Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
PP Profil * |
#1 · Zasláno: 12. 11. 2008, 20:23:38
Potreboval by som zachytiť na ktorý odkaz bolo kliknuté, resp. kam vedie odkaz na ktorý užívateľ klikol.
Moje znalosti mi ponúkajú riešenie mať na každom odkaze onclick volajúci funkciu na zachytenie. Existuje na to nejaký object, ktorý by som zavolal cez unload a vrátil by mi danú url? |
||
Nox Profil |
#2 · Zasláno: 12. 11. 2008, 21:05:32
To myslím že ne, ale dá se udělat skript, který by tu funkci automaticky připojil ke všem odkazům na stránce
|
||
PP Profil * |
#3 · Zasláno: 12. 11. 2008, 22:50:23
To by možno išlo, aj keď pri veľkom množstve url to asi nebude výhra.
Skúšal som spustiť niečo takéto: function linkGetter() { for (var i = 0; i < document.links.length; i++) { document.links[i].onClick=get_url(document.links[i].href); } } kde get_url by malo zachyťiť daný odkaz. Za následok to malo, že sa onClick v podstate vykoná aj bez kliknutia a dostaneš poslednú url v poradí. Napadá ťa nejaké riešenie ako tam onclick pripojiť? |
||
Str4wberry Profil |
#4 · Zasláno: 12. 11. 2008, 23:00:19 · Upravil/a: Str4wberry
Předpokládám, že by to mohlo jít takhle:
<script> document.body.onload = function () { for (var i = 0; i < document.links.length; i++) { document.links[i].onclick = function () { get_url(this.href); // plus zajištění přechodu na cíl odkazu }; } } </script> |
||
PP Profil * |
#5 · Zasláno: 12. 11. 2008, 23:47:41
Str4wberry
Ďakujem, document.body.onload vyhadzoval chybu, ale podstatné je dať function(), nie priamo funkciu k onclick. function mya () { for (var i = 0; i < document.links.length; i++) { document.links[i].onclick = function() {get_url(this.href)}; }; } v tagu body volam onload="mya()" a get_url() sa už postará o spracovanie. Vytiahnuť to priamo z nejakého objektu by bolo krajšie, ale hlavne, že funguje. |
||
peta Profil |
#6 · Zasláno: 13. 11. 2008, 11:28:03 · Upravil/a: peta
mno, na jakpsatweb je priklad na referer. Treba by se to dalo zachytit pri onunload. Ale resil bych to jak to mas ted, je to jistota.
Asi o 10 radku niz je podobne tema: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=8&topic=84 425 |
||
bohyn Profil |
#7 · Zasláno: 13. 11. 2008, 11:49:29
peta
Treba by se to dalo zachytit pri onunload 1) Pri onunload tam jeste bude stary referer 2) PP potrebuje vedet kam jde ne odkud ;) |
||
Leo Profil |
#8 · Zasláno: 13. 11. 2008, 14:44:28
"Potreboval by som zachytiť na ktorý odkaz bolo kliknuté, resp. kam vedie odkaz na ktorý užívateľ klikol."
Pokud jsou to odkazy na jine stranky na stejne domene tak pri onclicku nastavte cookie a na dalsi strance ji nactete. Na udalost onunload se vetsinou netsihne uz nic poslat na server, IE ma udalost onbeforeunload, ta se to stiha. Leo |
||
Časová prodleva: 17 let
|
0