Autor Zpráva
_es
Profil
Vie niekto, ako a či sa dá v Javascripte vo Firefoxe pristupovať k označenému textu v TEXTAREA,
ak je označených súčasne viac oblastí (Napríklad pomocou CTRL a myši)?
Pomocou textarea.selectionStart a textarea.selectionEnd sa dá zistiť len prvá z označených oblastí.
Metóda window.getSelection() zase ignoruje textareu.
Na už získaný objekt range by malo fungovať .getRangeAt(číslo_oblasti).
Najlepšie keby bol nejaký funkčný príklad:
Napríklad označím v textarea niekoľko oblastí a script mi vypíše: prvá oblasť je:..., druhá oblasť je:..., ....
peta
Profil
http://www.volny.cz/peter.mlich/jpw/
formulare - textarea

Napriklad stacio zobrazit zdrojove kody tohoto fora.
_es
Profil
peta
Prečítal si si vôbec to, čo som napísal celé?
Ešte som naviac v otázke špeciálne vyznačil to podstatné (súčasne viac oblastí).
Niekedy to vyzerá, že odpovedáš skôr, než si prečítaš dotaz.
_es
Profil
Začínam pomaly podozrievať Firefox, že prístup v Javascripte ku všetkým takto vybratým oblastiam nie je možný.
Je to dosť zvláštne, že z užívateľského hľadiska to je funkčné, napríklad pri kopírovaní textu, no prístup zo scriptu (asi) nie je možný.
Skutočne nikto nevie ani o nejakom riešení len špeciálne pre Mozillu - Firefox?
peta
Profil
_es
Si navymyslis :)

Polozim ti par dotazu.
* Zkousel jsi selectionStart zavolat jeste jednou?
* Zkousel jsi dohledat selection v dokumentaci FF?
http://devedge-temp.mozilla.org/library/manuals/2000/javascript/1.5/re ference/
* Zkousel jsi najit nejaky priklad na ctrl a selection?
google = selectionStart mozilla ctrl key
asi 7dmy priklad z hora vypada nadejne
http://www.yulghun.com/scripts/edit.js.html
google = javascript selection textarea mozilla ctrl
http://operawiki.info/TextAreaEditor
Mimochodem, u FF stale funguje skryvani objektu pres ctrl+2x leve tlacitko :)))
* Zkousel jsi to resit pres onmousedown?

A propo, kvuli komplikacim s JS mi prijde dost hloupe oznacovat vic nez jednu cast.
V FCK to nefunguje, je mozne, ze to nikdy nikdo nepotreboval.
Totez TinyMCE.

Chvili jsem to hledal, bude to zajimavy problem :)
Bubák
Profil
Mimochodem, u FF stale funguje skryvani objektu pres ctrl+2x leve tlacitko :)))
Nefinguje. Předpokládám, že to dělá některý z mnoha pluginů.
_es
Profil
peta
Skúšal a hľadal som všetko možné.
Tie odkazy si tu dal načo?
Ako mi má v tomto pomôcť jadro jazyka Javascriptu?
Načo sú mi odkazy na nejaké scripty, kde nie je vôbec riešené to, načo sa pýtam?
Myslím, že dotaz bol jasný, buď nejakú vlastnosť alebo metódu na prístup k celému vybratému textu,
alebo nejaký funkčný príklad.

A propo, kvuli komplikacim s JS mi prijde dost hloupe oznacovat vic nez jednu cast.
Vývojárom Firefoxu sa to asi nezdalo až tak hlúpe, keď to užívateľsky implementovali.
No asi to nejako pozabudli implementovať do Javascriptu, alebo som to len zatiaľ nenašiel v dokumentácii.
peta
Profil
Bubák
Ja jich tu moc nemam, web-develop, adblock(mark query), colorzila.
Zvlastni, ze to prave zkousim a zrovna na potvoru nic. Ale tak pred tydnem jsem omylem takhle vyklikal textareu na jpw a prisel jsem tak o zpravu :)

A, tak jsem na to dosel, ze shiftem na textarea a mam tu napsany text :)

_es
Rikam, ze jsem taky koukal. Tak sory, cito, ale mas nazvane tema pristup k oznacenemu ve FF a s tim neni problem. Problem je zjistit oznaceni pres CTRL.
Si myslim, ze nekde jako jakpsatweb se najde stejne malo lidi, spis nikdo, kdo by vedel vic. Zkus builder.forum.cz nebo tak nejak.
peta
Profil
Kazdopadne bych to resil pres udalosti, jak uz jsem psal. Onselect, onmousedown, zmacknuti tlacitka mysi a pod.
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
mas nazvane tema pristup k oznacenemu ve FF a s tim neni problem
Ne, přesně s tím je problém. Co ještě víc potřebuješ k tomu, abys to pochopil?


Reaguji na _es:
Kdyby sis přál odstranit odtud některé příspěvky (třeba #2, #3, #5, #6, #7, #8 a možná i #9), stačí mávnout.

no prístup zo scriptu (asi) nie je možný.
Skutečně to tak vypadá. Pitvám tu už chvíli zdrojáky Firefoxu, prohledávám všechny užívané interfacy, nacházím sice řadu zajímavých věcí, ale nikde nevidím nic použitelného pro dané zadání.
_es
Profil
Chamurappi
Kdyby sis přál odstranit ...
Netreba nič mazať, v tomto prípade sú jeho príspevky vlastne prospešné.
Možno ani ty by si na to nepozrel, keby tu nezačal peta vypisovať.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0