Autor Zpráva
kogli
Profil
Mám skript, kde se z uživatelem sepsaného html kódu vygeneruje stránka, jak mám zařídit aby se ta stránka uložila. Skript je zde: klik A kód skriptu je tady:
<div class="obsahokna">
<script type="text/javascript">

function zobrazit()
{
if(document.forms['editor'].kod.value!="")
  {
  var znakovaDelka=document.forms['editor'].kod.value.length-9;
  var zdroj=document.forms['editor'].kod.value.split(">");
  var nab=document.forms['editor'].nabidka.checked;
  var znackovaDelka=zdroj.length-1;

document.open();
                                                                         
    for(n=0;n<zdroj.length-1;n++)
    {
    document.write(zdroj[n]+">");
    if(nab==true)
      {
      if(zdroj[n].indexOf("<head")>=1)
        {
        document.write("\n<style>\n<!--\n");
        document.write("\n.topstatusbarcols{width: 120px;}\n-->\n</style>");
        }
      if(zdroj[n].indexOf("<body")>=1)
        {
        document.writeln("\n<div id='topstatusblock'>");
	      document.writeln("<center>\n<table>");
	      document.writeln("<tr>");
	      document.writeln("<td class='topstatusbarcols'>počet &lt;značek&gt;:<br><b>"+znackovaDelka+"</b></td>");
	      document.writeln("<td class='topstatusbarcols'>počet znaků:<br><b>"+znakovaDelka+"</b></td>");
	      document.writeln("<td class='topstatusbarcols'><a href='back' onclick='window.history.back(); return false;'>&lt;&lt;zpět</a></td>");
	      document.writeln("</tr>");
	      document.writeln("</table>\n</center>\n<hr>");
	      document.writeln("</div>");
        }
      }
    }
  document.close();
  }
}

</script>
<div id="center">
<form id="editor" action="noaction" method="post">
<div class="center">
<textarea name="kod" cols="60" rows="19">
&lt;html&gt;
&lt;head&gt;
&lt;title&gt;&lt;/title&gt;
&lt;/head&gt;
&lt;body&gt;

&lt;/body&gt;
&lt;/html&gt;
</textarea></div>
<center>&nbsp;<br />
<input type="checkbox" name="nabidka" class="box" /> Zobrazit informační panel v horní části?
<div>&nbsp;<br />
<input type="button" value="   Zobrazit   " onclick="zobrazit();" />
&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbs p;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
<input type="reset" value="   Vymazat    " />
</center>
</div>
</form>
</div>
děkuji předem. Kogli
Měsíček
Profil
Javascript neumí ukládat soubory (kromě cookies, které ovšem zde využít nelze).
kogli
Profil
A co bych měl udělat a jak bych to měl udělat?
Měsíček
Profil
Použít jazyk na straně serveru (PHP,ASP).
peta
Profil
kogli
oprava, javascript nesmi ukladat soubory. Ale v IE pres activeX, kdyz je vse spravne povolene, to zrejme jde.
I kdybych jej nekdy pouzil, toto reseni ti radit nebudu, protoze to je v prozporu se zakony slusneho www prohlizece.

jak to ulozit, viz PHP / ASP / CGI, Perl, Ruby, Java, ...

jak to uzivateli nabidnout jako stranku v JS?
viz
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#mssub8
menu editor, kliknes na tlacitko dole
tuto stranku si muze uz uzivatel ulozit, pokud bude chtit.

javascript muze byt pomocnik, JS ajax. Muzes nechat stranku odeslat na (php) script, ktery ji ulozi, bez toho, aby se znovu prekreslovala stranka.
kogli
Profil
Muzes nechat stranku odeslat na (php) script, ktery ji ulozi, bez toho, aby se znovu prekreslovala stranka.
Jsem něco mezi začátečníkem a pokročilým v tomto oboru a je mi 9, jak prosím?
peta
Profil
kogli
tak to mas asi smulu :)
google.com ajax simple example

soubor se ale ulozi na server, nikoliv k uzivateli.
Jestli ti jde o uzivatele, ulozeni nastaveni, je mozne pouzit cookies, viz priklady.
Měsíček
Profil
"Ale v IE pres activeX, kdyz je vse spravne povolene, to zrejme jde.
I kdybych jej nekdy pouzil,"


Zkoušel jsem si to, ale dokáže nahrát pouze textové :) takže to zase tak nebezpečné není (i když samozřejmě s libovolnou koncovkou).

"Jsem něco mezi začátečníkem a pokročilým v tomto oboru a je mi 9, jak prosím?"

:) začátečník by to měl vědět. -> Znáš PHP funkce fopen, fwrite, fclose?
kogli
Profil
Já jsem spíš na HTML. Neznám :-((((((((((
Měsíček
Profil
Buď osvícen!
kogli
Profil
►►►►►Uvědomil jsem si že bych potřeboval se ještě učit.◄◄◄◄◄
Měsíček
Profil
Ten google je k nezaplacení :)
kogli
Profil
to je pravda.
kogli
Profil
Myslím že to mááááám
kogli
Profil
já na to nemám
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.