« 1 2 »
Autor Zpráva
Bronzi
Profil
Zdravím všechny

před nějakým čáskem jsem si udělal wysiwyg editor a psal jsem tu co by měl takový editor podle vás umět. Potom jsem se rozhodl že editor přepíšu od začátku, protože některé věci byli příliš komplikované. A teď jsem to už konečně dokončil. Takže prozím o názor na vylepšní nebo změnu některých věcí. Editor je tady. Mockrát díky všem
dRaGen
Profil
Hodně solidní editor, až s údivem sem se divil co to všechno zvládá, v pohodě může konkurovat např. TinyMCE ...
Akorát tam postrádam někde informaci pod jakou je to licencí :-)
Bronzi
Profil
dRaGen No dal jsem to tam teprve dneska a o licenci jsem se ještě nerozhodl. Ale určitě to bude nějaká opensource buď GPL, LGPL nebo BSD.
imploder
Profil
Taky se mi hodně líbí. Navíc je tam vlastně i upload manager, určitě dalo hodně práce udělat ještě ten.
Charlie22
Profil
pěkný, akorát v demu mám problém s ikonou "Zdroj". V IE7 je tam jen nějaký útržek textu, něco jako část písmen "TM".
imploder
Profil
pěkný, akorát v demu mám problém s ikonou "Zdroj". V IE7 je tam jen nějaký útržek textu, něco jako část písmen "TM".
U mě v Opeře taky. A kdyz si vyberu nektery z inline stylu, tak to vybrany text misto zformatovani umaze - predpokladam, ze to jeste neni dodelane.
Joker
Profil
Bronzi
Hmm, zajímavý editor. Některé funkce se mi dost líbí.
Akorát tady (Opera 9.52 / Ubuntu) mi to nefunguje úplně správně. Pokud funkce otevře "dialog", po jeho potvrzení se data nevloží do původního formuláře. Na stejný problém jsem myslím narazil u jednoho dialogu v TinyMCE, jenže tady to dělá zdá se u všech.

Jo a pokud označím text, použití některých funkcí (například vymazat formátování nebo inline styl) smaže vybraný text.

Poznámka: Uvědomuju si, že používám dost menšinovou konfiguraci :-)
jogurt
Profil
Charlie22
To asi neni chyba, vzdyt i v tom nahledu to tak je.

Bronzi
Vypada to velmi pekne. Urcite hodne prace (i kdyz zabavne).
Podle me skoda, ze to ma design jako od Microsoftu, nebylo by prece tezke vymyslet neco vlastniho jednoducheho.
imploder
Profil
Mne to tady pod TinyCore Linuxem (10 MB, jen to nejnutnejsi + balickovac) v Opere 9.62 funguje bez problemu. Nevsiml jsem si v chovani editoru zadneho rozdilu oproti WinXP.
imploder
Profil
Jeden nedostatek editoru: když kliknu na tlačítko, neměl by z textu zmizet kurzor. Když si takhle třeba nastavím, že chci psát kurzívou, tak to pak nebude fungovat, pokud se myší netrefím přesně do místa, kde jsem kurzor měl. Prostě by na svém místě měl zůstat.
H13
Profil
Vypadá opravdu dobře ... taková maličkost, nenašel jsem rozdíl mezi ENTER a SHIFT + ENTER

Tedy, když zmáčknu ENTER, mělo by se vytvořit </p>

Pokud zmáčnku SHIFT + ENTER, mělo by se vytvořit <br />

(nevím jestli to tak má být, ale jsem na to zvyklej, už ani nevím odkud :-( )
Bronzi
Profil
imploder
Je tam aji jednoduchý editor pro editaci obrázků a správce souborů :-). Co se týče toho umazavání tak na to se podívám ale neměl by být teoreticky problém. Co se týče kurzoru tak ten by tam měl taky zůstat :-) ale zkusím se na to podívat. Aspoň v Opeře pod windows to jede jak má.

Charlie22
Ikonku zdroje změním nějak jsem tam nedopatřením nechal tuhle.

jogurt
Design je snadno změnitelný. Později dodělám víc variant.

H13
SHIFT + ENTER určitě dodělám. V IE to funguje :-P
Joker
Profil
imploder
Mne to tady pod TinyCore Linuxem (10 MB, jen to nejnutnejsi + balickovac) v Opere 9.62 funguje bez problemu.
Asi bych měl aktualizovat :-)

Nicméně, Opera 9.63 / Win Vista:
- Vkládání přes "dialog" funguje správně. Jen v dialogu pro vkládání obrázků bych při výběru obrázku ze serveru ocenil nějaké výrazné "OK" tlačítko... prostě aby bylo jasné, na co kliknout, když označím obrázek ke vložení.
- Stejně jako na starší Opeře v Linuxu některé operace s označeným textem (například nastavení inline stylu nebo vymazání formátování) smažou označený text.
Str4wberry
Profil
Vypadá to dost dobře. Mám jen pár připomínek:

1. Lze nějak upravit již vytvořený odkaz?
2. Dokáže editor vytvářet i HTML kód?
3. Tlačítko „Odstranit formátování“ mi odstraní i text, je to správně?
Bronzi
Profil
Joker
Asi myslíš vkládání přes správce souboru. Tam je to asi na první pokus docela neintujitivní ale když už člověk ví že se má 2x kliknout je to zas o hodně rychlejší než nějaké tlačítko.

Joker + Str4wberry
Problémy z označeným textem (inline styly a odstranit formátování). Editor tím smazáním obcházel chybu opery, která musela být nedávno opravena. Po stažení nové verze mi to mazalo taky takže jsem to opravil.

Str4wberry
1) Vytvořený odkaz zatím editovat nejde. Nějak jsem na to pozapoměl. Každopádně to dodělám.
2) Html kód je možný nicméně verze co je na serveru ještě nereaguje na žádnou konfigurační volbu. Už jsem to dodělal.


Opravenou verzi nahraju na server dneska večer. Doufám že tu ještě někdo napíše.
habendorf
Profil
Vynikající práce, smekám!

Nepodařilo se mi vytvořit zanořený seznam, buďto to nejde, nebo to neumím.
Bubák
Profil
habendorf
V podstatě klasicky (takhle to fungovalo už ve Front Page Express), uděláš seznam a u položek, které chceš zanořit, dáš "Zvětšit odsazení".

Bronzi
Oceňuji, že seznam je validně zanořený.
Nevím, jestli by šlo do třeba do číslovaného seznamu (OL) zanořit neuspořádaný seznam (UL), výše uvedeným postupem to nejde.
Bronzi
Profil
habendorf
Vnořený seznam se dělá stejně jako ve wordu. Tzn. vytvoří se jednoduchý, pak zajedeš kurzorem na položku kterou chceš "vysunout" zmáčkneš odsazení a pokračuješ dál ve vnořeném seznamu.
Bronzi
Profil
Bubák
Hmm předběhl si mě :)
Po vytvoření vnořeného seznamu klikneš pravým na tu část seznamiu, kterou chceš změnit najedeš na typ seznamu. Pokud vybereš číslovaný typ změní se na ol pokud odrážkový změní se na ul.
Bubák
Profil
Bronzi
Já jsem v Opeře (jinde jsem nezkoušel) dostal tohle (přeformátoval jsem pro lepší přehlednost):
<ol>
	<li>ponožka</li>
	<li>položka</li><li>
	<ul><li>kožka</li>
	<li>výložka</li>
	</ul></li>
	<li>vložka</li>
</ol>

Ale chtěl jsem to takhle:
<ol>
	<li>ponožka
	<ul><li>položka</li>
	<li>kožka</li>
	<li>výložka</li>
	</ul></li>
	<li>vložka</li>
</ol>


Je to size demo, ale zlobily mi písmena š/ž, chybí kódování češtiny.
asdfff
Profil *
Bubák
Pokud se nepletu, tak čeština by měla jít upravit v souboru wysEditor/lang/cs.js.
Matess
Profil *
Určitě je ten tvůj editor lepší než od kolegů ze seznamu.
Třeba by si jim mohl poradit jak na to...
Matess
Profil *
Bronzi
Automatické očištění kódu z wordu nefunguje v Opeře 9.62.
Bronzi
Profil
Na serveru je upravená verze.
Dodělané úpravy:
Změněna konka HTML.
Opravené mazání textu inline stylů a smazání formatování v Opeře
Po kliknutí na ikonku např tučný text zůstavá kurzor na svém místě.
Dodělána možnost SHIFT + ENTER vloží <br />
Generování html kódu je ovlivněno konfigurační volbou xhtml : false

Na češtinu se budu muset podívat. Pokud je stránka v utf-8 tak by neměl být problém ale chyby asi budou když bude stránka v jiném kódování. Co se týče toho seznamu tak tam kde jsem to zkoušel tam to bylo zprávně.

Na automatické čištění se ještě podívám.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bronziho:
Generování html kódu je ovlivněno konfigurační volbou xhtml : false
Řekl bych, že máš špatně sestavenou podmínku:
if(!config || !config.xhtml || config.xhtml == true) textCode += ' />';

Při letmém nakouknutí do tvých skriptů vidím řadu věcí, které by šly napsat jednodušeji či stručněji.
Bronzi
Profil
A víš že i jo :). Až na to že to není tak úplně v tom vykřičníku. Už jsem to opravil zprávně to je takto:
if(!config || config.xhtml == undefined || config.xhtml) textCode += ' />';

Tak to je když člověk něco upravuje ve spěchu.

Určitě půjde něco udělat jednodušeji, vždycky se něco najde ale myslím si že oproti tinymce nebo např fckEditoru je to stručné až až :)
Joker
Profil
Chamurappi
Při letmém nakouknutí do tvých skriptů vidím řadu věcí, které by šly napsat jednodušeji či stručněji.
Ono se říká- pravidla programování: 1. Každý program jde zkrátit. 2. Každý program obsahuje chybu
(Aplikací obou pravidel docházíme k tomu, že na jakoukoliv úlohu lze napsat jednořádkový chybný program :-) )
imploder
Profil
Editor se změnil v obyčejnou textareu.
srigi
Profil
Nekcem byt za trta, co iba krytizuje, editor sa mi paci, ale zda sa mi, ze ikony su vykradnute s MS Office 2003 - ak je to pravda, je editor nelegalny. V takom pripade odporucam vyrobit nove ikony, aby si nemal problemy.
peta
Profil
Bronzi
Word to necisti, dela presne totez co jine editory, pridava tam toto

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h2 {mso-style-link:"Nadpis 2 Char"; mso-style-next:Normální; margin-top:12.0pt; margin-right:0cm; margin-bottom:3.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:2; font-size:14.0pt; font-family:Arial; font-style:italic;} span.Nadpis2Char {mso-style-name:"Nadpis 2 Char"; mso-style-link:"Nadpis 2"; mso-ansi-font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:14.0pt; font-family:Arial; mso-ascii-font-family:Arial; mso-hansi-font-family:Arial; mso-bidi-font-family:Arial; mso-ansi-language:CS; mso-fareast-language:CS; mso-bidi-language:AR-SA; font-weight:bold; font-style:italic;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->


* v tabulce neslucuje bunky, kdyz je z wordu, normalni jsem nezkousel
* u tabulky jsem zmenil styly na inline-red a celou mi ji to smazalo
* upload moc dobre nechodi
* neprisel jsem na to, jak se meni cislovani odrazek na rimske cislice a jak se zanoruji odrazky do sebe (zanorovani nema snad zadny editor)
* vlozeni odkazu by melo nabidnout moznost vybrat ze serveru nembo externi, mozna spis 2 tlacitka. ikdyz jedno ma vyhodu, ze uzivatel pak nepremyslim na ktere zrovna kliknout
* chybi tam tlacitka vzpred a vzad
* ajax.js - ten je hodne ocesany, dokonce nenastavuje ani kodovani a jak koukam, tak zrejme cely program bude obsahovat more chyb:
'reutrn;'
* a mozna par dalsi veci bych nasel

Ma to par peknych funkci
* dole zobrazuje taky
* nadpis meni pri vybirani
* rychle se zobrazi, treba u FCK trva more casu nez se objevi editor :)

Nenahral jsi tam zadne pokusne soubory a obrazky na testovani dema.
Uz jen nazev a myslim, ze se to da celkem pouzit. Osobne davam prednost nastaveni s minimem tlacitek
« 1 2 »

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: