Autor Zpráva
Fujrer
Profil *
Jedna začátečnická:

Mám jednoduchý javascript, stažený odněkud, ale anefunguje, pokud ho přesunu do externího souboru.

validující vyplnění emailové adresy
<head>
<script type="text/javascript">
function validate_email(field,alerttxt)
{
with (field)
{
apos=value.indexOf("@");
dotpos=value.lastIndexOf(".");
if (apos<1||dotpos-apos<2) 
  {alert(alerttxt);return false;}
else {return true;}
}
}

function validate_form(thisform)
{
with (thisform)
{
if (validate_email(email,"Not a valid e-mail address!")==false)
  {email.focus();return false;}
}
}
</script>
</head>

<body>
<form action="submitpage.htm" onsubmit="return validate_form(this)" method="post">
Email: <input type="text" name="email" size="30">
<input type="submit" value="Submit"> 
</form>
</body>
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fujrera:
Prosím o živou ukázku.
Fujrer
Profil *
živá ukázka:

http://advokaciepraha.cz/required.html
Mistr
Profil
Fujrer
Pokud Ti skript funguje při přímém vložení do stránky, pak Ti pojede i po přesunu do externího souboru. Do onoho externího souboru vkládáš jen to, co je mezi tagy <script> a </script> a v původním dokumentu změníš tag <script> na <script src="externi_skript.js">, kde ono externi_skript.js značí adresu externího souboru.

Jestliže Ti toto nefunguje, pak společně s kolegou Chamurappim, prosím o živou ukázku.
Fujrer
Profil *
Pokud Ti skript funguje při přímém vložení do stránky, pak Ti pojede i po přesunu do externího souboru.

No fakt nefunguje, samo že dávám do scriptu pouze obsah bez těch tagů.

Ono to funguje pouze do chvíle, než se tam napíše jakýkoliv znak. Ale správně (když je script v hlavičce) to má požadovat emailovou adresu dokud není skutečně ve správném formátu.„
Chamurappi
Profil
Reaguji na Fujrera:
Ale správně (když je script v hlavičce)
… tak se to chová přesně stejně špatně, jako když je v externím souboru.
Zkus raději použít skript z Yuhůovy ukázky.
peta
Profil
Fujrer
Ono by chtelo mozna zivou ukazku s tou chybou. Predpokladam, ze davas chybne JS do externiho.
<script>obsah</script>
se prepisuje jako
<script scr=soubor.js></script>
a v soubor.js je obsah tagu script, cili v mem pripade text obsah. Viz Mistr a viz
jakpsatweb - javascript - priklady - externi script

Jinak chyby se v JS hledaji pres javascriptovou / chybovou konzoli, ve FF je pod menu Nastroje. otevres konzoli, kliknes vycistit, obnovis stranku, kliknes na tlacitko. Pokud je vse dobre, tak okonko s konzolou zustane prazdne.
Tomasds
Profil
Já pořád čekám, kdy se tady objeví Yuhů a oznámí:
Vážení, děkuji vám, stali jste se mým vývojovým pracovištěm. Peta je produktem mé mnohaleté práce. Pořád má své chyby, ale v nejbližší době do něj implementuji vkládání adres místo toho jpw > javascript.. však víte. Nebyl na to čas. Ne vždy dokáže z otázky vytáhnout správná klíčová slova, takže často šlápne vedle, někdy odpovídá ve vyřešených vláknech, ale když se má umělá inteligence něco naučit, musí zkusit spoustu slepých uliček. Časem to bude lepší.
Brzy přepnu z režimu "všichni jste blbci, jenom já jsem letadlo" na nově vytvořený self-teach mód, který z reakcí rozpozná, že napsal nesmysl a dokáže se podle nich zařídit. Všem děkuji za trpělivost, vývoj pokračuje.
Mistr
Profil
peta
<script scr=soubor.js></script>
Nikoliv scr=soubor.js, nýbrž src=soubor.js - ostatně viz Jak psát web - JavaScript - Začlenění skriptu do stránky - Začlenění skriptu do stránky externím souborem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: