Autor Zpráva
Fred
Profil
Už několik dní se pokouším najít způsob, jak převést javascriptem načítanou URL z relativní URI na absolutní. Nevím předem jaká ta adresa načítaného dokumentu bude. Může být různá ./neco.html, ../neco.html, ../../neco.html a potřeboval bych aby cesta byla vždy absolutní.
Leo
Profil
Hotove reseni nemam, proste prace s retezci pripadne regularni vyrazy. Leo
Fred
Profil
Leo A nakopnout nějakým směrem? http://xy.wz.cz/editor/edit-css.js někde kolem toho zakomentovanýho je vše co jsem zkoušel. Když si přidám ten bokmarklet http://xy.wz.cz/editor/ie-edit-css.html a zkusím ho tady furt mi cpe chybu

Chyba: Soubor s kaskádovými styly http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=8&topic=89 04# nebyl použit, protože má MIME typ "text/html" místo "text/css". (sice to není určeno pro FF, ale testuji to v něm)

To mime je jasný načítám to do textarey, ale proč tahle adresa, potřebuji http://diskuse.jakpsatweb.cz/bb_classic_style.css a nevím co mám blbě. Přes document.write mi to fungovalo dobře. Když to css nezačíná ./ funguje to v pohodě třeba tady http://www.jakpsatweb.cz/ všude mimo diskusi.
Yuhů
Profil
já spíš nechápu, na co to přesně použít. Kdybys napsal, co to má dělat a proč to potřebuješ, třeba bychom mohli poradit standardní postup.
Fred
Profil
Yuhů Normálně to edituje CSS v IE, jako extension edit css. Přidat bookmarklet a zkus to třeba tady na rootu, nebo někde kde je css v rootu webu, třeba About blog
Fred
Profil
Tak jinak. Má to načíst styl co je na stránce v <link> do skriptem vytvořené textarey, potřebuji absolutní cestu ke stylu poslat do XMLHttpRequestu.

Jo a na Aboutu to nefunguje tam jsou importy, na tom ještě budu dělat. Spletl jsem si to s ConBlogem.
Fred
Profil
Přidal jsem tam tedy popis co to má dělat, asi to neumím vysvětlit http://xy.wz.cz/editor/ie-edit-css.html
Leo
Profil
Neco jako rozsekat URL i relativni cestu na kusy podle lomitka, umazat posledni cast pokud je to soubor, a pak pro kazde dve tecky umazat od konce jednu cast URL, pro tecku na zacatek prilepite cele relativni URL atd. Leo
Fred
Profil
Přesně tak, našel jsem něco co jak se mi zdá dělá to co potřebuji, ale bohužel je to php a netuším jak to převést na javascript http://www.phpinsider.com/smarty-forum/viewtopic.php?p=12467
peta
Profil *
Fred: Na regularni vyrazy jsem nasel tyto stranky:
regularni vyrazy
http://www.regexp.cz/
http://interval.cz/clanek.asp?article=1781
http://www.root.cz/clanky/regularni-vyrazy-v-php-funkce/ SMAJLIKY
http://interval.cz/clanek.asp?article=3758

Jinak zajimavy problem...
./
../
../../
a pak jeste treba:
aaa/../../xxx/yyy.htm :)

1. musis ziskat zakladni url
2. rozsekas upravovanou url podle lomitek
3. do zakladni url pridavas z rozsekane podle obsahu:
Z: http://aaa/bbb/ccc/
U: aaa/../../xxx/./yyy.htm
a = [] = (parsecosi) aaa / .. / .. / . / yyy.htm
b = [] = (parsecosi) http://aaa/bbb/ccc/
D= (delka b)
?(a[i]=="..") = D--
?(a[i]==".") zadna akce
?(a[i]!="." !="..") {D++;b[D]=a[i]}
peta
Profil *
Jo, a pak b[] zas spojis.
Dale koukam, ze jsem zapomnel na pripad
/neco/
co ma delat, kdy dostane "" ("" / "neco" / "")
Fred
Profil
Asi budu muset ty reguláry fakt dostudovat, dík máš pravdu, ten článek na intervalu je dobrej. Třeba by šlo předělat tohle http://www.codinghorror.com/blog/archives/000245.html
peta
Profil *
"ten článek na intervalu je dobrej"
Ja vim, mne take potesil, kdyz jsem resil ty smajliky :)

A propo, ja tam nemam jedinej regularni vyra, pouze pouzivam pole, parseInt() a cyklus. ten otaznik mam misto "if", treba to nekdo prevezme do JS, bylo by to fajn :)

Ten regularni vyraz je take hezkej :)
original: http://domain.com/folder/images/myimage.gif
Return the webroot:
"^\w+://[^/]+(/)*" --> http://domain.com/
Return the webroot plus the first subfolder:
"^\w+://([^/]+/){2}" --> http://domain.com/folder/
Fred
Profil
Tak jsem se do toho zakousnul, že jsem ani neodpověděl, díky toho komentáře jsem si tam nevšimnul. Dělám na tom.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0