Autor Zpráva
gogy27
Profil
Urcite vsetci poznate hry typu the-west.sk, dook.sk, *********, atd..

Aky je script alebo ako urobit ze ked dany uzivatel (hrac) si zada nejaku pracu ktoru bude robit trebarz 1 hodinu a aby sa to pekne odpocitavalo a ked cas uplinie pridaju sa mu nejake dane veci a podobne
gogy27
Profil
myslim si ze sa to robi cez JS, nemate aspon niekde nejaky navod alebo nieco?

btw: ja zakazane pisat linky na priklady?
SwimX
Profil
gogy27
btw: ja zakazane pisat linky na priklady?
určitě není

např: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/casovani.html
panther
Profil
gogy27
btw: ja zakazane pisat linky na priklady?
jestli myslíš vyhvězdičkovaný příklad z tvého prvního příspěvku, s největší pravděpodobností se jednalo o zakázané slovo.
gogy27
Profil
trosku blba otazka ale to si hodim do databazy a ono mi tam to odpocitava a aj ukazuje cas asi ne co :D
gogy27
Profil
panther
jj bolo to t.r.avian
panther
Profil
gogy27
to si hodim do databazy a ono mi tam to odpocitava a aj ukazuje cas asi ne co :D
u SwimXova odkazu databáze jistě nebude, neboť se nejedná o PHP, ale o JavaScript ;-)
SwimX
Profil
gogy27
trosku blba otazka ale to si hodim do databazy a ono mi tam to odpocitava a aj ukazuje cas asi ne co :D
no to asi ne no :) JS jede na straně uživatele - prohlížeče, ne na straně servru natož někde v databázi. Myslím že se dá i JS přistupovat k databázi, ale nevím jak to mají řešené tyhlety hry. Protože JS jde vypnout. leda snad, že PHP zapíše první hodnotu a JS ji potom ukrajuje. Pokud někdo JS vypne, jeho smůla bude tam mít pořád hodinu.
Zkus si vygooglit přístup k db přes JS
gogy27
Profil
panther
jj wem ale ako to pouzijem aby som to mal tak ako v tych hrach JS moc neviem a vobec da sa nejak predavat premenna z JS do PHP?
suky
Profil
gogy27
Cely proces odpocitavani je slozen ze dvou vrstev. Jedna je logicka, ktera zapada do systemu - u akce je ulozen i konecny cas, ktery se opakovane zjistuje HTTP pozadavkem (bud reloadem stranky, nebo ajaxem). Druha vrstva (prezencni) je JavaScript, ktery to jen poho pouze zobrazuje uzivateli, tj. zjisti si, kolik mu zbyva a zacne odpocitavat (zase po loadu stranky, nebo ajaxem ve strance).

// edit: spojil jsem 2 slova do jednoho ;)
suky
Profil
gogy27
premenna z JS do PHP
Tak myslim, ze by sis mel ujasnit co je JS a co PHP, protoze jinak je odpoved na tvoji otazku naprosto bezvyznamna.
gogy27
Profil
suky
aha cize to znamena ze budem na to potrebovat ajax?
googlim som a nejak som nenasiel nejake info ohladom toho nejaky priklad atd.
SwimX
Profil
gogy27
ajax v podstatě rovná se JS.
obrácené předání var a = <?php echo $a; ?>
to tvoje je blbost, protože php jede na SERVRU takže bys musel znovu načíst stránku při každém předání proměnné ale myslím že to jde, přes $_GET proměnné (ale zas antolik JS neholduju)
gogy27
Profil
SwimX
swimx nemohol by si mi napisat na moje icq mam ho napisane zeby som tu furt nemusel pisat a sem tam by si poradil keby si bol ochotny ak nie ok ;)

Teraz ku teme. Nemate nahodou niekto nejaky priklad pretoze teoria mi je na nic kedze JS moc neovladam a podtrebujem iba toto wem ze by som sa ho mal naucit ked to chcem robit ale predsa (dajake zaklady z JS mam ale ...)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: