Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Charlie Profil |
#1 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:01:17
Zdravím,
na své stránky bych chtěl umístit textové počítadlo, ale nevím, jak to udělat bez podpory JS. Vkládám ho nějak takhle: <script type="text/javascript" src="pocitadlo.php"></script> K souboru počítadlo PHP odesílám ještě informace jako rozlišení monitoru a typ prohlížeče ... Co se ale stane, když bude mít člověk vypnutý JavaScript? Pak se mu asi počítadlo vůbec nezobrazí. Je nějaký způsob, jak z toho ven? |
||
Charlie Profil |
#2 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:04:07
Napadá mě pouze udělat grafickou XHTML variantu.
|
||
Leo Profil |
#3 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:04:29 · Upravil/a: Leo
Je, udelat stranku v PHP. Ale osobne bych zrovna pocitadlo (ktere uz moc neni zvykem davat na stranky) bral jako doplnek, bez ktereho se uzivatel klidne obejde, takze bych to nechal v JS. Leo
|
||
Charlie Profil |
#4 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:20:16
No, je to jen pro moji informaci, bude to pouze v paticce stranky. Nechci zbytecne stahovat obrazek od TopList, ktery mam pootm stejne skryty. V PHP to samozrejme jde, ale nedaji se tam zjistit doplnkove informace jako rozliseni monitoru nebo barevna hloubka.
|
||
Acci Profil |
#5 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:23:41
Jestli to dobře chápu, tak by to možná šlo přes <noscript>
|
||
Charlie Profil |
#6 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:25:33
Přes <noscript> by to šlo za předpokladu, že by to vracelo obrázek.
Ještě mě tak napadá, dá se zjistit podpora JavaScriptu v PHP? |
||
Acci Profil |
#7 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:32:58
Ještě mě tak napadá, dá se zjistit podpora JavaScriptu v PHP?
Nedá Přes <noscript> by to šlo za předpokladu, že by to vracelo obrázek. A nebo do <noscript>vyložit iframe, do kterého by PHP vypisovalo počet přístupů |
||
Charlie Profil |
#8 · Zasláno: 28. 6. 2005, 12:46:20
S tím iframe by to bylo nevalidní, já to chci validní. Ale nápad je to dobrý.
|
||
Acci Profil |
#9 · Zasláno: 28. 6. 2005, 13:02:20
Charlie
Tak použij validní tag object |
||
Leo Profil |
#10 · Zasláno: 28. 6. 2005, 13:04:05
"V PHP to samozrejme jde, ale nedaji se tam zjistit doplnkove informace jako rozliseni monitoru nebo barevna hloubka."
Pletete dohromady dve veci - ziskavani dat pro statistiku a vypis stavu pocitadla. Samozrejme ze pokud chcete zjistovat rozliseni atd. pak musite pouzit JavaScript. Ale vypsat stav pocitadla se da i pres PHP. Leo |
||
Leo Profil |
#11 · Zasláno: 28. 6. 2005, 13:11:04
"Ještě mě tak napadá, dá se zjistit podpora JavaScriptu v PHP?"
Pokud si uvedomite jak cela vec funguje (stranka se napred vygeneruje v PHP, na ni je JavaScript, ale ten zacne behat az stranka prijde do prohlizece) pak odpoved zni ano - ale musite pracovat se session. JavaScript umi poslat na server pozadavek na obrazek (new Image), nebo naopak do noscript date obrazek. V prvnim pripade na server prijde pozadavek pokud je JS zapnuty, v druhem pokud je vypnuty. Leo |
||
Charlie Profil |
#12 · Zasláno: 28. 6. 2005, 13:11:49
To vim. Chtel jsem oboji. Statistiku i pocitadlo. Ale asi se vykaslu na statistiku, bohate mi bude stacit HTTP_USER_AGENT, IP a REFERER. A tyto vlastnosti se daji zjistit pres PHP.
|
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0