Autor Zpráva
Tomb
Profil
Ahoj,
Vytvářím nové stránky pro STK
(prozatím jsou na stránkách stkkozlany.evee.cz) ,ale to není důležité. Chtěl bych tam vložit takovou machrovinku - jako že by se vždy ukazoval text: "Jsme tu, momentálně máme otevřeno" anebo "Momentálně je zavřeno" v závislosti na tom kolik je hodin (podle provozní doby) ale ještě k tomu v závislosti na dni (protože o víkendu je zavřeno) <- a to je právě ten můj problém.

Mám skript:

<script>
<!-- 
function printgreeting()
{
        var date = new Date();
        var hours=date.getHours();
        var tod;
        if (hours>=0)
        {
                tod="Momentálně je zavřeno.";
        }
        if (hours>=9)
        {
                tod="Jsme tu, momentálně je otevřeno!";
        }
        if (hours>=17)
        {
                tod="Momentálně je zavřeno.";
              document.writeln('' + tod );
}
-->
</script>

<script language="JavaScript">
<!-- 
document.writeln('<p align="center"><font face="Verdana, Arial CE, Arial" size="2"><b>');
printgreeting();
document.writeln('</b></font></p>');
-->
</script>

Jak udělat ještě k tomu ty dny?

Ani nejde tak o to, že by to na těch stránkách bylo nějak nutné, ale spíš, že bych chtěl vědět jak na to, kdybych to někdy potřeboval....

Budu rád za každou radu
Měsíček
Profil
Reaguji na Tomba:

"Jak udělat ještě k tomu ty dny?"

Jednoduše, jsou k tomu funkce (metody).

"Ani nejde tak o to, že by to na těch stránkách bylo nějak nutné, ale spíš, že bych chtěl vědět jak na to, kdybych to někdy potřeboval...."

V tom případě by bylo dobré přestat zkoumat takové zbytečnosti a začít se učit.

"Budu rád za každou radu"

A za hotové řešení? Můžeš to vyměnit místo toho svého balastu ;-)
Tomb
Profil
Měsíček
Já vim máš uplnou pravdu... musim se to naučit.

Díky za pomoc
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
Můžeš to vyměnit místo toho svého balastu
Ten tvůj balast není o moc lepší. Na rozdíl od předchozí verze není vůbec přehledný a je i dost nesrozumitelný pro začátečníka.

Proč používáš obalující function, když stejně pracuješ s globálními proměnnými?
Proč nepoužiješ na vypsání také document.write?
Měsíček
Profil
Reaguji na Chamurappiho:

"Ten tvůj balast není o moc lepší."

Ještě že alespoň o málo ;-) Účelem mého kódu bylo, aby viděl jedno z tisícero řešení, ne, aby to byla příležitost jen pro copy&past a následné upravení k obrazu svému.

"a rozdíl od předchozí verze není vůbec přehledný a je i dost nesrozumitelný pro začátečníka. "

S tím nesouhlasím. Já jsem začátečník a vyznám se v tom.

"Proč používáš obalující function, když stejně pracuješ s globálními proměnnými? "

Aby to bylo ještě více nepřehledné.

"Proč nepoužiješ na vypsání také document.write?"

Protože tuto metodu nemám rád. A upřesnění vložení do <div>u mi případá více komfortnější.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: