Autor Zpráva
http
Profil
Ahojte,
už jsem tu prošel kde co, ale pořád mi to neche pořádně fungovat...

JS:
function live(event)
{
  var keyCode = event.keyCode ? event.keyCode : event.which ? event.which : event.charCode;
document.getElementById('vypis').innerHTML = document.getElementById('message').value;

  // odchytnutí klávesy ENTER - funguje
  if (keyCode == 13) {document.getElementById('vypis').innerHTML = document.getElementById('vypis').innerHTML + "<br />";} // tady nejde vůbec nic

// nahrazování textu
document.getElementById('vypis').innerHTML = document.getElementById('vypis').innerHTML.replace("[strong]", "<strong>");
document.getElementById('vypis').innerHTML = document.getElementById('vypis').innerHTML.replace("[/strong]", "</strong>");
}


HTML:
<a href="#" onclick="insertTag('strong'); return false;" title="Tučně"><img src="img/ico_bold.png" alt="Tučně" height="22" width="22" /></a>
<textarea name="textareaName" id="message" onkeyup="live(event); return true;"  class="pole_vstup" rows="4" cols="40"></textarea>


Pokud použiju pro prezentaci livepreview pole textarea, ENTER funguje a ani nepotřebuje zachytávat, ale v textarea zase nejde preview tučného textu ap.
<textarea name="textareaName"id="vypis" class="pole_vysledek" rows="4" cols="40" readonly="readonly"></textarea>


Pokud použiju blok pro prezentaci livepreview, tak funguje preview, ale zase nejde řádkování
<div class="pole_vysledek" id="vypis"></div> 


vážně už netuším co s tím, prošel jsem kdeco. Potřeboval bych tev DIV pro zobrazení livepreview

ale zvláštní je, že když označím pak ten vygenerovaný kod a ve FF dám zobrazit zdrojový kod výběru, tak tam sice <br /> není, ale tam kde jsem zmáčknul enter, tam text na novém řádku je :(


ukázka je tady: priklad livepreview

Díky za jakoukoliv radu
Pavel
http
Profil
Doplnění:
Prolítla mnou myšlenka na wc, stačilo doplnit do funkce další řádek na replace:

document.getElementById('vypis').innerHTML = document.getElementById('vypis').innerHTML.replace("\n", "<br />");


jenže to nahradí jen první odřádkování, další už to ignoruje, achjo....

Pavel
Chamurappi
Profil
Reaguji trochu mimo téma na http:
Proč mají uživatelé psát [strong]? Proč ne [b], jak je zvykem všude jinde?
http
Profil
já ti ani nevím...,
viz. tema <strong>vs <b>
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=13&topic=11577

Pavel
nicméně nikdo jste mi neporadil, ale nevadí, poradil jsem si sám. nevím jak, ale už to funguje :) asi "/g" ach ty regularni vyrazy... :-D
Chamurappi
Profil
Reaguji na http:
Já se ptal, proč mají uživatelé psát [strong]. Nikoliv proč a zda se má v HTML užívat spíš <strong> než <b>.

ale nevadí, poradil jsem si sám
Nejen tady, že? :-)
http
Profil
Reaguji na http:
Já se ptal, proč mají uživatelé psát [strong]. Nikoliv proč a zda se má v HTML užívat spíš <strong> než <b>.


já radši použiju přímo <> než [] protože mi to v tom livepreview dělalo nějaké blbosti...

„ale nevadí, poradil jsem si sám“
Nejen tady, že? :-)


To víš no, když už nevím jak dál, napíšu sem příspěvek, ale to neznamená že čekám na vyřešení, štourám se v tom dál a někdy to klapne a poradím si sám.
P.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: