Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PitBull Profil * |
#1 · Zasláno: 19. 10. 2008, 09:12:05
cawte...
tu na jakpsatweb.cz som si našiel jeden script na cas.. <span id="cas"> <script type="text/javascript"> function naplnCas (){ var datum = new Date(); // prave aktualni cas aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds(); // vybral jsem z data, co potrebuju a obalil znamenky, aby se to prevedlo na retezec window.document.getElementById("cas").innerHTML = aktualniCas; // vypocitana hodnota se vklada jako html dovnitr elemnetu, ktery ma id "cas" } naplnCas(); //naplneni na zacatku window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda </script> </span> a potreboval by som to trošku zmeniť... a to tak, aby mi neukazovalo čas 9:4:57 ale pekne 09:04:57 - teda, ak je počet hodín, minút alebo sekúnd pod 10 - teda 0 - 9, tak aby sa tam zobrazila aj tá 0... dá sa to dajako? |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 19. 10. 2008, 10:40:44
Mne tento script fungoval, len keď som <span> upravil tak, aby niečo obsahoval.
Funkciu naplnCas stačí upraviť na: function naplnCas(){window.document.getElementById("cas").innerHTML = (new Date()).toLocaleTimeString();} |
||
Časová prodleva: 12 dní
|
|||
Grandr Profil * |
#3 · Zasláno: 31. 10. 2008, 04:54:53
Zdravim ja mam stejnej jako PitBull.
A kdyz sem prepsal script tak uz mi to vubec neslo tak se chci zeptat jestly to tam pisu spravne??? <span id="cas"> <script type="text/javascript"> function naplnCas(){window.document.getElementById("cas").innerHTML = (new Date()).toLocaleTimeString();} var datum = new Date(); // prave aktualni cas aktualniCas = datum.getHours() + ":" + datum.getMinutes() + ":" + datum.getSeconds(); // vybral jsem z data, co potrebuju a obalil znamenky, aby se to prevedlo na retezec window.document.getElementById("cas").innerHTML = aktualniCas; // vypocitana hodnota se vklada jako html dovnitr elemnetu, ktery ma id "cas" } naplnCas(); //naplneni na zacatku window.setInterval("naplnCas()", 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda </script> </span> |
||
_es Profil |
#4 · Zasláno: 1. 11. 2008, 17:50:10
Grandr
„se chci zeptat jestly to tam pisu spravne??? “ Čo si tak najprv lepšie pozrieť svoj "výtvor" pred odoslaním (definícia naplnCas)? <span id="cas"> Tento text je nutný pred volaním pred volaním naplnCas(); <script type="text/javascript"> function naplnCas(){window.document.getElementById("cas").innerHTML = (new Date()).toLocaleTimeString();} window.setInterval(naplnCas, 1000); //pravidelna zmena, 1000 je sekunda </script> </span> Vedel by niekto vysvetliť, prečo je v <span> potrebný nejaký text? |
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 1. 11. 2008, 17:56:51
Oprava:
V mojom kóde ten nadbytočný text nie je potrebný. Ani v tom pôvodnom, zbytočne zložitejšom, nie je potrebný, ak sa vymaže riadok: naplnCas(); //naplneni na zacatku |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 1. 11. 2008, 17:59:59 · Upravil/a: _es
Nadbytočný text bol asi potrebný kvôli prístupu k ešte neexistujúcemu <span>u.
Teda vhodný kód je: <span id="cas"></span> <script type="text/javascript"> window.setInterval(function() {window.document.getElementById("cas").innerHTML=(new Date()).toLocaleTimeString();},1000); </script> |
||
Časová prodleva: 12 let
|
0