Autor Zpráva
Vlao
Profil *
Jednoduché přičítání se zaokrouhlením ... dořešení problému ...

Prosím přímo o dořešení problému jsem amatér. Mám dva skripty jeden je na rolování hodnoty po setinách nahorů a dolů, při do rolování tušim čísla 1,13 nebo 0,92 či tak něco naskočí, asi šestnáct míst za čárkou což nechci, chci to zaokrouhlit, tohle umozni

.toFixed(2)
ale nedaří se mi jej aplikovat tak aby skript fungoval

pro přehlednost uvedu dva zdrojáky 1 ZDROJ je skript do ktereho chci aplikovat .toFixed(2):

a ZDROJ 2 ukazuje jak funguje .toFixed(2)

prosim o pomoc, kdo mi ukaze reseni? Diky


ZDROJ 1
---------------------------------------------------------------------- --------
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">


function cislo(){

if (event.keyCode
< 44 || event.keyCode > 57)
event.returnValue= false;}


function vypocitej(soucet1)

{

var polomer=parseFloat(document.kruh.polomer.value);
hodnota1=0.01
soucet1.polomer.value=hodnota1+parseFloat(kruh.polomer.value);

}


function vypocitam(odecet1)

{
var polomer=parseFloat(document.kruh.polomer.value);
hodnotim1=-0.01
odecet1.polomer.value=hodnotim1+parseFloat(document.kruh.polomer.value );

}

;
</SCRIPT>


<table style="border: 0px;" cellpading="0" cellspacing="0">

<FORM NAME="kruh">

<tr>
<TD ROWSPAN="2">
<INPUT TYPE="text" SIZE=5 NAME="polomer" MAXLENGTH="6" VALUE="1" onKeyPress="cislo()";>
</TD>


<td valign="top" style="width: 0 px; height: 0 px; font-size: 0 px;">
<INPUT TYPE="button" VALUE="é" ONCLICK="vypocitej(this.form)" id="calc1" style="width: 14px; height: 14px; font-family:'Wingdings';font-size:7px;" value="Wide button">
</td>
</TR>

<tr>
<td COLSPAN="2" valign="top" style="width: 0 px; height: 0 px; font-size: 0 px;">
<INPUT TYPE="button" VALUE="â" ONCLICK="vypocitam(this.form)" id="calc1" style="width: 14px; height: 14px; font-family:'Wingdings';font-size:7px" value="Wide button">
</td>
</tr>

</form>
</table>

</form>

---------------------------------------------------------------------- --------
ZDROJ 2 ---------------------------------------------------------------------- --------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<title>JavaScript Number Format</title>

<h3>Try toFixed</h3>
<p>
<form>
<input type="text" name="txtInput" value="500.2359"/> Původní číslo
<br />
<input type="text" name="txtOutput"/> Zaokrouhlené na setiny
<br />
<input type="button" value="Fix IT!" onclick="num=this.form.txtInput.value; this.form.txtOutput.value=(parseFloat(num)).toFixed(2);"/>

</form>
</p>
</body>
</html>
peta
Profil
Vlao
1. Co hlasi JS konzola ve tvem prohlizeci?
2. Pokud to mam zjistovat ja, tak jedine z odkazu na stranku. Ze bych si chtel na disku vytvaret soubory a do nich neco kopirovat, na to jsem az moc linej. Navic, radek u mne je jiny nez u tebe.
3. pokud vznika problem, tak v jakem prohlizeci za jake situace?
zdroj2 mi funguje

zdroj1 hlasi CSS chyby
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: file:///C:/pp/js-ff/hhh.htm
Řádek: 0
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: file:///C:/pp/js-ff/hhh.htm
Řádek: 0
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: file:///C:/pp/js-ff/hhh.htm
Řádek: 0
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: file:///C:/pp/js-ff/hhh.htm
Řádek: 0
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: file:///C:/pp/js-ff/hhh.htm
Řádek: 0
Varování: Očekáván konec hodnoty vlastnosti, ale nalezeno 'px'. Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'width'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: file:///C:/pp/js-ff/hhh.htm
Řádek: 0

zdroj1 hlasi HTML chyby, mezi ty kriticke patri:
radek:
<table style="border: 0px;" cellpading="0" cellspacing="0">
radky:
<table style="border: 0px;" cellpading="0" cellspacing="0">
<FORM NAME="kruh">
radky:
</form>
</table>
</form>
... jakpsatweb - html - tabulky a najdi si, ktere elementy MUZES psat pod tag TABLE. Soucasne si najdi, jake vlastnosti lze psat do tagu table
radky:
<INPUT TYPE="button" VALUE="‚" ONCLICK="vypocitej(this.form)" id="calc1" style="width: 14px; height: 14px; font-family:'Wingdings';font-size:7px;" value="Wide button">
<INPUT TYPE="button" VALUE="�" ONCLICK="vypocitam(this.form)" id="calc1" style="width: 14px; height: 14px; font-family:'Wingdings';font-size:7px" value="Wide button">
... jakpsatweb - html - formulare, najdi si, jak se pise INPUT a jake vlastnosti a kolikrat muze mit
... google.com hledat = html validator
ti s html kodem pomuze
Bez spravneho HTML kodu ti JS nemusi fungovat!

V tomto prikladu zadne fixed nevidim. Cimz nevznika problem.
Vlao
Profil *
To vubec neresi muj problem, ja to mam pro vlastni pouziti nikam to nechci sirit a v IE 6.0 to funguje jak ma, oba skripty problem je ze mi nepracuje zaokrouhlovani pri narolovani ruznych hodnot čísla 1,13 nebo 0,92. Prozen to explorerem nekontroluj to v editoru, a uvidis jak se to chova. Kazdopadne diky za odezvu.

Jakekoliv reseni je prinosem diky!
peta
Profil
Vlao
1.
Jak uz jsem rikal, odkaz na nefunkcni stranku.
Zadna stranka, zadny problem. Pochybuji, ze nekdo dalsi bude ochotny si to zkopirovat do souboru.
2.
Byl jsem teda ochotny a zjistil jsem, ze tam zadne toFixed ve zdroj1 nemas. Pokud to tam nemas, nemuze to fungovat.
3.
Pokud nemas validni HTML kod, JS nebude fungovat vubec nebo spatne.

Ktery z techto 3 prinosnych poznatku jsi nepochopil?
To neni jako, ze bych te chtel drbal, ale abychom se hnuly z mrtveho bodu.
Nejedna se jen o muj nazor, divej:
Diskuse » Javascript » odeslání formuláře pomocí vlastní fce
... zrovna dalsi zde nevidim, ale jiste v jinych skupinach budou podobne. Ale za to, kdyz si projdes ostatni temata, tak maji vzdy odkazy.
Vlao
Profil *
Dekuji za pouceni,

omlouvam se za chybu samozrejme cellpadding ne cellpading. Ale to uz neni tak podstatny, podstatne je to, že VALIDACÍ mi neprojde tak jako tak protoze mezi tabulkou musim mit ukonceny formulare, coz v tomto pripade nepotrebuji. UCEL je ŠIPKY musí být vedle čísla, proto jeden formulář, aby prošel validací je třeba mít tři formuláře. Proto se ptáme, jestli není nějaké jiné komplexní řešení, nebo zda-li to jde nějak poupravit, je mi jedno jak to dovyhodnocuje jestli neni validni ten kod nebo je. Ja potrebuju pro svoji offlinovou potrebu propocitavat ruzne veci ze 3 serveru a ty cisla se meni a nemuzu vse zadavat 10 x rucne, proto potrebuju aby v textovym formuláři šlo pomocí těch tlačítek ubírat setinky nebo přidávat o nic víc mi nejde, nikdo mi s tímhle neumí poradit už to řeším PŮL ROKU. Takže problém zůstavá stejný:

nepracuje zaokrouhlovani na setiny pri narolovani ruznych hodnot např.: čísla 1,130000000000001 nebo 0,929999999999999, samozrejmě nechci zde uvádět nějaké své trapné pokusy, proto uvádím jen spravný kod.

diky
Vlao
Profil *
to znamena SKRIPT1 bez toFixed a skript ktery ukazuje toFixed jak funguje, nic vic
Vlao
Profil *
Tak jsem na to prisel sam i bez cizi pomoci a Validni kod nemusel byt!!!

Zde je řešení
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">




function cislo(){

if (event.keyCode
< 44 || event.keyCode > 57)
event.returnValue= false;}




function vypocitej(soucet1)

{

var polomer=parseFloat(document.kruh.polomer.value);
hodnota1=0.01
soucet1.polomer.value=(hodnota1+polomer).toFixed(2);



}


function vypocitam(odecet1)

{
var polomer=parseFloat(document.kruh.polomer.value);
hodnotim1=-0.01
odecet1.polomer.value=(hodnotim1+polomer).toFixed(2);



}

;
</SCRIPT>




<table style="border: 0px;" cellpadding="0" cellspacing="0">

<FORM NAME="kruh">

<tr>
<TD ROWSPAN="2">
<INPUT TYPE="text" SIZE=5 NAME="polomer" MAXLENGTH="6" VALUE="1" onKeyPress="cislo()";>
</TD>


<td valign="top" style="width: 0 px; height: 0 px; font-size: 0 px;">
<INPUT TYPE="button" VALUE="é" ONCLICK="vypocitej(this.form)" id="calc1" style="width: 14px; height: 14px; font-family:'Wingdings';font-size:7px;" value="Wide button">
</td>
</TR>

<tr>
<td COLSPAN="2" valign="top" style="width: 0 px; height: 0 px; font-size: 0 px;">
<INPUT TYPE="button" VALUE="â" ONCLICK="vypocitam(this.form)" id="calc1" style="width: 14px; height: 14px; font-family:'Wingdings';font-size:7px" value="Wide button">
</td>
</tr>

</form>
</table>

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0