Autor Zpráva
huf
Profil *
Ahojda, dá se něják zjistit zda se uživatel na moji stránku připojuje z mobilu nebo ne? Vím, že u senamu to jde, tak asi jo. Jde o to, že pokud by se připojoval z mobilu, nastavím mu jiný css soubor. Díky
panther
Profil
huf
to můžeš, aniž bys zjišťoval, o jaké zařízení se jedná..
huf
Profil *
Fíha a jak? Pro normální PC používám ypsilonové hodnoty v px a xové v % ale na mobilu to vypadá hrozně, takže pro mobily bych dělal normálně všechny souřadnice v px.
panther
Profil
huf
takže pro mobily bych dělal normálně všechny souřadnice v px.
a co ti brání?

Udělej vlastní styl s „media="handheld"“.
Mike8748
Profil
nic proti ale v dnesni dobe styl pro handheld neni dobry reseni. ty "lepsi" mobily styl pro handheld ignorujou, a "chytry" mobily (zarizeni s windows mobile) ani nevi co to je a stranku zobrazujou "normalne" jako desktop, akorat s jinym rozlisenim

zkousel sem to i s nokii n70 (a ta uz je dost stara) a styl handheld je ji taky ukradenej

lepsi je v php udelat detekci useragenta, pripadne rovnou udelat extra mobilni verzi (s jinou adresou)
panther
Profil
Mike8748
ty "lepsi" mobily styl pro handheld ignorujou
díky za doplnění, to jsem ani nevěděl :-)
huf
Profil *
huf
„takže pro mobily bych dělal normálně všechny souřadnice v px.“
a co ti brání?
Udělej vlastní styl s „media="handheld"“.

Protože když budu mít výchozí všechno v px, tak si mi to bude blbě zobrazovat v jiných rozlišeních na PC

Mě nejde o to, co udělat, aby se to na mobilu zobrazilo hezky a jak poznat, že jde o mobil???
jakubroz
Profil
ověřuj useragenta

Přiklad:
if(strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'iPhone')  || strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'],'iPod'))
$dirpath = './styles/iphone/';
else $dirpath = './styles/normal/';
Joker
Profil
huf
Pro normální PC používám ypsilonové hodnoty v px a xové v % ale na mobilu to vypadá hrozně, takže pro mobily bych dělal normálně všechny souřadnice v px.
Jaký to bude mít smysl?
Nebude co do rozmístění prvků v pixelech dost podstatný rozdíl mezi mobilem třeba s rozlišením 160x128 a mobilem s rozlišením 640x480?

A obecně bych pozicování na pixely používal spíš výjimečně... alespoň mi například není zřejmé, jak lze na absolutní souřadnice umístit prvek, který má být pod nějakým textem, když nevím konečnou výšku toho textu v pixelech.
panther
Profil
Joker
alespoň mi například není zřejmé, jak lze na absolutní souřadnice umístit prvek, který má být pod nějakým textem, když nevím konečnou výšku toho textu v pixelech.
jsou lidé, kteří jsou schopni zadat i odstavci pevnou výšku, takže asi tak ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: