Autor Zpráva
lj
Profil *
Jen si to představte: Máte na webu v iframe nějakou stránku, která potřebuje zjistit adresu stránky ve které je umístěna. Rozumíte mi?

Můj dotaz spočívá v tom, jak zjistit onu stránku, na které je iframe umístěno? Zřejmě se jedná o javascript - ten neovládám, takže profíci prosím poraďte, díky
peta
Profil *
www.jakpsatweb.cz JAVASCRIPT objekt windows, parent by neslo?
x=parent.document.location; nebo takove neco?
djlj
Profil
Díky zkusím to. Jak z toho ale udělám proměnnou, kterou můžu uložit do mysql?
peta
Profil *
x=parent.document.location; ?
tak
var a=parent.document.location;
nebo
var tatinek=parent.document.location;
melo by tam byt teda jeste i to var, ono to pak rychleji pracuje, kdyz ji nemusi vytvaret dodatecne

ale za text nerucim, to treba zkusit, jen bych zkusil nejdrive neco podobne
deleted
Profil *
No zkoušel jsem to takto a nefunguje to :/ :

<script language="Javascript" type="text/javascript">

<!--

var x=parent.document.location;

//-->
</script>
<?
MySQL_Query("INSERT INTO tabulka VALUES('$x')");
?>
peta
Profil *
deleted: jako ok?

nejdrive si over, zda ten JS dela, co ma...

<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
var x=parent.document.location;
docunment.write(x)
//-->
</script>

A pak tu promennou musis dostat do PHP milej zlatej. Javascript sam o sobe nepredava promenne PHP jen tak...

opacne se to dela takto
<script language="Javascript" type="text/javascript">
<!--
var aaa = <? echo $x ?>;
//-->
</script>

,ale, jak to chces ty, to by se asi melo resit i s tim parent v PHP, cely. To jsi v nespravnem foru, PHP je vedle.
djlj
Profil
Jenže PHP-čkem samotným nezjistím adresu parentu. Koukám, že asi otravuju. Psal jsem že javascript neumím, ale pokud máš potřebu se povyšovat slovy "milej zlatej", tak dobře... díky za pomoc...
Dero
Profil
djlj: Musím se Peti zastat, už jen to, že Ti vůbec odpověděl na dotaz, na který si odpověď můžeš vygooglovat za minutu (zkoušel jsem to) i s kompletním řešením a příkladem použití, stojí za ocenění.

Každý začínající programátor / kodér / grafik / kdokoliv by především měl umět hledat. Je to elementární slušnost vůči zkušenějším. Např. mezi hackery je zcela běžné, že začátečníka povedou, když projeví snahu pomoci si sám a pokud přemýšlí. Pokud se jen zeptá a drží se zásady "ty, guru, řeš!", tak je ignorován nebo poslán někam.

Toliko k diskutérům.
djlj
Profil
Jo a co jsem asi dělal než jsem se položil dotaz...

Jak jsem psal, s javascriptem totálně neumím, tudíž jsem potřeboval vědět přesně jak co udělat... Pokud to někomu dělá problém odpovědět, ať to raději nedělá. Omlouvám se tedy za zbytečný thread, je na čase ho smazat.
Fred
Profil
djlj
Použij to co ti radí peta akorát bych možná místo parentu použil top

var x=top.document.location;
document.write(x)
peta
Profil *
djlj: Zkus nejdriv priklad, jestli ti vrati vysledek do xka. Pak si nekde najdi, jak se predava hodnota z jazyka JavaScript do jazyka PHP.
Take nepises...
<table><tr><td background=$x>
ale musis tam napsat zavorky pro PHP
<table><tr><td background=<?$x?>>
... asi budes muset pouzit location a href a zavolat si ten svuj ram znovu s predanim pres GET,treba.
v JS neco jako
location="soubor.php?x='+x+'"
ale to je vec php uz... a php ja jen tak zbezne...

Fred: Nahodou, trosku sem to prehnal, jako vzdy :) Ale zas sem se o nem dozvedel ted mnohe, jak jej to rozrusilo. Muj zpusob ziskavani informaci :)
Ten priklad jsi mohl uvest.
djlj
Profil
Dík, už jsem to zkusil a faká to. S tou proměnnou už jsem si to také zjistil.

2 peta: Nevím, jak jsi přišel na to, že mě to rozrušilo, jen jsem si na tebe stačil udělat názor, když na slušně položenou otázku začneš odpovídat tak, jak jsi začal ;).
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.