Autor Zpráva
meca
Profil
Zdravím,

setkali jste se někdy s tím, že vám JS odstraňuje znaky s diakritikou (ščřžýáíé..)? Mě se to teď děje na www.allfest.cz a nějak nevim, co s tím...

Děkuji.
Tomasds
Profil
Co mám na té stránce udělat, abych viděl, jak javascript žere diakritiku?
peta
Profil
meca
mam na dvore auto, ktere nehucelo a ted huci. Nevis, co tomu je?
To je presne tvuj dotaz, na ktery nelze odpovedet bez dalsich podrobnosti, leda to auto rozebrat do sroubku. A to jdu radeji cist jiny dotaz.

K te strance ti muzu rici asi tolik, ze

* chybova konzola pise more chyb
Varování: variable nav hides argument
Zdrojový soubor: http://allfest.cz/js.js
Řádek: 15, Sloupec: 6
Zdrojový kód:
var nav=document.getElementById(nav).childNodes;
Varování: assignment to undeclared variable promenna
Zdrojový soubor: http://allfest.cz/js.js
Řádek: 2
Varování: assignment to undeclared variable httpRequest
Zdrojový soubor: http://allfest.cz/js.js
Řádek: 30

* http://allfest.cz/js.js
js soubor mas v utf8 stejne jako stranku, coz je zrejme ok

* a v JS nemas nic, co by odbouravalo diakritiku

Takze chyba je bud v PHP ( print_r($_GET); ) a nebo mne jeste napada toto:
var url='/vlozit-d.php?id='+id+'&text='+text+'&nick='+nick+'&co='+co+'&uzi v='+uziv;
Pokud tam das diakritiku do promennych, tak to neni platna URL ani URI. Ale to predpokladam, ze vis.
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/URLchars.htm
meca
Profil
peta
Ty kráásko, sorry, jsem nějaký unavený ;) Inu, je to u jednotlivých festivalů při vkládání příspěvku do diskuse.

A bude to tedy asi tím, že vkládám diakritiku do URL O:-) Ale tedy: co s tím? Jak jí přemorfovat do něčeho, aby to bylo košér?

A ještě dotaz: co používáš jako tu "chybovou konzoli"? Já vždycky na todle měl Firefox a ten mi nic nepíše...
yFang
Profil
meca
A bude to tedy asi tím, že vkládám diakritiku do URL
Tím myslíš, že formulář odesíláš metodou get? Tak zkus post.
meca
Profil
yFang
Posílá se to přes httpRequest... To snad ani post nejde, ne?
peta
Profil
meca
'To snad ani post nejde, ne?'
:)
zkus google httprequest post, co to najde ci nenajde :)
co s tim delat uz jsem psal,
http://axpsu.fpf.slu.cz/~web/URLchars.htm
tam je i seznam funkci, ktera a jak to koduje ci dekoduje.
Kdyz to posles postem, tak to neni treba kodovat na uri kodovani.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: