Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
gardener Profil |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:09:24
Zdravím
Mám jeden asi velice stupidní dotaz. Bohužel podle učebnice, kterou ted hltám dělám vše dobře. Problém je v tom, že bych chtěl aktivovat formulářový prvek po OnLoad stránky. Mám tedy něco takového, bohužel se ale focus na prvek neprovede, proč, kde je chyba? Díky za každou radu. <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <title>Dokument bez názvu</title> <script type="text/javascript"> </script> </head> <body onLoad="document.formular.prvni.Select();"> <form action="?" method="get" name="formular"> <input type="text" value="" name="prvni"/> <input name="" type="submit" value="o.k"/> </form> </body> </html> |
||
_es Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:23:47
má tam byť .select().
No možno tam sú aj ďalšie chyby a možno záleží aj na vykresľovacom režime. No v tom asi skôr poradí niekto iný. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:28:52
Reaguji na _es:
„má tam byť .select().“ Spíš bych použil „focus()“. „možno záleží aj na vykresľovacom režime“ Myslím, že ne. Na co si myslíš, že by režim mohl mít vliv? |
||
gardener Profil |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:31:34
Měl by být focus, ale prostě to nejede.
|
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:33:29
Reaguji na gardenera:
Ukaž. |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:34:36
Chamurappi
Myslel som to len všeobecne, že na funkčnosť JavaScriptu má vplyv aj vykresľovací režim. A nejaké staršie učebnicové príklady môžu byť nefunkčné. No ak tvrdíš, že v tomto konkrétnom scripte vplyv nemá, tak to asi tak bude. |
||
gardener Profil |
#7 · Zasláno: 3. 3. 2009, 23:41:52
Tak poznatek, jede v v IE, jinak jinde ne.
Nemam zde povolene FTP, takže nahrát bohužel nemohu. Je to ale asi spíš něco s prohlížečem, jelikož na tom není co udělat špatně.. |
||
Časová prodleva: 2 měsíce
|
|||
wwwpaja Profil |
#8 · Zasláno: 5. 5. 2009, 21:06:58
zkus getElementById ;)
<body onload="document.getElementById('login').select();"> |
||
bohyn Profil |
#9 · Zasláno: 5. 5. 2009, 21:16:21
gardener