Autor Zpráva
Tomashek
Profil
Dobrý večer. Mám skript na odpočítávání.

var i = 1;
odpocet();

function odpocet() 
{
if(i > 0) 
{
setTimeout("odpocet()", 1000);

document.getElementById("cislo").innerHTML = i;
i--;
} 
else 
{
window.location.href="/index.php";
}
}


Skript funguje tak, že když se na stránce objeví id="cislo" tak se začne odpočítávat a pak se přesměruje.
Je to ok, ale chtěl bych z tohoto skriptu udělat funkci, ale nevím jak to třeba do stránky vložit.
Kdyby to bylo v odkazu nebo tak někde tak bych to řešil zavoláním této funkce přez onClick, ale tak když to mám normálně v kodu, nevím.
Díky za rady.
Měsíček
Profil
Normálně to zavolej třeba na onload funkce body. Nebo rovnou window.onload = funkce;
Tomashek
Profil
Dobře ..moc javasript neumím, ale snažil jsem se z toho udělat trochu funkci, která nefunguje:

function odpocet(id,where) 
{
if(i > 0) 
{
setTimeout("odpocet()", 1000);

document.getElementById("cislo").innerHTML = i;
i--;
} 
else 
{
window.location.href=where;
}
}


chtěl bych třeba při tom onloadu dát jenom odpocet(nejaké sekundy, přesmerovat kde)
Měsíček
Profil
Kdyby jsi raději dával pozor na to co píšu ..
<span id="x"> </span>

<script type="text/javascript">
var i = 10;
  function odpocet () {
    if (i > 0) {
      document.getElementById("x").innerHTML = i;
      i--;
      setTimeout("odpocet()", 1000);
    } else {
      location.href = "http://www.google.cz/";
    }
  }
  window.onload = odpocet;
</script>
tohle funguje, teď si tam přidělej kdyžtak ty dva parametry ať taky něco děláš ;-)
Tomashek
Profil
ok díky moc.. šel jsem na to trochu špatně
Měsíček
Profil
Co se týče těch parametrů, tak doufám, že ti to dojde, kdyby ne, tak tady je jedno z možných řešení:
<span id="x"> </span>

<script type="text/javascript">
var i = 10;
  function odpocet (id,where) {
    if (i > 0) {
      document.getElementById(id).innerHTML = i;
      i--;
      setTimeout(function(){odpocet(id,where);}, 1000);
    } else {
      location.href = where;
    }
  }
window.onload = function () { odpocet ("x", "http://www.google.cz/"); }
</script>
Mnoho štěstí.
Tomashek
Profil
ještě otázečku prosím: potřeboval bych udělat i to přesměrování na jakoukoliv stránku podle proměnné, protože tak mi to vyhodí undefined
Měsíček
Profil
<span id="x"> </span>

<script type="text/javascript">
var i   = 10;
var id  = "x";
var url = "http://www.google.cz/";

  function odpocet (id,where) {
    if (i > 0) {
      document.getElementById(id).innerHTML = i;
      i--;
      setTimeout( function() {odpocet(id,where);}, 1000);
    } else {
      location.href = where;
    }
  }
window.onload = function () { odpocet (id,url); }
</script>
Tomashek
Profil
jojo ..javascript zkrátka neumím ..ještě jednou díky moc ..už to běží

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: