Autor Zpráva
deader
Profil *
Vytvarim si fotogalerii a potrebuji zjistit pomocí javascriptu původní velikost obrázku, abych mohl vypočítat poměr stran pro náhled. Zde je pokus, ktery vsak funguje pouze v chromu:
	var h;
	if(document.innerHeight){ h=document.innerHeight;
	} else if(document.documentElement.clientHeight){ h=document.documentElement.clientHeight;
	} else if(document.body){ h=document.body.clientHeight; } 
	h=Math.round(h*0.8);
	var pomer=objImage.width*1.25)/objImage.height; // zde je problem
	var w=(Math.round(h*pomer));

Dekuji za radu.
AM_
Profil
Zkus ten obrázek zobrazit v neviditelném elementu (<img style="visibilty:hidden" id="test" ...) a pak document.getElementById('test').height. Nezkoušel jsem to a asi to není ideální řešení, ale mohlo by to fungovat.
habendorf
Profil
img = new Image();
img.src = "http://diskuse.jakpsatweb.cz/img/logo.gif";
alert (img.height);
deader
Profil *
pise me to 0
deader
Profil *
no jo to budu muset rozlisit prohlizece
deader
Profil *
v ie to totiz jde
deader
Profil *
ale jak to mam udelat v ostatnich?
deader
Profil *
nejde to v khtml prohlizecich
deader
Profil *
Uz to mam! V khtml funguje ta moznost od AM_, ale obrazek mam stejne zobrazen, takze je to vpoho, dik.
deader
Profil *
Omlouvam se tak nefunguje, otevrel jsem jiny soubor. V KHTML to nejde.
deader
Profil *
takže takhle to funguje:
imgNew = new Image();
	imgNew.src = objLink.href;
	var h;
	if(document.innerHeight){ h=document.innerHeight;
	} else if(document.documentElement.clientHeight){ h=document.documentElement.clientHeight;
	} else if(document.body){ h=document.body.clientHeight; } 
	h=Math.round(h*0.8);
	if(objImage.width)
	var pomer=(objImage.width*1.2)/objImage.height;
	else
	var pomer=(imgNew.width*1.2)/imgNew.height;
	alert(objImage.width);alert(imgNew.width);
	var w=Math.round(h*pomer);
Chamurappi
Profil
Reaguji na deadera:
Přestaň sem prosím chrlit jednořádkové příspěvky, tady není chat.

Já bych to napsal takhle:
var img = new Image();
img.onload = function()
{
  alert(this.height);
};
img.src = "http://diskuse.jakpsatweb.cz/img/logo.gif";
Všechny postupy bez využití události zřejmě nebudou tak spolehlivé, protože budou závislé na tom, jestli je obrázek už v keši.
deader
Profil *
to teďka řeším, díky za radu a promiň za ty příspěvky
Bubák
Profil
A co událost obrázku onload?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: