnil....ale to neni podstatný, učim se to v angličtině, tak neznam ty český pojmy...nechápu, proč to prostě nenecháte bejt, když někomu nechcete poradit, tak si ho prostě nevšímejte...už jsem ten dotaz zadal na jiný diskuzi a už se to tam řeší - řeší se, JAK TO UDĚLAT a ne jako tady, samý komentáře k ničemu a žádný rady
Měsíček
Profil
Mirku .. přečti si tohle vlákno ještě jednou možná pochopíš kde jsi udělal zásadní chybu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Mirka15:
document.getElementById('img').style.cssText = "opacity: " + (c / 100) + "; filter:alpha(opacity=" + c + ")";
— hodnoty proměnné „c“ by se měly pohybovat od nuly do stovky, takže je zapotřebí to opakování někdy zarazit. (A asi i zrychlit či zvětšit přírůstek proměnné „c“.)


Reaguji na Měsíčka:
Zásadní chyba byla to „pls“ :-)
peta
Profil
Mirek15
co kdyby jsi to rozepsal? vim, ze jsem nekde neco, ale, co jsi a kde?

prvni chyba je ten retezec + promenna
dalsi chybu vidim, kdyz koukam na Chamurappi text, kterou jsem prehlid
document.getElementById('img').style =
takhle to nejde
var s = document.getElementById('img').style;
s.opacity =
s.filter =
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub8

cssText funguje v jednom prohlizeci, ale v druhem nemusi (IE / FF)

a priste se podivej do JS konzoly, na kterem radku ti to pise chybu. Hledej, kde v prohlizeci ta konzola je a pak dej obnovit stranku.
peta
Profil
takhle se resi domaci ukoly :)
http://forum.builder.cz/list.php?26

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: