Autor Zpráva
LubosNovak4
Profil *
Dobry den,
mam takovy problem, ze kdyz mam na strankach v javascriptu otazku zda chce pokracovat na techto strankach a nebo je opustit, nevim z jakeho duvodu, ale robot zvoli storno a pak pokracuje na jinych strankach a na seznamu se zobrazuje nahled na ty jine stranky na ktere to ma pokracovat kdyz stisknu storno! Uz nad tim badam snad cely den a nevim cim to muze byt!!!!


if(confirm(disclaimer)){
createCookie('confirm','yes',1);
} else {
document.location.href='about:blank';
}

Pro normalni lidi to funguje jen robota to zcela zmate. Dekuji za odpoved
Bubák
Profil
Tipnul bych si, že roboti vyhledávačů dodnes neumí JavaScript.
LubosNovak4
Profil *
Na to jsem taky sazel, ale jaktoze tim padem jdou na ty dalsi stranky?
Davex
Profil
Snímač náhledů stránek javascript umí (#9), ale všude kliká na storno.
LubosNovak4
Profil *
Aha a nemate napad jak to napravit aby prosel bot? Protoze napr. nahled stranek www.freefoto.cz je zcela v poradku a maji tam taky ochranu confirmem.
Lexter
Profil
LubosNovak4
Tady je spousta členů mmmladistvých :).
LubosNovak4
Profil *
jasne, jenze to nicc nemeni na tom jaktoze robot macka storno misto toho aby mackal yes :D
DJ Miky
Profil
Je možnost, že tvůrci speciálně pro vyhledávač ten ověřovací JS vyhodí. Stačí to kontrolovat třeba pomocí hlavičky user-agent.
LubosNovak4
Profil *
Mohl by jste tady prosim hodit priklad?
peta
Profil
LubosNovak4
'Protoze napr. nahled stranek www.freefoto.cz je zcela v poradku a maji tam taky ochranu confirmem.'
Ze by stacilo to zkopirovat z jejich stranek?

Vsechny lidi tady by ale zajimal funkcni tvuj priklad. Evidentne je chyba nekde ve tvem kodu a ne ve funkcnich freefoto a pod.
Moc bych se divil, kdyby zatim napsany kousek JS ovlivnil roboty. Je vsak otazka, co mas v HTML, protoze, jak psal Bubák, take neznam robota, ktery rozebira JS. Stranky se berou obvykle jako textovy obsah a obvykle se v nich hleda retezec
a href="..."
A pokud tam neni ta stranka, pak se na ni pochopitelne nikdo nedostane. Kdyz href doplnujes javascriptem nebo delas location.href , tak to roboty v celku nezajima.
LubosNovak4
Profil *
Tady mate kod:

<script language="JavaScript">

var disclaimer = "Vstupuje na web, který obsahuje materiály s erotickou nebo sexuálně orientovanou tématikou v podobě obrázků, videa a textů. Tyto materiály mohou na někoho působit urážlivě, pro uživatele mladší osmnácti let jsou tyto materiály zcela nevhodné. Než vstoupíte dále, přečtete si prosím důkladně následující podmínky: \nStisknutím tlačítka \'OK\' potvrzuji, že \n\n1. je mi více než osmnáct let a že jsem dosáhl zletilosti;\n\n2. pokud se nacházím ve státě, ve kterém je hranice zletilosti \n stanovena odlišně od předpisů České republiky, potvrzuji, že splňuji veškeré podmínky zletilosti v daném státě a že je mi více než 18 let a že vstup na tyto stránky není omezen a\/nebo zakázán předpisem státu, v němž se nacházím a\/nebo jehož jsem státním příslušníkem; \n\n3. souhlasím s tím, že sexuálně orientovaný materiál jsem oprávněn užívat jen v soukromí a to výlučně pro svou osobní potřebu; \n\n4. sexuálně orientované materiály mne neurážejí, nepohoršují a\/nebo jinak neohrožují a na uvedené stránky vstupuji dobrovolně;\n\n5. budu si vybírat a používat pouze a výhradně takové materiály, které neporušují zákony státu, ve kterém se nacházím;\n\n6. neposkytnu a ani přímo či nepřímo neumožním přístup k materiálům získaným na těchto stránkách osobám mladším osmnácti let ani jiným osobám, které nesplňují podmínky uvedené v tomto prohlášení.\n\nPokud nesplňujete byť i jenom jednu podmínku uvedenou pod body 1 až 6, opusťte prosím ihned tyto stránky. Pokud splňujete všechny podmínky uvedené pod body 1 až 6, jste oprávněni vstoupit. \n\nSouhlasím a potvrzuji výše uvedené.";

function createCookie(name,value) {
if (days) {
var date = new Date();
date.setTime(date.getTime()+(30*60*1000));
var expires = "; expires="+date.toGMTString();
}
else var expires = "";
document.cookie = name+"="+value+expires+"; path=/";
}

function readCookie(name) {
var nameEQ = name + "=";
var ca = document.cookie.split(';');
for(var i=0;i < ca.length;i++) {
var c = ca[i];
while (c.charAt(0)==' ') c = c.substring(1,c.length);
if (c.indexOf(nameEQ) == 0) return c.substring(nameEQ.length,c.length);
}
return null;
}


if(readCookie('confirm')==null){
if(confirm(disclaimer)){
createCookie('confirm','yes');
} else {
document.location.href='about:blank';
}
}

</script>
LubosNovak4
Profil *
zadny napad?
peta
Profil
Byli prazdniny.
Mas tam vic scriptu.
Script na cookies mas provereny? Velmi mi to pripomina priklad na japsatweb, ale ten je chybny.
Vynechal jsi HTML kod o ktery jsem zadal, uz jsem to psal, JS kod roboty nezajima, cili bude problem spis v html. Ale muzu ti okomentovat JS.

pred if(readCookie('confirm')) bych si dal
alert(readCookie('confirm'))
Myslim, ze to vzdy nevraci null, zvlast, kdyz mas chybny script na readCookies.

confirm v IE7 se neprovede, je to zakazane v nastaveni.

Cookies s nazvem 'confirm' pouziva jiste hodne programu, nazev se voli podle webu.

path=/
path bych nenastavoval

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: