Autor Zpráva
rokerkony
Profil
ahoj lidi ... potreboval bych poradit s JS... pro Vas asi lehka zalezitost ale ja s JS moc neumim... mam udelanou funkci smajlik, ale funguje pouze v Opere. IE a FF mi nefunguji... :-( nevim kde je chyba....

funkce vypada takto:
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function smajlik(text) {
if (document.formular.textarea.createTextRange && document.formular.textarea.caretPos) {
var caretPos = document.formular.textarea.caretPos;
caretPos.text = caretPos.textarea.charAt(caretPos.text.length - 1) == ' ' ? text + ' ' : text;
}
else {
document.formular.textarea.value += text;
document.formular.textarea.focus(caretPos);
}
}
//-->
</script>

a volam to pak takto:
<a href="javascript:smajlik('**:1:** ')">:-)</a>
<a href="javascript:smajlik('**:5:** ')">8-)</a>
apod...

textarea vypada takto:
<textarea name="textarea"></textarea>

dekuji za kazdou radu... :-)
peta
Profil
"funguje pouze v Opere"
tak neco takoveho jsem jeste nevidel, co by v opere fungovalo :)

if (document.formular.textarea.createTextRange && document.formular.textarea.caretPos)
jestli toto nebude nejaka spesl podminka, kvuli ktere se na ostatni nevybodne?
Co hlasi javascriptova konzola za chybu?

http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub12
textarea kurzor

javascript:smajlik('**:1:** ')">:-)
co ty treba zavest prevadec smajliku pomoci reg. vyrazu na cely obsah textarea az v php? vis, primo v textu vyhledat :-) a prepsat to na img.
cz.php.net/str_replace
cz.php.net/ereg_replace
rokerkony
Profil
no taky koukam ze facha jen opera :-(

no ja to tak delam ale tady jsem udelal jen pro ukazku.. :-) jinak to budu mit jako obrazky na ktere se klikne tak se vlozi do textarey ten kod ale pak se to opet prevede na img...

zkusil jsem pouzit i toto ( http://alexking.org/blog/2003/06/02/inserting-at-the-cursor-using-java script/ )... ale opet pouze Opera :-( nechapu :-(
peta
Profil
rokerkony
Otazka je, jake jsi si vzal z te stranky ponauceni pro zivot. :)
Vis, na te strance je clanek a pod clankem jsou komentare.
Takze z meho pohledu naprosto nevim, ktery kod jsi pouzil z tech nekolik desitek. Predpokladam, ze jsi cetl nejen clanek. Jinak myslim, ze postrada smysl dalsi konverzace :)

Mimo jine, minibb, odkaz dole pod timto forem, jinymi slovy toto forum tez pouziva vepisovani do textarea a jednak je mozne z minibb stahnout primo zdrojak a druha je mozne prostudovat JS primo z fora.
Tady ti to funguje nebo ne? Mne to ve FF funguje bez problemu.
Smajda
Profil
hoši nějak tomu taky nerozumim ale použil jsem strýčka google a našel scriptík kterej sem néjak upravil a ono to jde ve FF i v IE. Operu nemám => nezkoušel jsem...kód není nic extra možná jsou tam chyby ale podívejte se

<html>
<head>
<title></title>
<script>
function smajlik(smajlik) {
document.forms.vzkaz.zprava.focus();
document.forms.vzkaz.zprava.value=
document.forms.vzkaz.zprava.value+smajlik
}
</script>
</head>
<body>
<a onclick="smajlik(':)')" alt=":)" >[B]</a> 

<form method="post" id="vzkaz" action="">
<textarea rows="6" cols="55" name="zprava"></textarea>
</form>
</body>
</html>


čerpal jsem odsud
http://crazydog.cz/pro-web/javascripty/pokrocile-vkladani-formatovani- do-textarey/

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: