Autor Zpráva
TFSi
Profil
Zdravím,
měl bych dotaz na chování FF3 při používání "editorů" jako je tento (textarea a pár obrázků přidávající formátování): když mám dlouhý text, který se nevejde na výšku textarea, posunu se dolů a použiji některou z formátovacích funkcí, tak Firefox automaticky odskroluje zpět nahoru. Formátování textu se sice provede správně, dokonce i kurzor zůstane na svém místě, ale tohle všechno se schová kamsi pod spodní okraj textarea.

Zkoušel jsem to třeba v IE6 a ten v pohodě zůstane dole.
Zkoumal jsem i "editor" v PHPBB3 (např. forum.zive.cz) a tam to nedělá.

Používám podobnou věc pro psaní příspěvků a celkem mi to vadí - mám za to, že to některé uživatele může mást.

Jde tomu pomocí JS nějak zabránit?
peta
Profil
TFSi
uz jsem ti odpovedel pred tydnem, podekuj chamurapimu, ze to smazal a at ti to vysvetli pan chytry sam :)
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
V tomto čtyři dny starém vlákně jsem nezasahoval ani před týdnem, ani nikdy později. Nyní o tebe pečují i ostatní moderátoři, protože porušuješ stanovená pravidla.

Reaguji na TFSi:
Nezkoumal jsem editor na fóru Živě.cz, ale asi vím, jak popsanou závadu obejít. Před zásahem do hodnoty <textarea> si někam ulož její scrollTop a po zásahu ho opět nastav.
TFSi
Profil
peta
tak z toho zase nedělej takovou tragédii. Vždyť nejde o život - ber to s nadhledem ;)

Chamurappi
Mě to nedalo a musel jsem to prozkoumat. Je sice pravda že na živě je ten kód na trošku vyšší úrovni, ale princip tam je podobný. Ten nápad s uložením scrollTop je výborný. Díky za něj - funguje. Taky jsem s tím dělal pokusy, ale nikdy mě nenapadlo si jej uložit, takže to buď skákalo úplně nahoru, úplně dolů, nebo přesně pod místo kde se formátování použilo :)

TFSi

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: