Autor Zpráva
ladislavczech
Profil
Ahoj potřeboval bych na webu delanym na wordpressu udelat odpočítávání Dny, hodiny, minuty, vteřiny do nějakého roku (to už si doplním)
Budulinek
Profil
A chceš, aby ti tam ten čas "tikal" nebo ho chceš "napevno"?

Pokud chceš, aby tikal, je na to potřeba JS....

EDIT:
pomocí php si můžeš do db uložit daný datum, do kterýho chceš udělat odpočítávání. To si pak vytáhneš a pomocí java scriptu uděláš to samotný odpočítávání. Někde na netu jsem na podobná témata viděl haldy tutoriálů, stačí se zeptat strejdy gůgla :)
ladislavczech
Profil
no tady se koukni pod headerem je to odpocitavani tak tohle uplne to samy potřebuju ja.
Budulinek
Profil
ladislavczech
no, tak to je pak ještě jednodušší:

dateFuture = new Date(2012,12,21,00,00,00);

function GetCount(){

	dateNow = new Date();									//grab current date
	amount = dateFuture.getTime() - dateNow.getTime();		//calc milliseconds between dates
	delete dateNow;

	// time is already past
	if(amount < 0){
		document.getElementById('countbox').innerHTML="Now!";
	}
	// date is still good
	else{
		days=0;hours=0;mins=0;secs=0;out="";

		amount = Math.floor(amount/1000);//kill the "milliseconds" so just secs

		days=Math.floor(amount/86400);//dny
		amount=amount%86400;

		hours=Math.floor(amount/3600);//hodiny
		amount=amount%3600;

		mins=Math.floor(amount/60);//minuty
		amount=amount%60;

		secs=Math.floor(amount);//vteřiny

		if(days != 0){out += days +" dnů"+((days!=1)?"":"")+", ";}
		if(days != 0 || hours != 0){out += hours +" hodin"+((hours!=1)?"":"")+", ";}
		if(days != 0 || hours != 0 || mins != 0){out += mins +" minut"+((mins!=1)?"":"")+", ";}
		out += secs +" vteřiny";
		document.getElementById('countbox').innerHTML=out;

		setTimeout("GetCount()", 1000);
	}
}

window.onload=function(){GetCount();}//call when everything has loaded


tohle je script na samotnej odpočet. A do tohohle se ti pak promítne:

<div id="countbox"></div>


V řádku dateFuture = new Date(2012,12,21,00,00,00); si nastav datum, jaký potřebuješ a je to...
ladislavczech
Profil
ja sem uplny maslo mohl bys mi prosim říct kam přesně to mam vložit ?
Budulinek
Profil
jejda... je to javascript (proto by měl i tohle téma asi někdo přehodit do příslušné sekce), takže stačí jej hodit na stránky buď takto

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!--
sem dáš ten skript -->
</SCRIPT>

nebo si to uložit do samostatnýho souboru s příponou *.js a nalinkovat takto:

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"
SRC="cesta_k_souboru.js">
</SCRIPT>


a ten <div> pak jen hodíš tam, kde chceš, aby se ti to zobrazovalo.
Budulinek
Profil
jinak hledej tady na stránkách. Je tu o JS napsáno spousta užitečných věcí... viz. tady.
ladislavczech
Profil
j diky
ladislavczech
Profil
ja nevim ono mi to vůbec nejde moc tomu nerozumim ... do script.js jsem pridal ten kod a do footer.php sem dal <div id="countbox"></div> to určitě dělam blbě ne ?
Alex_alex
Profil
Ještě k tomu <div id="countbox"></div> musíš přidat <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="script.js"></SCRIPT>
Budulinek
Profil
ladislavczech
tak tak, viz. příspěvek 6
ladislavczech
Profil
ja uz sem zkousel vsechno ale pořád nejde. Tady jsou ty soubory koukněte se a řekněte, co dělám blbě script.js a Footer.php (v souboru footer je to čtvrtý řádek)
Budulinek
Profil
ladislavczech
ježkovy voči :D <div id="countbox"><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="script.js"></SCRIPT></div>

tohle je špatně... Kdybisis přečetl aspoň něco z toho odkazu, co jsem posílal, už bys to dávno měl.

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="script.js"> si dej do hlavičky a v tomhle divu nic být nemá (max mezera). Pak to bude fungovat. Ještě si překontroluj, jestli ten soubor script.js máš nahranej tam, kde samotnou stránku (jinak si ho správně nalinkuj)... Pak to musí fungovat...
ladislavczech
Profil
<div id="countbox"></div><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="script.js"> je to tam ale zase nic ja uz fakt nevim to je těžký.
johnl
Profil
Jsi tak b*** nebo to jen děláš je to
<div id="countbox"><SCRIPT LANGUAGE="JavaScript" SRC="script.js"></div>
_es
Profil
johnl
Uzatváracia značka </SCRIPT> by tam predsa mala byť. Aj keď je obsah prázdny. Pre informácie stačí kliknúť v tom tvojom kóde na SCRIPT.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: