« 1 2
Autor Zpráva
Jan Nejedlý
Profil
Nevadí mi to zase tolik, ale pokud je to možné, snažím se odstranit co nejvíce chyb. A tím kódem co jsi sem nakopíroval jsi mi zrovna moc nepomohl, protože dělá přesně to, co já nechci. Ten daný soubor, nemá žádnou hlavičku a tudíž tuto část kódu:

<script type="text/javascript"> 
<!-- 
document.write('<marquee direction="left" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>') 
//--> 
</script> 


není kam zapsat. Navíc ten javascript bude v tom souboru pouze jednou. Takže potřebuji ty kódy těch reklam zapsat do toho javascriptu, jako kdyby ten javascript byl v tom souboru jenom jednou. Ještě jednou uvádím, ten soubor nemá žádnou hlavičku. Začíná <!-- IF S_REKLAMY --> a končí <!-- ENDIF -->
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Nejedlého:
Jestli ladíš kód pro vadný validátor a v <!doctype> deklaraci své HTML stránky uvádíš XHTML, můžeš použít jednoduchou fintu:
<?blablabla >
<marquee>Cokoliv nevalidního</marquee>
<?blablabla?>
Joker
Profil
document.write('<marquee direction="left" onmouseover='this.stop()' onmouseout='this.start()'>')

V tom případě rovnou doporučuju si napsat nějaký jednoduchý validní kód, například:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"><title>validní!</title><p>!

...a skriptem na serveru detekovat validátor (strpos($_SERVER["HTTP_USER_AGENT"], "validator") !== false), validátoru poslat ten kód výše a normálnímu návštěvníkovi skutečný kód stránky.
Vpodstatě to je menší prasárna než ten Javascript a "vyřeší" to veškeré chybové hlášky validátoru.
Jan Nejedlý
Profil
Dobrá. Úplně jsem to nepochopil. Tak vám tady tea přikládám soubor, ve kterým hlavička je. Jedná se o soubor z fóra bžicí na phpBB3. Mohl byho tedy někdo upravit podle rady uživatele Joker?

http://www.edisk.cz/stahni/49463/overall_header.html_6.75KB.html

Děkuji

Jedná se o tento validátor:
http://validator.w3.org/
Jan Nejedlý
Profil
Tak už to nepotřebuju. Nahradil jsem to tedy tím javascriptem. Mám ale dotaz. Potřeboval bych změnit rychlost posunu obrázku. Můžete mi prozradit jak na to?

Děkuji
Trejpa
Profil
Jan Nejedlý
Až si o marquee přečteš, tak zjistíš, že jeho rychlost ovlivňují atributy scrollamount, scrolldelay a truespeed.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jana Nejedlého:
Nahradil jsem to tedy tím javascriptem.
To je prasárna.

Jedná se o tento validátor:
Ten je vadný. Takže můžeš použít postup, který uvádím já v příspěvku #2.

Proč se staráš o validitu? Tvůj kód rozhodně nebude lepší, když nevalidní konstrukce schováš do skriptu — bude naopak horší.


Reaguji na Jokera:
a skriptem na serveru detekovat validátor
Ne každý validátor se detekovat nechá :-)
Bubák
Profil
Bude na to nějaká číselná proměnná. Při troše štěstí se může jmenovat třeba "speed", anebo bude řádek s proměnnou okomentován.
Bez magické křišťálové koule, nebo znalosti scriptu ti nikdo víc neporadí, ale já bych raději tu kouzelnou kouli.
Joker
Profil
Chamurappi
Ne každý validátor se detekovat nechá :-)
Ten o který jde se nechá ;)
A Tvůj se určitě nechá taky- kdyžtak alespoň podle IP adresy.

edit: ad rychlost- sice <marquee> nepoužívám jelikož to je "prasárna" samo o sobě, ale google marquee scroll speed vyhodí atribut scrollamount, případně scrolldelay.
Žádný "oficiální" popis atributů <marquee> asi nebude, jelikož oficiálně <marquee> neexistuje.
SwimX
Profil
Joker
Žádný "oficiální" popis atributů <marquee> asi nebude
jakpsátweb neuznáváš? :)) viz Trejpa [#6] - http://www.jakpsatweb.cz/html/rozsireni.html#marquee

Chamurappi
Ne každý validátor se detekovat nechá :-)
trošku OT: kolik je validátorů? Používám tvého jednorožce a oficiální. Jsou i další?
Timy
Profil
SwimX
http://relaxed.vse.cz/
Měsíček
Profil
Reaguji na SwimXe:

"jakpsátweb neuznáváš? :))"

Zde je to ještě trochu podrobněji. Na JPW je opravdu jen základ.

"trošku OT: kolik je validátorů? Používám tvého jednorožce a oficiální. Jsou i další?"

Těch je jak hub. Namátkou http://www.validome.org/ ...
Joker
Profil
SwimX
jakpsátweb neuznáváš? :))
Noo, už začátek toho popisu: Pokud budete používat složitější nastavení, počítejte s tím, že se jejich chování v jednotlivých prohlížečích liší.
svědčí spíš ve prospěch toho mého výroku :-)
Bubák
Profil
Ale třebas marquee v IE a taky u konkurence.
U jiných prohlížečů jsem nehledal a předpokládám, že bych moc neuspěl.
« 1 2

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0