Autor Zpráva
fagat
Profil *
Můžete mi prosím poradit?
Mám naprosto jednoduchý formulář http://ocelot.webgarden.cz/news-koncerty/ a potřebuji, aby se mi před odesláním zkontrolovalo, jestli je v něm opravdu napsán mail. Zdroják formuláře: <form name="f" action="http://fallen-ocelot.hy.cz/Form1/news_mail.php">
<input type="text" name="email" value="" style="background-color: white">
<input type="submit" value="Odeslat" style="background-color: DarkGray; font-color: black">
</form>
php: <html>
<head>
<meta http-equiv="refresh" content="5;url=http://ocelot.webgarden.cz/">
<title>Zpracování formuláře</title>
</head>
<body>
<br><?php
Mail ("fagat@volny.cz", News, $email, "From: $email");
echo "Váš požadavek byl zpracován";
?>
</body>
</html>

Předem dík
fagat
Profil *
jo a na stránkách mi nefunguje! javascript!! potřebuju ho umístit do externího souboru!!
SwimX
Profil
fagat
v tvém kódu se vyznat je umění. Máme tu ty značky na kód -
font-color: black -> by mělo být spíše color: black;

v tvém php skriptu není potřeba to html
chybí ti kontrola phpkem. JS je sice fajn, ale jde vypnout
News je nějaká konstanta? pokud ne, pak aptří do uvozovek
<?php 
if(isset($_POST['email'] && ereg('.+@.+\..+', $_POST['email'])){
 $mail = Mail ("fagat@volny.cz", "News", $_POST['email'], "From: $_POST[email]"); 
  if($mail)echo "Váš požadavek byl zpracován"; 
  else echo "Nepovedlo se";
}
?>


k JS:
do formuláře přidáš onSubmit="return kontrola()"
function kontrola(){
 var email = document.getElementById('email');
 var REemail = new RegExp("^.+@.+\..+$");     
  if (REemail.test(email.value)) return true;
  return false;
}


jo a na stránkách mi nefunguje! javascript!! potřebuju ho umístit do externího souboru!!
a myslíš že tím to vyřešíš? Proč ti nefunguje protože sis ho vypnul? Nebude to stránkama ale prohlížečem, stránky za to nemůžou.
fagat
Profil *
Já jsem si ho nevypnul!! Třeba na ic mi funguje, ale stránky kam ho potřebuju umístit, jsou na webgardnu.
fagat
Profil *
News je předmět, pokud byl v uvozovkách, nefungovalo to. Ale za to php dík. nějak mi ta kontrola nešla udělat...
fagat
Profil *
A jak udělam přesměrování bez html??
fagat
Profil *
Ani tenhle php nefunguje :-(
fagat
Profil *
Tak poradí mi někdo???
Smajda
Profil
co přesně ti nejde?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: