Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
cesar Profil |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2009, 18:48:25
Zdravím všechny,
chtěl jsem se zeptat, zda někdo nevíte, zda je možno v přes javascript nějak nastavit, aby se do inputu daly psát pouze číslice a pokud někdo bude psát písmena, tak aby to nešlo. Jestli někdo víte, jestli to jde, tak jestli byste mi neporadili jak. Děkuji všem mnohokrát za užitečné rady. |
||
SwimX Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2009, 18:59:32
cesar
nějak takle: var a = document.getElementById('tvujinput'); var b; a.onclick = a.onkeypress = a.onkeydown = ... = function(){ var REcisla = new RegExp("^[0-9]+$"); if (REcisla.test(a.value)){ b = a.value; } else a.value = b; } |
||
cesar Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:01:53
SwimX
Díky moc, ale JavaScript není zrovna můj kamarád. :-) To co jsi mi napsal hodím do funkce a tu pak budu volat z inputu? |
||
ultrapako Profil |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:08:28
SwimX
:) funguje to poněkud opačně(aspoň ve FF) |
||
SwimX Profil |
#5 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:09:04 · Upravil/a: SwimX
cesar
Muj taky ne, takže někdo snad příjde s něčím lepším ale jinak „ hodím do funkce a tu pak budu volat z inputu?“ ne stránka bude vypadat asi takle: <input id="abc"> <script> var a = document.getElementById('abc'); var b=""; a.onclick = a.onkeypress = a.onkeydown = a.onkeyup = a.ondbclick = a.onchange = function(){ if(a.value.length > 0){ var REcisla = new RegExp("^[0-9]+$"); if (REcisla.test(a.value)) b = a.value; else a.value = b; } } </script> |
||
SwimX Profil |
#6 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:11:19
ultrapako
tendle:[#5] už funguje jak má, i ve FF :) ale dochází tam k probliknutí toho písmenka. Nicméně, funguje to :)) Určitě ale tady někdo přijde s něčim lepším, JS není to co by mi šlo. |
||
cesar Profil |
#7 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:18:13 · Upravil/a: cesar
SwimX
Nevím teda, jestli je chyba u mě(pravděpodobně ano), ale nějak mi to nefunguje. :-( Mám následující: <script> var a = document.getElementById('ic'); var b=""; a.onclick = a.onkeypress = a.onkeydown = a.onkeyup = a.ondbclick = a.onchange = function(){ if(a.value.length > 0){ var REcisla = new RegExp("^[0-9]+$"); if (REcisla.test(a.value)) b = a.value; else a.value = b; } } </script> <tr class="line1"> <td>IČ firmy</td> <td><input type="text" name="keeper['ic']" id="ic" value="" maxlength="8" /></td> <td class="info_text">Údaje o firmě budou načteny dle IČ z registru firem - př. 12345678</td> </tr> |
||
SwimX Profil |
#8 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:20:43
cesar
dej JS až pod ten input :) |
||
cesar Profil |
#9 · Zasláno: 26. 2. 2009, 19:46:39
SwimX
Aha. :-) Děkuji moc! Už to funguje. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0