Autor Zpráva
Watchick
Profil
Zdravím, zajímalo by mě, jestli jde zjistit, kam uživatel odchází?

Situace:
uživatel klikne na adsense:
tzn odchází na adresu jistejch stránek, odkud ho to hodí na stránkyy inzeranta
a já bych potřeboval nastavit cookie, pokud uživatel odchází na adresu, která obsahuje "googleads"
je to možné?

Díky Watchick
panhuhu
Profil
Muzes treba zkusit vsem odkazum googleads nastavit udalost onclick a ziskat z pouziteho odkazu parametr href.
bohyn
Profil
Do kodu banneru nesmis zasahovat, tim je IMHO myslen i DOM pocinaje IFRAME. Ale nastavit to na nadrazeny element a pak pres eventy sledovat aktivni prvek a pecist URL by mozna slo.
Watchick
Profil
předpokládám, že mi tu nikdo nenapíše funkční kód, ale prosim alespon nejaky chytrý odkaz?
bohyn
Profil
function(e) {
  // sjednoceni udalosti pro IE a FF, Operu
  if(!e) {
    e = window.event;
    e.target = window.event.srcElement;
  }

  // e.target by mel smerovat na element ve kterem doslo k udalosti
}


srcElement:

The srcElement property of event object denotes the element that the event occurred on. Only Internet Explorer supports this property and the same result can be achieved in Navigator by using the target property of event object.

target:

The target property of event object denotes the element in which the event occurred on. Only Navigator supports this property and the same results can be achieved in Internet Explorer by using the srcElement property of event object.


zdroj
Chamurappi
Profil
Reaguji na bohyn:
Tvůj kód se mi nelíbí. Tohle je obecnější:
function(e)
{
  var event = e || window.event;
  var target = event.target || event.srcElement;

  // a teď používat target
}
Watchick
Profil
Takže teď pokud to chci vyzkoušet mám dát?

<div onload="e()">
<a href="http://seznam.cz">
</div>

??
Chamurappi
Profil
Reaguji na Watchicka:
Ta funkce se nejmenuje „e“. Nejmenuje se nijak. Přiřaď si ji do něčeho, ideálně k události nějakého HTML prvku, třeba k <body>:
document.body.onclick = function(e)
{
  …
};
habendorf
Profil
Nehledě na to, že element div nemá událost onload.
Watchick
Profil
Ok, takže jestli jsem to dobře pochopil (jak ože asi ne...)

tak co přesně dělá to
function(e)
{
  var event = e || window.event;
  var target = event.target || event.srcElement;

  // a teď používat target
}

??

document.body.onclick = function(e)
{
  …
};

Ten kód nahořee mam mít pravděpodobně jinde nez v tomhle ně? tak co mám dosadit ua ty tečky?
Díky moc, že tímhle trávíte čas... moc si toho vážím
Chamurappi
Profil
Reaguji na Watchicka:
takže jestli jsem to dobře pochopil
Za touhle větou by měl správně následovat popis toho tvého (ne)pochopení, nemusíš opakovat to, co jsme psali.

tak co mám dosadit ua ty tečky?
Ten kód v #6 je funkce. Tu si přiřaď k události způsobem, který jsem popsal v #8.

Díky moc, že tímhle trávíte čas...
Chceš po nás rovnou hotový kód? Není zač.
Watchick
Profil
Chamurappi
"Za touhle větou by měl správně následovat popis toho tvého (ne)pochopení, nemusíš opakovat to, co jsme psali. "
jen se v JS vůbec neorientuji... tak by mě zajímalo, co přesně ta funkce dělá, a pokud zjišťuje, kam uživatel odchází, tak kde je ta adresa, kam jde? (ve které proměnné)

"Chceš po nás rovnou hotový kód?"
Přicházet na to sám postupně má jistě své kouzlo...
V phpku bych to určitě preferoval, protože tam to tak nějak znám, a už vím co mohu čekat...
takže pokud to nebyl sarkasmus, tak by mi určitě hotový kód pomohl, protože JS je pro mě pandořina skřínka...
bohyn
Profil
<script type="text/javascript">
document.body.onclick = function(e)
{
  var event = e || window.event;
  var target = event.target || event.srcElement;

  if(target.href) {
    alert("Link je: " + target.href);
  }
  else {
    alert("Kliknul si na: " + target.nodeName)
  }
};
</script>


Edit: oprava terget -> target
Watchick
Profil
http://travian.damak.cz/test/
Má tenhle script už být hotový a fungující?
Nic totiž nezobrazí :-(
bohyn
Profil
Ten script dej az za <body>
Watchick
Profil
bezezměny... link zůstává
bohyn
Profil
mam tam preklep terget -> target
alert("Link je: " + target.href);

v Opere funguje
Watchick
Profil
sorry... moje chyba... už to jde... díky moc
Watchick
Profil
ach jo... když se klikne kamkoliv jinam jen ne na reklamu, tak to jde a když se klikne do prostoru vyhodí to hlášky dokonce 2, ale jak se klikne na banner... Nic
bohyn
Profil
V tom pripade to asi neprobubla pres iframe.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.