Autor Zpráva
TomasK
Profil *
Ahoj,

nainstaloval jsem si Lightbox2 (2.04) na web, udělal jsem vše určitě správně.

Mám hned dva problémy.

1. Fotka se otevře tak, že se musí sjet lištou dolů - ve FF. V Opeře je to prý ok.

2. Při otevření v IE mi IE sdělí, že nemůže otevřít server a operace ukončena. Vypozoroval jsem, že mu vadí odkaz na builder - <script src="http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/scriptaculous.js?load=effects,builder" type="text/javascript"></script> Když odstraním slovíčko builder nebo ho nahradím třeba "xxx", jede vše tak, jak má. Firefox ani opera s tímto problémy nemá.

Pomůžete mi, prosím? Vážně netuším, co s tím, JS neumím...
TomasK
Profil *
Zapoměl jsem dodat odkaz: http://www.mhdteplice.cz/

css: http://www.mhdteplice.cz/css.css (ani zmínka o lightboxu, ale pro jistotu...)
css lightboxu: http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/lightbox.css
js: http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/builder.js
http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/lightbox.js
http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/effects.js
http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/scriptaculous.js
http://www.mhdteplice.cz/img/lightbox/prototype.js


K problému č.1: Na webu mám fotky 800x600 i 700x525, mé rozlišení obrazovky je 1024x768, ale skáče to dolů i na 1280x1024.
Nox
Profil
No třeba na úvodní straně...mám pocit že Lightbox odsazuje shora 10%, jenže protože je tvá stránka enormě dlouhá, je to posunuté, takže toto si uprav:

var lightboxTop = arrayPageScroll[1] + (document.viewport.getHeight() / 10);
Třeba na:
var lightboxTop = arrayPageScroll[1] + (document.viewport.getHeight() / 50);
TomasK
Profil *
Super, díky moc, já tohle řešení už tady na diskuzi našel, ale dával jsem mnohem víc, než 50, takže se mi to zdálo ještě horší.

Teď by to chtělo ještě umlčet ten explorer :o)
TomasK
Profil *
Tak jsem zkusil i přejmenovat builder na jiný název i vše v JS souborech z builder přejmenovat na jiný název a nebude to jen tím slovem. Očividně IEXu vadí něco v kódu souboru builder.js ... Bohužel, nevím co... Poradí mi někdo?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0