Autor Zpráva
para
Profil
Zdar,

nevite jak udelat, aby si element pri zmene stylu pomoci document.getElementById zachoval tuto vlastnost. V tomto pripade background='#D4D4D2';. Jde o to, ze pri udalosti onClick element barvu zmeni tak asi na vterinu. Pokud pouziju onMouseOver, tak to tak zustane naporad, ale tato udalost se mi nehodi.

Diky!

<a name="1" id="l" href="index.php?akc=main&lang=<?php echo $lang ?>" onClick="document.getElementById('1').style.background='#D4D4D2';">odk az</a>
habendorf
Profil
Zkus pseudotřídu a:visited

Možná špatně chápu otázku - chceš aby po odkliknutí odkaz změnil barvu a ponechal si tu změněnou barvu napořád?
para
Profil
Přesně tak, ale ono je to asi složitější, protože jakmile je klikneš na odkaz znovu se celý dokument načte a tím pádem se to celý přepíše zase na výchozí nastavení podle css. :/
Yuhů
Profil
To bude nějaká chyba. Proč by to měl měnit jenom na vteřinu? Aha, ono to proklikne.

Odkaz v tu chvíli proklikne, čímž se uživatel dostane de facto na jinou stránku. Tam styly nastavené skriptem na minulé stránce samozřejmě nefungují. Aby fungovaly, je potřeba je nějak uložit. Buďto do URL (další parametr) nebo do cookies.
para
Profil
jj je to tak. Nějak tak jsem to jednou už řešil phpčkem a předával jsem proměnou s parametrem něco jako "menu_id", ale pak jsem zabrousil do javascriptu a chtěl jsem to nějak zjednodušit. No vypadá to že se vrátím k php :) každopádně díky!
Yuhů
Profil
zkus to přes to cookies, mělo by to jít javascriptem a jednodušeji
para
Profil
můžeš mi to zkusit napsat, jak by to mělo vypadat? a nebo ted na to koukam, snad to dam dohromady...
Webspy
Profil
no PHP bych to určitě neřešil... :-)
para
Profil
To webspy --> Hm dobra informace ale co s ní??? PHPkem to bylo podobně postavený řešení jako ted pomocí cookies a js.
To Yuhů --> Takže JavaScript a cookies to nakonec vyřešili a šlape to, takže dík za tip! Jen mi to připadá na takovouhle pitominu až dost složitý řešení, ale zase je hezký si to napsat :)
Webspy
Profil
to para: nééé to byla je malá poznámka, že by se na to spíše hodil JScript...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.