Autor Zpráva
Rick
Profil *
Zdravím,
potřeboval bych poradit jestli a jak by se dalo řešit že při vstupu na stránku se má v popředí zobrazit obrázek který sám po 2s zmizí a zobrazí se teprve stránka samotná,díval jsems e tady na fórum ale nic sem nenašel.

děkuji všem za odpověď.
Mistr
Profil
Rick
Je možné využít META přesměrování. Tedy nejprve načíst tu stránku s obrázkem a po dvou sekundách přesměrovat na stránku hlavní. A nebo využít časovačů v JavaScriptu. Vedle toho, že je to čuňárna a bude to dělat potíže například z hlediska SEO i dalších, tak tímto způsobem bezpečně vyženeš návštěvníky ze svých stránek. Navíc dvě vteřina jsou tak krátká doba, že si stejně nikdo nepřečte, co tam píší.
Rick
Profil *
toho jsem si vědom ale dělám to pro kámoše,já mu říkal že to je na h** ale hold některým lidem se takové věci vysvětlit nedají.
vedle menu je na uvodní stránce asi 8 obrázku které potřebuji překrýt tím logem asi cca 400x300px velkým a po 2s aby logo zmizelo a teprve se objevili ty obrázky na uvodní stránce :-)
jinak dík. zkusím a dám vedět
Rick
Profil *
tak zkoušel jsem to časování,ale v javascriptu neumím,mohl by mě někdo poradit?může to být i jinak řešeno něž přes JS ,ale myslím že jiné řešení nebude.děkuji moc.
peta
Profil
Rick
jakpsatweb - javascript - datum a cas
jakpsatweb - javascript - priklady - datum a cas
jakpsatweb - css - position
asi bych to resil tak, ze bych tam pres innerHTML pridal pozicovany div a pak jej odstranil stejnym zpusobem.
<script>
obj = ...
obj.innerHTML = "<div style='background:url()'></div>";
setTimeout("obj.innerHTML=''",2000);
</script>
Rick
Profil *
Pokud jsem to pochopil dobře:
<script>
obj = ... ZDE NEVÍM CO DÁT :-);
obj.innerHTML = "<div style='background:url("neco/1.jpg")'></div>";
setTimeout("obj.innerHTML=''",2000);
</script>

a když to dám do stránky tak se při načtení stránky zobrazí obrázek a po 2s se vypne....
peta
Profil
kdyz to prizpusobis a das do stranky, tak to hned prepise obsah prvku divem s obrazkem a po 2 sekundach prapise tentyz prvek prazdnym. Cili ano, jestli jsi to myslel takto.

a odpoved na nevim, co zde dat jsou
jakpsatweb - javascript - priklady
bud se tam da pristup pres name nebo pres id nebo pres layout (google, neni uvedeno na jakpsatweb) a nebo pres ciselne poradi, proste adresovani objektu, elementu. Predpoklada se, ze zakladni priklady mas prostudovane. Pokud ne, vrele doporucuji, jsou velmi lehke a mozna ti to vyresi spoustu dalsich dotazu a prida par napadu pro sve stranky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: