Autor Zpráva
george
Profil
Dobrý den,

mám malý (velký) problém. Podařilo se mi sestavit funkci, která by měla umět zobrazit text již při dokončení procesu nabíhání z tabule(1), kde jsem stanovil onmouseover, který zajistí naběhnutí i mimo HTML objekty, čili ihned.

Další tabule tabule(1), ... tabule(5) se vykonává pouze v případě přejetí kurzorem myši nad určitým textem, čili při pohybu v HTML s onmouseover.

Script jsem vyvolával takto:
   <ol id="site-navigation" onmouseout="tabule(1)">
    <li class="menu-1" onmouseover="tabule(1)">Služby</li>
    <li class="menu-2" onmouseover="tabule(2)">Reference</li>
    <li class="menu-3" onmouseover="tabule(3)">Ceník</li>
    <li class="menu-4" onmouseover="tabule(4)">O nás</li>
    <li class="menu-5" onmouseover="tabule(5)">Kontakt</li>
   </ol>

, načež v hlavičce jsem odkázal na externí obsah name.js.

Vyhodnocení scriptu probíhá tak, že vyvolám podmínku, kde začnu pomocí getElementById zjišťovat pod-podmínkou ze switch, jestli náhodou nějaké to číslo v závorce není stejné a pokud ano, odešlu to k další podmínce, kde pokud již je v poli obsah přepíšu ho na nový obsah.

Horší je to, že prakticky nefunguje, nedokázal byste mi prosím kdokoli pomoci co dál, celý den jsem na tom dřel a přemýšlel proč nejde spustit do obsahu tabule vedle loga na phpScape.

Děkuji ;-)
yFang
Profil
george
Zkus sem dát živou ukázku.
Měsíček
Profil
Však a co jsou ty odkazy? :)
yFang
Profil
Měsíček
No jo, četl jsem nějak nepozorně. :D

george
 var ele=document.getElementById("tabule");

Musíš tam mít někde id tabule, což tam nemáš.
george
Profil
yFang
Zjistil jsem, že na této stránce je podobný, ne-li stejný kód, který jsem skládal z příkladů v knížce napravo v tom modrém poli, které reaguje na pohyb po odkazech.

Měsíček
Ty texty pod tabulí, jsou však zavádějící, jelikož jsem jim ještě nedal element <a>, ale to by nemělo vůbec mít vliv.
yFang
Profil
george
Ono ti to bude fungovat, pokud upravíš id toho <ol> na tabule, nebo v tom js upravíš "tabule" na "site-navigation".
george
Profil
yFang
Děkuji ti moc, moc, moc, opravdu dobrá rada, ještě jednou díky, sám bych na to nepřišel.
peta
Profil
george
"sám bych na to nepřišel"
tak to je dost spatne, kdyz to vyplyva primo z kodu, staci jit radek po radku a odhadovat, co to asi dela...
george
Profil
peta
Samozřejmě mě by napadlo, že do výstupu musím dát ID, jako pro CSS styl. :-)
peta
Profil
george
Takze jsi na to vlastne prisel sam :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: