Autor Zpráva
Daniel01
Profil
Zdravím... :-)
Mám <select> s nekolika <option>. Když si vyberu nějakou možnost, tak aby se odeslal formlulář (zřejmě pomocí this.form.submit() ), který je v jiné části kodu (pár desítek řádků níž).
Potřebuju zjistit, jakou možnost si uživatel vybral + v tom formuláři jaké checkboxy označil...

Takže moje nějaká představa je - dva formluře -> v jednom <select> a ve druhém ty cheackboxy... A potom to odeslat... (Chci něco podobného jako je u e-mailů... označím si jaký chci e-mail a potom možnost co sním udělám)

A ještě jak označím pomocí JS všechny cheackboxy?
Alphard
Profil
Daniel01:
Takže moje nějaká představa je - dva formluře -> v jednom <select> a ve druhém ty cheackboxy... A potom to odeslat
S tím budou jenom problémy, dejte vše do jednoho formuláře.
Nezapomeňte na klasický submit (ne všichni mají javascript) a po odeslání bude mít PHP k dispozici pole GET nebo POST (dle nastavení) s vyplněnými údaji.

Potřebuju zjistit, jakou možnost si uživatel vybral
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/select-value.html

Máte nějaký problém s PHP? Jinak bude lepší přesunout toto téma do javascriptu.
Daniel01
Profil
Máte nějaký problém s PHP? Jinak bude lepší přesunout toto téma do javascriptu.
Jj, určitě... Já jsem se musel překliknout, chtěl jsem to do JS... :-)

Tak dobře, budu mít teda jeden velkej form (nebude vadit, když uvnitř form bude i tisíc jiných věcí? je to totiž v kodu jinde, než ty checkboxy...)

Tak mi prosím napište ten kod na odesílání přes JS :-) A taky označení všech těch cheackboxů...
Dík
Alphard
Profil
Daniel01:
Tak dobře, budu mít teda jeden velkej form (nebude vadit, když uvnitř form bude i tisíc jiných věcí? je to totiž v kodu jinde, než ty checkboxy...)
HTML nevadí. Do jednoho formu patří věci, které chcete najednou odeslat (a většinou spolu logicky souvisí). Jestli je tato podmínka splněna, je to v pořádku.
Daniel01
Profil
No to mi je jasný :-D
Ale někde nahoře mám ten select, potom spoustu <divů> a potom pomocí php vypisuju z db ty řádky(while)... a na každém řádku je jeden cheackbox... (jak je to u e-mailů)

Tak mi prosím napiš ten kod, jak to odeslat :D Tak dobře, pokusím se něco vytvořit, oprav mi to...

<form action="x.php" method="POST">
 <select onchange="this.form.submit()" name="xxx">
  <option value="1">1</option>
  <option value="2">2</option>
  <option value="3">3</option>
  <option value="4">4</option>
 </select>
 <input type="submit"> <!-- může být ten submit uprostřed formuláře?-->

 <!-- tady budou tuny html kodu.... -->

 <!-- smyčka while, která vypisuje z db... {}-->
 <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
 <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
 <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
 <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
 <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
 <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
</form>

A tady bude odkaz(nebo něco) co označí všechny checkboxy... (checked="checked")
<a href="#" onclick="">Označit vše</a>
Daniel01
Profil
Prosíím... Pomůže mi někdo?
Daniel01
Profil
Pořád mi nebylo odpověděno....
SwimX
Profil
Daniel01
google, první odkaz: http://www.shiningstar.net/articles/articles/javascript/checkboxes.asp
peta
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/
odkaz Formulare, je tam prace se select, s checkboxy, ...
Urcite jsi ty priklady studoval nez jsi polozil dotaz?

<input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">
Vis, kdyz pouzijes 10x echo je treba 10x zavolat funkci, jejiz vykonani trva rekneme 1s. Kdyby jsi cely html kod ulozil do promenne a pouzil jednou echo, pak se ti stranka zobrazi 1/10 casu.
Daniel01
Profil
peta
je tam while a v kodu je jenom jednou: <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']">

ale na tohle jsem se vůbec neptal!

http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/
tohle jsem studoval důkladně, než jsem přidal téma... jediné co tam je, tak pomocí select přechod na jinou stránku! ale já potřebuju odeslat formulář...
SwimX
Profil
Daniel01
tohle jsem studoval důkladně, než jsem přidal téma... jediné co tam je, tak pomocí select přechod na jinou stránku! ale já potřebuju odeslat formulář...
a todle ti nefunguje?
 <select onchange="this.form.submit()" name="xxx">


peta
Kdyby jsi cely html kod ulozil do promenne a pouzil jednou echo, pak se ti stranka zobrazi 1/10 casu.
to bych se vcelku hádal :)
Danielovo 01 kód
while (...){ ?>
  <input type="checkbox" name="<?PHP echo $id['checkbox']"?>>
<?php 


tvá rada..?:
while (...){
  $a = "<input type="checkbox" name='{$id['checkbox']}'>"
  echo $a;
}
peta
Profil
SwimX
tva rada:
while (...){
$a = "<input type="checkbox" name='{$id['checkbox']}'>"
echo $a;
}

ma rada
$HTML = '';
while (...){
$HTML .= "<input type="checkbox" name='{$id['checkbox']}'>"
}
echo $HTML;

Daniel01
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/#formulare
Select způsobí přechod na jinou stránku = prace se selectem
Rozdíl v programování <input> text a radio = prace s radio buttony
Různý zápis přístupu k políčku formuláře = prace s inputy
Políčko přepínající formulář do nového okna = prace s checkboxy
Zašednutý select v závislosti na radio buttonu = propojeni radio a selectu

'Potřebuju zjistit, jakou možnost si uživatel vybral + v tom formuláři jaké checkboxy označil...'
Vsechny ty priklady resi tvou otazku, ne?
A jestli mas problem to dat do jedne, tak funkce se vytvari pomoci prikazu function.
function mojefunkce(formular)
{
alert(formular.xxx)
formular.submit()
}
<select onchange="mojefunkce(this.form)" name="xxx">
SwimX
Daniel01 aby se odeslal formlulář (zřejmě pomocí this.form.submit() )
Daniel01 <select onchange="this.form.submit()" name="xxx">
Jestli to spravne chapu, tak potrebuje zjistit, co je zaskrtnute jeste pred odeslanim. Protoze po odeslani by se ptal na foru s PHP, ne? A tam bych mu asi napsal
<?php print_r($_POST); print_r($_GET); ?>
Predpokldam, ze umi pouzivat cz.php.net a dohledat si funkce jako
cz.php.net/print_r
Mno, uvidime, co se z toho dal vyklube :)
Stejne nevim, proc sem dava PHP kod, preci, server mu vygeneruje html, klikne v prohlizeci na menu zobrazit - zdrojovy kod a to sem zkopiruje. Ne, on sem da php kod, kteremu javascriptari nemusi rozumet nebo treba ty, co delas s ASP.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: