Autor Zpráva
Martin011
Profil *
Mám vedle sebe několik odkazů, a každý z nich by měl otevřít nové (malé) okno pomocí javascriptu. Když chci takto otevřít více oken, vždy se jen přepíše to už otevřené, a ve finále je stále otevřeno jen jedno okno. Jak to mám změnit, abych jich mohl otevřít kolik chci a aby se to tedy vždy nepřepisovalo?

Kód---
<a onclick="window.open('http://example.cz/new-window/', 'play', 'width=500,height=250,top='+((screen.availHeight-250)/2)+',left='+((sc reen.availWidth-500)/2)+',status=0,scrollbars=0,resizable=0');">otevří t nové okno</a>


Děkuji
Martin011
Profil *
p.s. vše je samozřejmě v "onlick"... jen jsem to špatně přepsal
Měsíček
Profil
Místo "play" dej třeba "_blank".
Chamurappi
Profil
Reaguji na Martina011:
Druhý argument metody window.open je název okna. Užívá se stejný prostor názvů jako u atributu target a nové okno se otevírá, pokud okno s daným názvem ještě neexistuje. Místo „play“ dej „_blank“, to je název vyhrazený pro nová okna.

vše je samozřejmě v "onlick"
Samozřejmě, uživatel odkaz olízne a vyskočí na něj okno.
Martin011
Profil *
Děkuji za snadné a správné řešení.
Martin011
Profil *
je fakt že to onlick neni nejlepší pro veřejný počítače. asi to změním na onthink
Bubák
Profil
Stejně, jako "_blank" funguje i "" (prázdný řetězec).
Dodatek: aby bylo každému jasné, mám na mysli nové okno otevřené JavaScriptem.
Leo
Profil
Rekl bych, ze v dnesni dobe uz je otevirani novych oken javascriptem pase... Leo
Martin011
Profil *
2 Leo:
a jak to udělat jinak?
Leo
Profil
Martin011

"a jak to udělat jinak?"

No misto okna vygenerujete treba jen div v puvodnim documentu s position absolute, Leo
Martin011
Profil *
Jde o to, že potřebuji, aby to zůstalo i když přejdu na jinou stránku...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0