Autor Zpráva
MimiWatch
Profil
Prosím o radu s touto chybou, nerobil som do javy žiadne zásahy a ešte včera to fungovalo v pohode. Moc sa do toho nerozumiem tak si s tým neviem rady, bol by som vďačný za každú radu.

panhuhu
Profil
Zřejmě si vyzmizíkoval prvek s ID ajax_message_container.
MimiWatch
Profil
riadok v tom scripte je

document.getElementById('ajax_message_container').innerHTML = '';

mám zálohu keď to ešte fungovalo dobre a tam je to rovnaké.


Neviem či sa to sem hodí ale nepodujal by sa niekto na opravu? (dohoda)
Leo
Profil
"document.getElementById('ajax_message_container').innerHTML = ''; "

A nevykonava se temhle radek predtim nez se na strance objevi ten element s id="ajax_message_container"? Leo
MimiWatch
Profil
jj, asi o 3 riadky nižšie, takto to vyzerá:

if (response.notification) {
var elm;
document.getElementById('ajax_message_container').innerHTML = '';
for (k in response.notification) {
elm = document.createElement('div');
elm.innerHTML = response.notification[k].message;
elm.className = 'ajax-notification-' + response.notification[k].type.toLowerCase();
document.getElementById('ajax_message_container').appendChild(elm);



...vlastne, teraz som si všimol že pri kliknutí na ten odkaz ma na chvílu vyskakovať malé okno v ajaxe (niečo ako produkt bol pridaný....) , teraz tam nie je. Prešiel som všetky súbory či niečo nechýba ale zdá sa to byť OK.
Leo
Profil
"jj, asi o 3 riadky nižšie"

Niz nez co? Leo
peta
Profil
MimiWatch
jakpsatweb - jak neco udelat - nez zalozite nove tema, prectete si
Zakladem je odkaz na tvuj soubor. Neni odkaz, pak pomuze jen kristalova koule.

pokud hlasi, ze document.getElementById('ajax_message_container')
je null, pak s nejvetsi pravdepodobnosti tomu tak je. Podival bych se do JS konzoly, kdybych mel kde. Pro mne je udaj z ni vychozi, na vselijake dalsi doplnky bych nespolehal. Mohou jen oznamovat, ze treba nulujes objekt.
zkusil bych pred dany radek kontrolu alertem.
alert(document.getElementById('ajax_message_container'))
pokud zahlasi null, undefined, pak tomu tak je a je treba prvek vytvorit neho hledat vse, co muze ovlivnovat objekt s id 'ajax_message_container'
Pokud ovsem mate kde hledat. To je tvuj pripad, nam jsi nic k hledani nedal.

Mam dojem, ze 'ajax-notification-' minus neni platnym znakem pro classname. Mozna to funguje, ale nespolehal bych na to.
MimiWatch
Profil
Dík za upozornenie. Chyba bola predsa len medzi (mojou) stoličkou a monitorom, dík za rady.

Je to komerčný script (shop) a problém tam vznikol (a stále trvá) pri vlastnej šablóne, je tam možnosť nastaviť či pridávane do košíka má byť len cez java, vtedy nedôjde k presmerovaniu na košík len tovar pribudne v košíku, a malé okno v ajaxe to oznámi ('ajax_message_container') , akurát dochádza k rozhodenie stŕanky :( Musím to mať vypnuté.

Rád by som sa o tomto probléme poradil ale do javy moc nevidím tak neviem ako konkrétne to opísať.
peta
Profil
MimiWatch
viz Leo, viz ja
"Zakladem je odkaz na tvuj soubor"
"jj, asi o 3 riadky nižšie" / Niz nez co? Leo
Bez kodu se dal nehneme. Az budes mit ochotu poslat odkaz na stranku a popsat situaci, jak problem vyvolat, je mozne ti poradit.
To, co jsi uvedl nestaci na zjisteni, kde problem vznika a proc.

Javu tady ovlada malokdo. Najdi si na wikipedii, co je java a javascript a jaky je v tom asi 200MB rozdil. To uz je hodne velky rozdil :)

Co se tyce javascriptu, tak u nej to funguje uplne stejne, jako u jineho programovaciho jazyka, treba javy, php a pod. Popsat je to treba uplne stejne. Zakladem je umet problem dohledat a vedet, kde se zobrazuje chyba.
U JS ti muze pomoci JS konzola.
IE - ve status se objevi pri spusteni scriptu bud modre "e" nebo vytrazny zluty trojuhelnik s vykricnikem. Ten se da rozkliknout.
FF - nastroje - chybova / js konzola
O - nastroje - javascript - konzola
Tam presne napise radek, na kterem problem vznika. V pripade php neukoncene zavorky problem muze vznikat az na konci souboru. Takove podobne pripady nastavaji i tu, obvykle ale je to presne ten radek.
Jak uz jsem rikal, tesne pred pouziti te funkce bych si alertem zobrazil, co tam je. Zrejme to bude, jak bylo receno, ze si objekt prepisujes na neco jineho. Priklad:
o = document.getElementById('ooo');
o = 'aaa';
o.innerHTML = 'aaa';
Ted ti napise, ze innerHTML neni funkce, protoze predchozim radkem jsi si prepsal objekt HTML na objekt String. String nema funkci innerHTML.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: