| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| cllater Profil * |
#1 · Zasláno: 10. 4. 2009, 21:57:04
Zdravim, nevíte jak udelat v javascriptu popripade v jQuery abych zjistil ID elementu na ktery kliknu? mam aplikaci kde dynamicky prodavam prvky kterym se postupne zvysuje ID. pak kdyz jich mam treba 5 a klinu na 3ti tak aby se mi do nejake promene ulozilo ze jsem klikl na treti prvek cili ID== 3; delam to prez GET
$("*", ".item_id").click(function(e){ var id= $(this).get(0); alert(id.id); // tady mam cislo ID elementu Jenze problem je ten ze kdyz mam ve item_id tride vice tech vlozenych dynamickych prvku tak me to napise ten na ktery kliknu ale pak i ty dalsi IDcka co tam jsou. snad chapete. diky za rady |
||
| cllater Profil * |
#2 · Zasláno: 10. 4. 2009, 22:53:20
no tak jsme zjistil ze to funguje ale kdyz pak volam pozdeji toto
$('.FieldTitle').keyup( function(){ alert("id je " +id.id); // zde uz to zkoci na "1" nevim proc dik |
||
| Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 11. 4. 2009, 03:08:42
Reaguji na cllatera:
V samotném JavaScriptu je to snadné: nějakýElement.onclick = function()
{
var id = this.id;
alert(id);
}; |
||
| cllater Profil * |
#4 · Zasláno: 12. 4. 2009, 00:12:47
dobre, me se ale vyskytl problem ze kdyz mam
<div id="hlavni"> <div id="mensi_prvek"></div> <div id="mensi_prvek2"></div> </div> a kliknu na "mensi_prvek" tak mi to vrati ten co je nad tim cili "hlavni", jde to nejak lepe specifikovat? dik |
||
| cllater Profil * |
#5 · Zasláno: 12. 4. 2009, 02:23:45
Nakonec to delám tak ze mam:
$("#drop_item").sortable({ change: function(){ var domEl = $('p').get(0); alert('id'+ domEl.id); }); ale jak mile vlozim vic jak dva prvky tak už to blbne. kdyz mam vlastne: <div id="drop_item"> <p id="mensi_prvek"></p> <p id="mensi_prvek2"></p> <p id="mensi_prvek3"></p> // tady me to rikal po kliknuti na nej ze je to prvek 1 </div> ukazku muzete videt zde: (zkuste kliknout na "Standartni pole" tim se vlozi prvek a pak chytnutim premistite níz nebo viz. bude to postupne vypisovat IDcka prvku, ale kdyz vlozim vic jak 3 tak uz to nefunguje) http://www.projekt.prezentuji.cz/editor2.php dik za rady |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0