« 1 2 »
Autor Zpráva
ctverecek
Profil
Zdravim chci udělat 3 jezdící obrázky ale bohužel nevím jak? Funguje mi to přez:

<marquee id="scroll" loop="300" behavior="scroll" align="right" direction="right" scrollamount="1" scrolldelay="50" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" width="380" height="150">
  <a href="./images/pa030001.jpg"><img src="./images/pa030001min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
  <a href="./images/pa030003.jpg"><img src="./images/pa030003min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
  <a href="./images/pa030005.jpg"><img src="./images/pa030005min.jpg" alt="Kancelář" /></a>
</marquee>


Ale to mi bohužel neprojde validací :-(
Měsíček
Profil
No a?
ctverecek
Profil
Potřebuji mít stránky validní kvůli SEO a když tam mam tento zápis validator mi hlásí 12 chyb v tomto řádku:
<marquee id="scroll" loop="300" behavior="scroll" align="right" direction="right" scrollamount="1" scrolldelay="50" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" width="380" height="150">
Měsíček
Profil
"Potřebuji mít stránky validní kvůli SEO"

Nepotřebuješ.
ctverecek
Profil
:-D znáš snad mé potřeby? Když říkam, že to potřebuju mít perfektně validní tak to prostě potřebuju :-D
SwimX
Profil
Měsíček
po nás ve škole také požadovali validní stránky. a psané v Xhtml 1.0strict
Měsíček
Profil
Reaguji na ctverecka:

":-D znáš snad mé potřeby? Když říkam, že to potřebuju mít perfektně validní tak to prostě potřebuju :-D"

Když ti napíšu, že to nepotřebuješ - tak to nepotřebuješ. Umístění tvého webu v předních místech ve vyhledávačích není závislé na tom jestli budeš mít stránku 100% validní a nebo tam budeš mít 12 chyb, které se týkají toho že používáš tag, který není ve specifikaci.

Jako důkaz ti může posloužit tohle : Webylon_1
Webylon_2
Webylon_3 vlez si na stránku http://www.webylon.info/ a zkus si ji schválně zvalidovat, teprve potom se podívej na mnou poslané tři odkazy a na to na jaké místě je stránka umístěna.

Jestli i přesto si myslíš, že jsi zkušenější než ostatní, kteří důležitost validity berou jinak než ty - prosím. Tudy cesta nepovede budeš muset udělat nový skript, který bude buď v Javascriptu nebo ve Flashi. Zbytečná prasárna navíc.
ctverecek
Profil
Když zadám do vyhledávače proucetnictvi tak muj web bude taky v předních pozicich tím narážím na to, že když napíšeš do googlu webylon že www.webylon.info bude na prvním místě => LOGICKY! Zkus do toho vyhledávače napsat nějakou širší specifikaci tvýho webu a uvidíme jak si povedeš???

BTW: když jsem si otevřel ty stránky www.webylon.info a uviděl jsem "Kritika W3C" tak se ani nedivím, že jsi mě hned odfuckoval s tím, že chci mít web validní :-D
Měsíček
Profil
Reaguji na ctverecka:

"Když zadám do vyhledávače proucetnictvi tak muj web bude taky v předních pozicich tím narážím na to, že když napíšeš do googlu webylon že www.webylon.info bude na prvním místě => LOGICKY! Zkus do toho vyhledávače napsat nějakou širší specifikaci tvýho webu a uvidíme jak si povedeš???"

U mého webu to bude zatím mizerné. U Webylonu (není můj) je to docela na slušné úrovni.

Fajn, koukám, že s tebou kloudná řeč nebude .. takže si najdi nějáký skript, který simuluje tag <marquee>. A nebo čekej než někdo přicupitá a hodí ti sem hotové řešení nebo odkaz.
Joker
Profil
Měsíček
Když ti napíšu, že to nepotřebuješ - tak to nepotřebuješ.
LOL

ctverecek
Marquee v "oficiálním" HTML vůbec neexistuje, takže jediný způsob, jak to bude validní, je vyhodit marquee.
Trejpa
Profil
ctverecek
Tak to shrneme:
1. Není to validní, protože element marquee není v žádné DTD a XHTML dokument je posílán jako "text/html".
2. SEO s validitou vůbec nesouvisí (to už je ti doufám jasné).
3. S elementem marquee to nebude validní nikdy (pokud nepoužiješ balamutící komentář pro W3C validátor, ale to tu probírat nebudu).
4. Jediné validní řešení je vytvořit skript, který bude pomocí časování měnit pozici elementů.

5. A nebo:
<script type="text/javascript">
<!--
document.write('<marquee id="scroll" loop="300" behavior="scroll" align="right" direction="right" scrollamount="1" scrolldelay="50" onmouseover="this.stop()" onmouseout="this.start()" width="380" height="150">')
//-->
</script>
  <a href="./images/pa030001.jpg"><img src="./images/pa030001min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
  <a href="./images/pa030003.jpg"><img src="./images/pa030003min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
  <a href="./images/pa030005.jpg"><img src="./images/pa030005min.jpg" alt="Kancelář" /></a>
<script type="text/javascript">
<!--
document.write('<\/marquee>')
//-->
</script>
Plaváček
Profil
ctverecek


6. Doplním předpisatele - ideální řešení je žádný jezdící text nepoužívat.
kletely
Profil
Trejpa
Vypnem JavaScript a je po paráde ;)
ctverecek
Jazdia text na strá nky nedá vaj.
Tomasds
Profil
Předpokládám, že ctverecek stále řeší svou ročníkovou práci. Součástí zadání může být, že web prostě musí být validní a pak přes to prostě nejede vlak.
ctverecek braň se trochu. A na marquee zapomeň, to je zlo.
Trejpa
Profil
kletely
Vypnem JavaScript a je po paráde ;)
Po žádné parádě není, jen se odporně pohybující obrázky nádherně zastaví.
Trejpa
Profil
ctverecek
Když už je tu řeč o validitě, tak v současném stavu tvoje stránky validní být nemohou, protože specifikace nepovoluje posílat XHTML 1.1 jako text/html. Pokud by jsi změnil mime type na některý správný (cokoliv s xml), tak zjistíš problém v kódování, protože výchozí kódování bez jeho definice v xml prologu (pokud kódování neposílá server - tvůj neposílá) je UTF-8, ale tvá stránka je kódovaná ve windows-1250, takže validátor musí hlásit (a každý XHTML prohlížeč najít) neznámé znaky. Po doplnění prologu nebo změně kódování na UTF-8 si můžeš odmazat meta značku určující kódování, protože se jí XHTML prohlížeče neřídí.
ctverecek
Profil
No super použil jsem skript (skryt marquee do JS) od Trejpa a už je validator spokojený :-) DÍKY!!!

Jeden z parametrů ročníkové práce je aby byli skutečně stránky plně validní a to jak XHTML tak CSS

Jinak mám za to, že kdyz je web validní => bezchybný tak ho vyhledávače snadněji najdou tutíž je zde větší pravděpodobnost dobrého umístění. Z této myšlenky vycházím, ale vy mi jí zde odvracíte? Nějaké odůvodnění Vašich tvrzení?
Trejpa
Profil
ctverecek
Nějaké odůvodnění Vašich tvrzení?
Vyhledávač hledá pro lidi, ideálně má tedy stránku vidět jako člověk. Pokud člověk invaliditu nepozná, měl by ji ignorovat i vyhledávač.
http://www.webylon.info/K.12
Měsíček
Profil
Reaguji na ctverecka:

"No super použil jsem skript (skryt marquee do JS) od Trejpa a už je validator spokojený :-) DÍKY!!! "

Ono to bude tím, že ho validátor nevidí. Validuje (X)HTML nikoli JS.

"Jeden z parametrů ročníkové práce je aby byli skutečně stránky plně validní a to jak XHTML tak CSS"

Tak si něco zjisti o MIME typech.

"Jinak mám za to, že kdyz je web validní => bezchybný tak ho vyhledávače snadněji najdou tutíž je zde větší pravděpodobnost dobrého umístění."

Blábol.

"Z této myšlenky vycházím, ale vy mi jí zde odvracíte? Nějaké odůvodnění Vašich tvrzení?"

Miliardy webů ti nejsou důkazem?
Chamurappi
Profil
Reaguji na ctverecka:
Kdyby vyhledávače požadovaly od ostatních webů validní kód, nebylo by logické, aby samy také užívaly validní kód? Znáš nějaký vyhledávač, jehož HTML kód projde validátorem?

Některé chyby v kódu mohou rozhodit roboty vyhledávačů (stejně jako prohlížeče), ale tyto závažné chyby se kryjí jen částečně s prohřešky, které hlásí validátory. Roboti totiž také nedodržují specifikace a je téměž jisté, že je ani nikdy dodržovat nebudou. Nevalidní konstrukce je rozhodit nemusí a naopak na té validní si mohou vylámat zuby. „Nedovolený element“ <marquee> rozhodně patří do skupiny těch neškodných.

Stránky Webylon, na které tu pár lidí odkazuje, jsou moje. Kromě nevalidního Webylonu provozuji i validní český validátor, kterým tvá ročníková práce zřejmě stejně neprojde.
ctverecek
Profil
Musim konstatovat, že po přečtení tohoto článku http://www.webylon.info/K.12 už vážně nevím jak se probojovat na ty první pozice! Úplně tam vyvracíte mé dosavadní teorie o tom jak psát web pro SEO (správné tagy, validace atd.). Asi mi nezbývá nic jiného, než na indexu mé stránky napsat nějaký krásný článek obsahující klíčová slova a sednout si na x hodin k ntb a přidávat link do katalogů :-(
imploder
Profil
Clen
Ty pises web pro SEO misto pro navstevniky? A na co tem lidem co tam prijdou bude kdyz uvidi misto pozadovaneho obsahu nejakou nesmyslnou zmet slov? Zamysli se trochu nad tim, o co se vlastne snazis. Tohle mi pripada jako uvazovani typu "jak mit co nejvic lidi v koncentraku". Na co to je, pokud ne na obtezovani spamem?
SwimX
Profil
imploder
píše web do školy, potřebuje první pozice ve vyhledávačích, validnost a já nvm co
kašle na potencionální návštěvníky :)
Měsíček
Profil
Reaguji na ctverecka:

"Asi mi nezbývá nic jiného, než na indexu mé stránky napsat nějaký krásný článek obsahující klíčová slova a sednout si na x hodin k ntb a přidávat link do katalogů :-("

I to ti nepřinese kýžený výsledek.
ctverecek
Profil
Reaguji na SwimX:

píše web do školy, potřebuje první pozice ve vyhledávačích, validnost a já nvm co
kašle na potencionální návštěvníky :)


aspoň někdo mě tu chápe :-D
imploder
Profil
Rekl bych, ze ucelem skolniho projektu je naucit se delat stranky a ne naucit se spamovat. Kdyz my jsme delali web do skoly, tak se taky hodnotilo technicke provedeni, ale ani jsme ho nemuseli nikde vystavit. Vyhledavacum je vhodne nabidnout pomucky jako metatagy description, lang, vzdy vystizny titulek stranek (ne vsude stejny, ale odpovidajici obsahu), pripadne robots.txt (pro spec. pripady, napr. pokud je na strance anketa udelana odkazama, tak zajisit, aby vyhledavac nehlasoval). Na klicova slova je metatag keywords a opet ma byt v souladu se skutecnym obsahem stranky.

Ale predevsim, a to je nejdulezitejsi, maji byt stranky kvalitni a pro navstevniky prinosne. Pak se na ne bude odkazovat z jinych dobrych stranek a to ti i zvysi kredit (pagerank, srank...) ve vyhledavacich. Zdaleka nemusi chodit navstevnici jenom z vyhledavacu - dobre weby si daji do zalozek, daji tip jinym - pokud budou mit duvod.

SEO je o lakani navstevniku pres vyhledavace. Pokud te vyhledatelnost, resp. navstevnost stranek nezajima a skola na to naroky nema, tak se tim nezabyvej. SEO se ale ma delat kdyz uz tak poctive a ne se snazit oblafnout vyhledavace aby to vyplivly a lidi aby na to klikli. To by pak takove stranky prevazne lidi stvaly a za to si myslim te ve skole nepochvali. Pokud se tam treba neucite i programovat spamboty nebo tak neco ;)
Joker
Profil
ctverecek
Hlavně je třeba chápat, že validátor není nějaké božstvo, ale nástroj, pomůcka pro autora webu. Samotný výsledek validace není až tak důležitý, pokud ho nedokážete správně interpretovat.
Je to něco podobného jako diagnostika u auta- určovat dobré/špatné auto podle toho, jestli diagnostika napíše/nenapíše nějakou chybu taky není zrovna ideální způsob.
ctverecek
Profil
S tou školou to byla legrace, jistě že to chci umět i do života a ne to jen předvéct jako že tady máte stránky na 1. místě v googlu. Každý zákazník, který po Vás chce vytvořit stránky si od toho slibuje přísun nových zákazníků, reklamu své firmy a co jiného než SEO mu toto vše umožní.

Asi máte pravdu s tím, že web proto aby byl na 1. místě nemusí být validní. Napsal jsem do googlu "účetní kancelář" a na 1. místě mi vyjela stránka se 13 chybama. Když jsem projížděl celý zdroják webu tak tam mají dost textu což potvrzuje pravidlo "Obsah je král" :-), hodně odkazů na weby z oboru a jinak myslím že nějak extra to tam nehrotí. Asi na to budu muset jít taky takhle :-P
Jan Nejedlý
Profil
Děkuji za vaše návrhy, které tu padly. Mám ale dotaz. Pracuji s phpBB a mám tento kód v jednom ze souboru (uvedený kód je celý obsah souboru):

<!-- IF S_REKLAMY -->
<marquee direction="left" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>
<a href="http://phpbb3.cz/" title="Nová české phpBB3 podpora" onclick="window.open(this.href);return false;" hreflang="cz" lang="cz" xml:lang="cz"><img src="http://phpbb3.cz/images/banner.gif" alt="Nová česká phpBB3 podpora"/></a>&nbsp;
<a href="http://www.zkusebna.net/portal.php" title="phpBB Zkušebna" onclick="window.open(this.href);return false;" hreflang="cz" lang="cz" xml:lang="cz"><img src="http://www.zkusebna.net/images/bannery/banner01.gif" alt="phpBB Zkušebna"/></a>&nbsp;
<a href="http://music.best-warez.eu/index.php" title="War4you" onclick="window.open(this.href);return false;" hreflang="cz" lang="cz" xml:lang="cz"><img src="http://music.best-warez.eu/images/banery/banner01.gif" alt="War4you"/></a>
</marquee>

<br style="clear: both;" />
<!-- ENDIF -->


A potřebuju to nahradit tím javascriptem, protože ten co mám je údajně nevalidní. Netuším ale, jak by to vypadalo, protože javascripty zrovna nejvíce neovládám, tak vás prosím o pomoc, jak to upravit, když ten javascript bude na stránce pouze jednou (není tudíž potřeba zapisovat údaje do hlavičky. Navíc ten soubor hlavičku nemá).

Děkuji
SwimX
Profil
Jan Nejedlý
a vadí ti také moc ´, že je stránka nevalidní?
<script type="text/javascript"> 
<!-- 
document.write('<marquee direction="left" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>') 
//--> 
</script> 
<a href="./images/pa030001.jpg"><img src="./images/pa030001min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
<a href="./images/pa030003.jpg"><img src="./images/pa030003min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
<a href="./images/pa030005.jpg"><img src="./images/pa030005min.jpg" alt="Kancelář" /></a> 
<script type="text/javascript"> 
<!-- 
document.write('<\/marquee>') 
//--> 
</script
>
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: