Autor Zpráva
Gwynbleidd
Profil
Ahoj, si tady tak hraju a chtěl sem si udělat takovej skriptík.

Cíl: Aby po najetí kuzoru (onMouseOver) se spustila funkce JS kt. bude předávat náhodnou hodnotu blur do CSS v určitym časovym intervalu a tak rychle, že docílim efektu jako by se ta písmenka třásla. :-)

Vymyslel sem následující:

function rozmazat()
    {
        document.getElementById('polozka1').style.filter='progid:DXImageTransf orm.Microsoft.Blur(pixelRadius='+Math.random()*4+')';
        t=setTimeout("rozmazat()",50);
    }
    .
    .
    .
    <span id="polozka1" onMouseOver="rozmazat();" onMouseOut="???">Text</span>


Ten nekonečnej cyklus je dobrej, že je roztřepává přesně tak jak chci, ale fakt netušim, jak se ho zbavit, když šoupnu myšku jinam... Mě napadlo že na tu nekonečnou funkci by mohl platit return a že by se tam dalo udělat něco jakože hidden button, nastavim mu id="text" a value=0, do onMouseOver bych přidal navíc script kt. by nastavil value na 1, do funkce rozmazat() bych napsal něco jako while(document.getElementById('test').value != 1){return} a k onMouseOut bych přiřadil script kt by nastavil hodnotu value=0... ale příde mi to jako děsná úchylárna a nejspíš to ani nebude fungovat, mě nikdy nic ze šílenejch nápadů nefunguje :-(

Předem děkuji alespoň těm, kt. to zaujalo a snažili se moje zvěrstva pochopit :-D ... thx!
joe
Profil
var t;
function rozmazat() 
{ 
document.getElementById('polozka1').style.filter='progid:DXImageTransf  orm.Microsoft.Blur(pixelRadius='+Math.random()*4+')'; 
t=setTimeout("rozmazat()",50); 
} 

function rozmazatStop() 
{ 
clearTimeout(t);
} 

<span id="polozka1" onMouseOver="rozmazat();" onMouseOut="rozmazatStop()">Text</span>
peta
Profil
Gwynbleidd
jakpsatweb - javascript - casovac
jakpsatweb - javascript - priklady - datum a cas
viz joe
casovac_id = setTimeout("rozmazat()",50);
clearTimeout(casovac_id);

MS filter = javascript kombinovany s casovacem, myslim, ze to bude v IE dost trhane. Pokud ma clovek otevrenou vic nez jednu stranku nebo tam budes mit jeste jiny javascript, tak nevim, nevim.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: