Autor Zpráva
leo
Profil
Dobrý den,
jako úplný začátečník si zkouším vytvářet web stránky (v publisheru). Doposud vše ok. Moje snaha o fotogalerii však vybouchla na maličkosti se kterou si nemohu poradit. Jde o to, že lightbox mám dobře nainstalovaný i funguje. Ale malé ikony jsou v popředí a překrývají oteviráný velký obrázek. Bude asi někde chyba v kódu - spíš něco doplnit.
<a href="images/obr1.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="popis"><img src="images/obr1i.jpg" alt="" /></a>

možná nějak upravit ccs kód. Nevím ..... Dík za každou pomoc... Leo
Nox
Profil
Z tohoto kousku kódu nic nezjistíme...chtělo by to více
leo
Profil
<script src="js/prototype.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script>
<script src="js/lightbox.js" type="text/javascript"></script>
<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<a href="images/bo01.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="popis"><img src="images/bo01i.jpg" alt="" /></a>
<a href="images/bo02.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="popis"><img src="images/bo02i.jpg" alt="" /></a>
<a href="images/bo03.jpg" rel="lightbox[roadtrip]" title="popis"><img src="images/bo03i.jpg" alt="" /></a>

KGW
Profil
Z tohoto kousku taky nic nezjistíme.
Ghosting
Profil
Dej nám odkaz an stránku, pokud to máš na localhostu, tak někam an freehosting.
leo
Profil
Mám to pouze u sebe v PC a nikde jinde. Škoda, bude to nějaká ptákovina .... nikde jsem nenašel co se týká html jak dát obrázek na pozadí nebo popředí. Jinak dík
leo
Profil
Tak opět brouzdám po netu a chci závadu odstranit. Byl jsem tedy i v nápovědě: Poradce při potížích se vzhledem fragmentů kódu HTML a formulářů
To, že výsledek fragmentu kódu HTML nemá při náhledu v prohlížeči požadovaný vzhled, může mít několik příčin.
Fragment kódu je funkční, ale pravděpodobně vyžaduje úpravu, aby pracoval požadovaným způsobem. Upravte fragment kódu v aplikaci Microsoft Publisher a zobrazte náhled znovu.
Fragment kódu HTML překrývá jiný objekt. Oddělte objekty a zobrazte náhled znovu.

Může mi někdo vysvětlit co ti microsoftu mysleli s tou poslední větou ???
Např. budu mít cca 30 malých ikonek na poše. Rozumím tomu tak, že je mám naskládat do sloupce vlevo nebo vpravo - protože se překrývají - a vlastně si už nebudou zavazet....:-(
Nox
Profil
Jednak je to nápověda od mrkvosoftu (nic proti němu, jen proti jeho nápovědám) a jednak se to taky mohlo pomršit překladem

Ono taky dělat web v publisheru a ne ručně není zrovna výhra

Ghosting měl svou větou na mysli, že pokud to máš pouze v pc, tak se registruj na nějakém bezplatném hostingu,
dej si to tam a pošli nám odkaz
leo
Profil
vyrešeno !
Nox
Profil
A podělíš se o řešení s ostatními?
leo
Profil
jasně.... byla to moje chyba !!! V Publisheru vkládate obrazek normálně a pak (klik pravou myší ) a je tam pořadí. Tzn. přenést dopředu , přenést dozadu, přenést blíž apod..... Jenže u vkládání htlm kodu mi to nešlo (jak taky)...ale pak mě trtkla stará :-))...a bylo po problému. Nahoře jak je panel nástrojů....soubor, úpravy,zobrazit ..... tak je tam i uspořádat..... tím se vlastně problém vyřešil. Vše funguje jak má.... Všem ochotným dík za spolupráci.
Petr Nemec
Profil
Mimochodem s podobným problémem se tuším můžeš potkat i u stylů... konkrétně jsem měl script schovaný v divu (na vyjížděcí menu) a text v divu, který byl svým pořadím v css výš. Když jsem rozjel menu text byl nad ním... vyřešilo se to pořadím divů...

Jen tak pro zajímavost.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: