Autor Zpráva
kvasl
Profil *
Ahoj nemohl by mi někdo poradit? Mám na stránkách takové rozloučení:

<script type="text/javascript">

function rozlouceni(){

window.open('http://neco.tld/rozlouceni.html', 'Nashledanou', ',height=150, width=150')
}



</script>
<body onUnload="rozlouceni()">
</body>

Jenže bych potřeboval aby se to z návštěvníkem rozloučilo jen jednou ;). Každý den jen jednou jde to nějak udělat?
Měsíček
Profil
Všechno jde.

1.) Píš onunload .. ty patvary onUnload jsou hrozné.
2.) Zjisti si něco o platnosti cookies a cookies samotných.
kvasl
Profil *
Onunload jsem viděl na jakpsatweb.cz tak to používám.
kvasl
Profil *
OnUnload
bohyn
Profil
kvasl
Kvuli podobnym blbinam jsem rad ze existuje blokovani popup oken. Popremyslej jestli ti stoji za to desit odchazejici navstevniky nejakym "vtipnym" rozloucenim.
Měsíček
Profil
Reaguji na kvasla:

"Onunload jsem viděl na jakpsatweb.cz tak to používám."

Tak to nepoužívej, je to odpornej paskvil a upřímně nevím kde a hlavně proč se tady vzal. A jen tak mimochodem v XHTML by ti neměl fungovat.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
je to odpornej paskvil a upřímně nevím kde a hlavně proč se tady vzal
Zajímavé. Mám takový dojem, že jsem za posledních pár měsíců viděl ten „paskvil“ nejčastěji v tvých příspěvcích.

U názvů atributů v HTML nezáleží na velikosti písmen, takže pokud je pro kvasla přehlednější „onUnload“, nevymlouval bych mu to.


Reaguji na kvasla:
Nashledanou
Na shledanou.

aby se to z návštěvníkem rozloučilo jen jednou ;)
Být tvým návštěvníkem, odpudilo by mě to a možná už bych se na tvoji stránku ani víckrát nevracel. Takže bych rozloučení viděl jen jednou. Pojistit to můžeš tak, že do rozlouceni.html přidáš blikající animace a nepříjemnou hudbu :-)
Leo
Profil
Chamurappi

"U názvů atributů v HTML nezáleží na velikosti písmen, takže pokud je pro kvasla přehlednější „onUnload“, nevymlouval bych mu to."

Ja bych mu to rozmlouval prave proto, ze v html na tom nezalezi, takze muze psat onunload a nebude pak mit problemy pokud by chtel ovladace udalosti registrovat pres vlastnosti elementu primo v javascriptu, Leo
Chamurappi
Profil
Reaguji na Lea:
nebude pak mit problemy pokud by chtel ovladace udalosti registrovat pres vlastnosti elementu
… pokud se do takovéto evoluční fáze JavaScriptaře vůbec někdy dostane. Podle stejné logiky by měl psát názvy elementů velkými písmeny, aby se nedivil, až mu document.body.tagName vrátí "BODY" místo "body". Atributy odpovídající vlastnostem accessKey, tabIndex, readOnly a maxLength by měl v HTML také zapisovat velbloudí velikostí písmen?

Pokud si začátečník vyláme zuby na něco.onUnload, možná rychleji pochopí, že názvy vlastností nemusejí odpovídat názvům atributů (class × className, for × htmlFor, http-equiv × httpEquiv atd.), tudíž, že vlastnosti nejsou atributy.
Leo
Profil
"Pokud si začátečník vyláme zuby na něco.onUnload, možná rychleji pochopí, že názvy vlastností nemusejí odpovídat názvům atributů"

No to prave nevim, co je lepsi, ale koneckoncu kazdy si tim musi projit sam :-) Osobne bych ale rekl, ze psani vsech atributu v html malymi pismeny je nejmensi zlo, Leo

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: