Autor Zpráva
Jack06
Profil
Nevíte, proč mi nefunguje tento script? děkuji.

function ajaxFunction(a,b)
{
    var xmlHttp;
    try {
        xmlHttp=new XMLHttpRequest();  
    }
      
    catch (e) {
        try {
            xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        }
        catch (e) {
            try {
                xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch (e) {
                alert("Nepodporuje AJAX");
                return false;
            }   
        }  
    }
    xmlHttp.onreadystatechange=function() {
        if(xmlHttp.readyState==4) {
            if(xmlHttp.responseText=="kick"){
            alert(xmlHttp.responseText);
            parent.location.href = "../welcome.php?msg=10";
            }else{
            var body = document.getElementsByTagName('body')[0];
            body.innerHTML = xmlHttp.responseText;
        }
        }
    }
    xmlHttp.open("GET",b+".php?rid="+a,true); //php subor
    xmlHttp.send(null); 
}

function runTimer(a,b) {
  window.setInterval("ajaxFunction('"+a+"','"+b+"');", 5000);    //interval refreshu... 1000 = 1 sekunda
}


V internet explorer se provede podmínka jestliže je výsledkem responseText kick přesměruje to z framesetu, ale v mozzile mě to nepřesměruje a jen to napíše kick do tagu body, kam to má napsat pokud výsledkem není jen kick.
Díky :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Na tvém místě bych se podíval, co přesně Mozilla vidí v xmlHttp.responseText. Není tam za kickem ještě konec řádku?
Jack06
Profil
Chamurappi

print'kick'; toto je jediné co se proveke aby to vypsalo kick;
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Na tvém místě bych se skutečně podíval, co přesně Mozilla vidí v xmlHttp.responseText.
Jack06
Profil
Chamurappi
Není nějaký lepší způsob jak náhrávat pravidelně (nějakej časovač) stránku..?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Ne.
Jestli se ti nelíbí XMLHttpRequest, můžeš si udělat neviditelný <iframe> a v něm znovunačítat nějaký skript, který ovlivní rodiče.
Jack06
Profil
Chamurappi
Já jsem četl něco jako toto:

CHOSE

Tam to také načítá z externího scriptu..
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Ano, to je třetí možnost. Má výhodu, že funguje i napříč doménami.
Ale ve tvém případě jsou všechny tři možnosti rovnocenné. Pokud ti výše uvedený kód nefunguje v Mozille, děláš nejspíš někde chybu.
Jack06
Profil
Chamurappi
Já jsem skoušel ten script z choose spustit na localserveru (vertrigoserv) ale nefunguje mi.. ten ajax co používám teď mi funguje nevíš proč?? nebo nevíš nějakej homeserver na kterým by to fungovalo? Díky moc.. jo jinak psal jsem tam asi někde chybku v textu už mi ten ajax původní funguje.. špatně jsem asi měl vložené instrukce v podmínce
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
ten ajax co používám teď mi funguje nevíš proč??
Ne. Ale musím ocenit originalitu této otázky.

špatně jsem asi měl vložené instrukce v podmínce
Špatně sestavená podmínka by se neměla chovat jinak v Mozille než v Exploreru.
Jack06
Profil
Chamurappi
oprava to jestli nevíš proč mělo být že mi nefunguje ten script z chose na localserveru
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Aha. Tak to také nevím.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: