Autor Zpráva
homolik
Profil *
Zdravím,
mám problém, ač jsem se to snažil zadavateli vymluvit, dostal sem za úkol udělat následující:
při registraci na torrent tracker má být v registraci tlačítko "změřit rychlost", které by změřilo rychost na webu rychlost.cz a vyhodilo by mu to do účtu obrázkový bar (který je mimo jiné také výstup výsledku měření rychlosti) s hodnotama uploadu a downloadu příslušného uživatele. Má to být jako ochrana proti uživatelům co při registraci lžou o rychlosti připojení.

Nápad jsem měl takový, že udělám iframe (1px na 1px aby ho uživatel neviděl) kde načtu web rychost.cz a javascriptem poté odešlu formulář v iframu a nechám změřit rychlost a následně přečtu javascriptem výslede. Ovšem nejspíš jako ochrana proti XSS nemám z té mateřské stránky přístup na document v tom iframu. Nemá někdo nápad jak to nějak obejít, nebo jak to udělat jinak?

Díky
Bubák
Profil
Udělej si vlastní měření rychlosti.
homolik
Profil *
Nakej napad kterej by mi nezabral x mesicu?
Plaváček
Profil
homolik

Nakej napad kterej by mi nezabral x mesicu?

Najmi si někoho, kdo ti udělá vlastní měření rychlosti.
homolik
Profil *
Haha, vsichni sme se zasmali, ale nechte si pls ty pseudy chytry prispevky pro sebe... Neco co nezabere x mesicu a nebude to pro klienta drahy jako novy auto?
Plaváček
Profil
homolik

Hele, mám pocit, že sis odpověděl sám. Já nejsem kdovíjaký odborník na programování, ale pokud píšeš, že jako ochrana proti XSS nemám z té mateřské stránky přístup na document v tom iframu, napadá tě jiné řešení, než si zařídit systém vlastní? Mě ne.
TFSi
Profil
homolik
Sice nejsem odborník na JavaScript (to fakt ne-e), ale teoretické řešení by mohlo být nasledující:
1) ve stránce udělám onen neviditelný iframe
2) pomocí JS do něj nechám načíst připravenou stránku o známé velikosti (třeba vygeneruju 1mb velký soubor, který potom budu načítat) a uložím si čas, ve který to začalo načítat
3) až se stránka načte, tak uložím čas, kdy skončila
4) jednoduchou matematikou (velikost/čas) zjistím rychlost

Nebude to sice ultra přesné, ale mohlo by to stačit, když odmítáš předchozí nabízená řešení a taky by to nemuselo trvat těch x měsíců...
homolik
Profil *
Dobra, v tomhle sem si odpovedel sam, tak nechme reseni s rychlost.cz a javascriptem, poradi mi tedy nekdo jak udelam test rychlosti uploadu v php? (test downloadu uz jsem nasel pomerne jednoduchy script)
peta
Profil
homolik
'změřilo rychost na webu rychlost.cz'
Proc toto reseni nepouzit?
Co ma rychlost.cz spolecne s prenosem mezi tvym serverem? Nic. Co kdyz bude tato stranka nedostupna nebo hodne zatizena? Pak ti bude posilat falesne vysledky. K cemu ti takovy vysledek je?

bu>> 'Udělej si vlastní měření rychlosti.'
ho>> 'Nakej napad kterej by mi nezabral x mesicu?'
... pan je linej? pak ti zbyva Forum prace a zakazky
pl>> 'Najmi si někoho, kdo ti udělá vlastní měření rychlosti.'
... co se ti na tom reseni nezda? vzdyt jsi napsal, ze jsi linej pracovat sam, ne?

'jak udelam test rychlosti uploadu v php?'
viz TFSi
1) <script>
function spocitej_rychlost() {t2=new Date(); alert(t2-t1);}
var t1,t2; t1=new Date(); document.write('<IFRAME src=megovy_soubor.htm>');</script>
2) v souboru na konci das <script>parent.spocitej_rychlost();</script>

Co na tom vidis slozite? Jen si nejsem jisty, jak se ted zapisuje rozdil casu, ale to vyresi literatura a jine priklady:
http://www.volny.cz/peter.mlich/www.htm#msub8

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: