Autor Zpráva
pk
Profil *
Zdárek lidi,

úvodem se omlouvam za mé otázky, ale JS jsem nikdy nedělal a neumím ho, jen si teď s ním chci trochu usnadnit život.

1) CHECKBOX => mám na webu různé skupiny checkboxu a chtěl bych docílit toho, že když uživatel zašktrne jeden určitý checkbox tak se mu zaškrtnou všechny checkboxy v dané skupině. Může mi někdo poradit a ukázat jak to mám udělat?

2) SELECT => něco podbného jsem teď řešil i se selectem, naštěstí nakonec úspěšně vyřešil. Ale potřeboval bych to malinko vylapšit, zatím mam toto:

if (document.getElementById('system').value==""){
document.getElementById('win').disabled=true;
document.getElementById('up').disabled=true;
document.getElementById('down').disabled=true;
document.getElementById('model').disabled=true;
}

Po načtení stránky je Id('system') vždy prázdný, ale ostatní hodnoty jsou přesto aktivní. Až když Id('system') změním na jinou hodnotu a pak zpět vrátím, tak potom začne JS fungovat tak ja má. Jak docílím toho aby mi to fungovalo už po načtení stránky?

Díky moc..
peta
Profil
pk
1
jakpsatweb - javascript - priklady (formulare, onclick, cyklus)

2
jakpsatweb - javascript - priklady
jakpsatweb - javascript - udalost - onload pro BODY
jakpsatweb - javascript - zpusob zacleneni javascriptu do stranky
jakpsatweb - javascript - funkce a procedury, jak se spousti


projit si vsechny priklady zabere jen 30 minut. Pokud nemas ani tolik casu, pak je problem neresitelny.
'JS jsem nikdy nedělal a neumím ho'
To tu nikoho vesmes nezajima a tebe to neomlouva. Staci umet 1 programovaci jazyk, ostatni jsou podobne.
pk
Profil *
Chlape, chlape...

můsím uznat, že jsi mi částečně pomohl a už jsem použil v body ONLOAD a funguje to, díky... Ale nechápu, proč si přidělavás starosti a raději mě odkazuješ na kurz, nez aby jsi mi takouvouto "kravinku" sem nenapsal v jende řádce...

Bohužel, co se týče mého prvního dotazu ohledně CHECKBOXU tak opravdu nevím a nemohu to najít. Můžeš mi s tím poradit nebo radeji ukázat jak by jsi to ty řešil?

dikes...
Tomasds
Profil
pk
peta patří k místnímu folklóru. Pije krev spoustě lidí, ale na jeho úchylku zřejmě nelze napsat pravidlo a bez pravidla mu to nelze zatrhnout.
pk
Profil *
No tak kazdej je nejakej a nerad bych se michal do vasich clenskych zalezitosti... :)

Mne spise zajima ten muj CHECKBOX :):) Nevis kde najdu, jak to udelam??
peta
Profil
pk
ale presne to, na co se ptas je v tech prikladech. Mam ti rici paty zhora a zkopirovat zdrojovy kod prikladu, kdyz jsi liny se tam podivat? Mam ti dat vyhledavaci slova pro google, ktery najde 2.000.000 podobnych veci? Chtel jsem ti to zjednodusit i pro priste. Staci, kdyz si projdes ty priklady.

Tomasds
Tvuj prispevek je opravdu uzitecny tematu.
pk
Profil *
Kdyz mas teda tu nutnost, dokazat ze jsi lepsi a nekdo jiny az jsem liny nebo uplne blby, kdyz to v prikladech nemohu najit (ani nevim co poradne hledat), tak si posluz... Ale pokud si chces ulehcit praci jak rikas, tak mam pro debe radu: "neucastni se takoveto diskuze". A pokud jsi si uz tu praci dal a nasel jsi to, tak proc mi sem neposlels link?? Myslim, ze by ti to ulehcilo praci daleko vic, nez se tu se mnou zdrzovat a "ulehcovat si praci" zdlouhavymi komentari a vypisovanim nadpisu z webu ci vyhledavani na googlu jen proto, aby jsi vedel kolik to tobe naslo odkazu a kolik mne ne!!!

Ten checkbox sice jeste nemam, ale myslim, ze na to prijdu i bez tve ochoty.

THX & GL
peta
Profil
pk
jen jsem chtel rici, ze forum Prace a zakazky je jinde a ze toto forum neni udelejte za mne a ja pak shrabnu tech 100.000 :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: