21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Felix
Profil *
Zdravím,
rád by som pomocou JS vo svojej stránke načítal údaje z inej stránky.

Presnejšie rád by som zo zadaného URL vytiahol tabuľku a informácie z nej uložil do databázy. V JS som nováčik ale úzko to súvisí s mojou bakalárkou, tak ak ste sa niekto stretol s podobným problémom alebo ste to už nejak riešili alebo máte ideu bol by som veľmi vďačný.

- z webovej lokality nasať tabuľku...?

Ďakujem
FDS
kvoky
Profil
Pomocí podobné funkce jako je tahle:

function file_get_contents( url ) {
    // http://kevin.vanzonneveld.net
    // +   original by: Legaev Andrey
    // %        note 1: This function uses XmlHttpRequest and cannot retrieve resource from different domain.
    // %        note 1: Mainly here for study purposes. 
    // %        note 1: To avoid browser blocking issues's concider using jQuery's: $('#divId').load('http://url') instead.
    // *     example 1: file_get_contents('http://kevin.vanzonneveld.net/pj_test_supportfile_1 .htm');
    // *     returns 1: '123'
 
    var req = null;
    try { req = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP"); } catch (e) {
        try { req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } catch (e) {
            try { req = new XMLHttpRequest(); } catch(e) {}
        }
    }
    if (req == null) throw new Error('XMLHttpRequest not supported');
    
    req.open("GET", url, false);
    req.send(null);
    
    return req.responseText;
}


stáhnout stránku a pak jí projet regulárním výrazem.
bohyn
Profil
Pokud to chces stahovat z jine domeny tak to bude fungovat jen IE, ale FF a Opera te na jinou domenu nepusti
kvoky
Profil
bohyn: da se nejak osetrit aby JS dokazal stahovat i z jine domeny?
bohyn
Profil
U JS je to z bezpecnostnich duvodu zakazane takze tam ti nic nepomuze.
Reseni je napsat fci na strane serveru (treba v PHP) ktera ti to stahne, a tabulku posle jako odpoved na vyse zmineny dotaz.
kvoky
Profil
Sorry Felixi ze ti skacu do tematu, ale slysel jsem o nacitani metodou obrázku. To taky FF a Opera blokujou, pokud jde o jinou domenu?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Felixe:
rád by som zo zadaného URL vytiahol tabuľku a informácie z nej uložil do databázy
JavaScript běží v prohlížeči na straně návštěvníka, nemůže přímo komunikovat s nějakou tvojí databází na straně serveru.

Reaguji na bohyn:
Pokud to chces stahovat z jine domeny tak to bude fungovat jen IE
Na jinou doménu nepouští samozřejmě ani Explorer.

Reaguji na kvokyho:
Nešiř zde prosím tu synchronní verzi stahovacího skriptu. Důvody jsem již psal.
Felix
Profil *
Dakujem všem, ako som sa už zmienil som v JS dosť lama ale išlo mi hlavne o to ..či je možné údaje z tabuliek zo zadaného URL stiahnuť... ( Na koľko som chcel popracovať na nejakom addone-plugine pre IE alebo FF ktore by to riešilo ale to je programovanie C a JS sa mi videl jednoduchsi).

btw... Nechcem databázu na strane servera..databáza bude u mňa lokálna nejaká Microsoft (ale ako som sa už zmienil to nieje problém)
Takže skúsim upraviť tu fciu a niečo o tématike ešte vygooglit.
Dakujem vsem ak by ste este mali nejake vychytavky budme len rad :)
bohyn
Profil
Felix
Nechcem databázu na strane servera
Na tom nezalezi, JS ti nedovoli ani ulozit zadny soubor, ani spustit lokalni program (max. kdyz si napises ten plugin).

Chamurappi
Na localhostu mi to v IE6 na jinou domenu fungovalo (mozna jen kdyz je stejna IP).
Chamurappi
Profil
Reaguji na bohyn:
Na IP určitě nezáleží, to by takové zabezpečení ztrácelo smysl.
bohyn
Profil
Chamurappi
Na IP určitě nezáleží, to by takové zabezpečení ztrácelo smysl.
V tom pripade tam kontrola zadna neni. Kdyz sem zjistil ze to funguje tak sem neveril vlastnim vocim. IE je proste sama dira.
Chamurappi
Profil
Reaguji na bohyn:
Jednak vůbec nechápu tuto dedukci, jednak to není pravda. Rozhodující je skutečně doména, mám to neprůstřelně ověřené, svým způsobem je to můj denní chléb.
bohyn
Profil
Chamurappi
No ja jen tvrdim ze z http://domena1 (script i stranka) sem stahnul obsah z http://domena2
Tak je jeste mozny ze IE nepozna od sebe dve domeny prvniho radu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0