Autor Zpráva
Tomasecekkk
Profil *
Zdravím Vás,

ve firme mam naprogramovan portal, ktery jede na monitoru u vchodu do budovy, mam zde uvedeny informace, ktere se meni napr. co 15 minut. Momentalne mam udelano obnovovani pomoci javascriptu jak uvadim nize, ale pri vypadku internetu ci jinak, se mi bohuzel frame potom neobnovi, rad bych se zeptal, zda-li existuje script, ktery by obnovoval frame (stranku) i kdyz nebude pristupna. Ve zdrojaku kde mam frame tagy mam uvedeno toto:

<SCRIPT language="JavaScript">
<!--
function ObnovNavsteva(volbicka)
{
top.frames['aktualne'].location.href = "aktualne_nav.php?tprr=7d190639d7ef9eb49f2e2c2d3abcc4b1&zitra="+volbic ka+"#nahoru";
top.frames['infobox'].location.href = "vrchpg_nav.php?tprr=7d190639d7ef9eb49f2e2c2d3abcc4b1";
}

function ObnovInfobox()
{
top.frames['infozamestnanci'].location.href = "infopg.php?tprr=7d190639d7ef9eb49f2e2c2d3abcc4b1";
}

//-->
</script>

ve strance mam toto:

<SCRIPT language=JavaScript>
<!--
var sec = 30; // pocatecni hodnota

function Odpocet() {

if (sec <= 2) { window.clearInterval(interval); top.ObnovNavsteva('');};

sec -= 1;

document.all.odpocet.innerText = sec;
};
function Spustit() {
interval = window.setInterval("Odpocet()", 1000);
};

//-->
</SCRIPT>

rad bych se zeptal, zda-li se toto da vehnat primo do zdrojaku kde mam frame, kde by primo tento soubor, ktery se neobnovuje automaticky po urcenych minutach (sekundach) obnovoval patricne frame.

Doufam, ze jsem to trosku srozumitelneji napsal, kdyby ne, rad upresnim :-)

Tom
peta
Profil
Tomasecekkk
Zkus to lip vysvetlit, co myslis tim obnovovat, kdyz neni pristupna?
Ty muzes zkusit stranku obnovit a pokud se to nezdari, nechas zobrazenou starou.
Obvykle obnoveni se resi treba ajaxem, jinak treba, jak to mas ty, s tim, ze:

<html>
<script src=mujjs.js></script>
A ten script spusti casovac, ktery meni src u iframu. Pokud se iframe nenacte, nevadi, casovac to zkusi za 15 minut zas.
Otazka je, jak mas script postaveny ty, zkus poslad odkaz na ukazkovy priklad?
"Ve zdrojaku kde mam frame tagy" a to je prave rozdil. Ja mam veskery JS pro obnoveni mimo ten frame, takze pri nenacteni frame JS bezi dal a odpocitava. V tom frame bych pouze mozna pridal JS, ktery nejakm do parent/top prepise promennou x =0 na x=1 jakoze doslo k nacteni. tu bys pak kazdou sekundu kontroloval a pri nenacteni zavoval nacteni stranky kazdou minutu, dokud se to aspon jednou nepodari.
Tomasecekkk
Profil *
peta

Ahoj, je to presne jak rikas, rad bych obnovoval treba po 15 minutach URČITÝ FRAME (stránku v daném frame). Na jedné stránce je např. 5 frame. Na jednom je čas, který se obnovuje po minutě, v druhém frame jsou nějaké informace, které je potřeba obnovovat po 20 vteřinách s tím, že se po každém obnovení zobrazí jiná stránka s jinýma informacema. Zbytek frame se obnovuje cca. co 15 minut. Takže bych potřeboval nějaký časovač, který hodím do INDEXU mezi zápis kde jsou frame, viz. níže a bude mi tento časovač obnovovat stránku dokud nenaběhne internet (při výpadku). Abych vysvětlil to jak jsem psal, že by stránka nebyla přístupná. Stane se, že vypadne nachvilku internet, pokud vypadne, musím vždy přijít k té stanici nebo přes dálkovou správu obnovit web klávesou F5, tomu bych chtěl předejít tím časovačem, bohužel vyuźívám časovač jak jsem uváděl, ale ten musím mít vložen vždy na stránce, kterou chci obnovit.

Tom
habendorf
Profil
Pokud tomu dobře rozumím, chceš ovládat reload framů z venku, jinak řečeno, ze souboru, ve kterém máš frameset.

To by snad neměl být problém. Ve stránce s framesetem spustíš časovač a budeš provádět pro daný frame location.reload. Která část z toho ti není jasná?
Tomasecekkk
Profil *
habendorf

Jasne, to bych prave potreboval, jen houby rozumim JAVASCRIPTU, delam spise PHP, takze odpocitavani je pro me spanelska vesnice, zkousel jsem rozkouskovat to odpocitavani co jsem posilal kod (nahore), ale nefungovalo to, porad to po me chtelo, abych v dane strance mel nejaky tag DIV kde jsem mel napsat hodnotu pro odpocitavani atd.) :-( Proto bych potreboval nejake "odpocitavadlo" pro kazdy frame zvlášť. Potřeboval bych nějaký návod nebo část nějakého odpočítavadla, které můžu použít přímo v souboru kde mám frameset.

T.
habendorf
Profil
window.setInterval("top.frames['infozamestnanci'].location.reload(true )", 15 * 60 * 1000);

Zkus něco takového (z hlavy, netestuju).
Tomasecekkk
Profil *
habendorf


Ojjj, supeeeeer, zkusim a dam vedet ;o)
habendorf
Profil
zkusim a dam vedet ;o)

Změň si tu hodnotu, ať nečekáš 15 minut ;o)
Tomasecekkk
Profil *
habendorf

jasně, to mě napadlo ;o)
Tomasecekkk
Profil *
habendorf

Jeste nez to vyzkousim,

window.setInterval("top.frames['infozamestnanci'].location.reload(true )", 15 * 60 * 1000);

udela tedy to, ze si veme volbu URL frame z te stranky kde jsou frameset? Nebo musim celou cestu s URL zadat primo do tohoto scriptu?

T.
habendorf
Profil
Tohle by mělo dělat prostý reload framu. Pokud by se URL framu měla měnit, museli bychom na to jinak.
Asi nějak takhle:

window.setInterval("top.frames['infozamestnanci'].location.href = 'vygenerovaná URL'", 15 * 60 * 1000);
habendorf
Profil
Dej vědět jak jsi dopadl, zajímá mě to.
Tomasecekkk
Profil *
habendorf

Diky, super, funguje :-) Jeste hledam jak obnovit celou stranku index.php kde jsou zapisy pro FRAME (obnovoval bych to např. co 24hodin) to proto, kdybych ve scriptech zmenil nejake promene, grafiku apod.
habendorf
Profil
Tomasecekkk

Buď opět použít JS přímo v index.php, nebo v tomto případě je možno i http://www.jakpsatweb.cz/meta-tagy.html#presmerov%C3%A1n%C3%AD.
Tomasecekkk
Profil *
habendorf

Jo diky, jen jsem si ted vsiml, ze bohuzl frame se obnovovali v poradku, ale po asi hodine se to rozhazelo a uz se frame obnovuje snad co 5 vterin, po 24 hodinach se neobnovuje uz vubec :-(

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: