Autor Zpráva
Gogen
Profil *
Zdravim všechny experty
mam javascript a funguje bez problemu ve vsech prohlizecich krome mozilly. V Mozille funguje pouze, když oddělám úvodní řádek:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

Jenže to je blbost aby to fungovalo jen bez toho radku.
Tady je JS:
function ap_getObj(name) { // oblíbená funkce zajišťující kompatibilitu práce s objekty v různých browserech
  if (document.getElementById)
    return document.getElementById(name).style;
  else
    if (document.all)
      return document.all[name].style;
    else
    if (document.layers)
      return document.layers[name];
}

function Trace_mouse(evnt) {
  if (is_DHTML && (navigator.userAgent.indexOf("Opera")== -1) && (navigator.userAgent.indexOf("Mozilla")== -1)) {
    if (evnt.pageX){
      X_pos=evnt.pageX; // nastavení pozice obrázku v Netscape a Opeře
      Y_pos=evnt.pageY;
    }
  }
  else{
    X_pos=(event.clientX + document.body.scrollLeft); // nastavit pozici obrázku v IE a DOM prohlížečích
    Y_pos=(event.clientY + document.body.scrollTop);
  }
  if (ReTrace_mouse)
    eval(ReTrace_mouse)
}

function Get_mouse_pos() { // zjistí pozici kurzoru myši
  x.left=X_pos+10 // nastavit novou pozici vrstvy obrázku (+10, aby nebyl obrázek pod kurzorem, ale vedle)
  x.top=Y_pos+10
}

var x = ap_getObj('cursor'); // určit přístup k danému objektu (dle prohlížeče)
var is_DHTML=window.Event?true:false; // je prohlížeč schopen zjištovat pozici kurzoru?
var Y_pos = 0; // inicializace pozice obrázku
var X_pos = 0;
if (is_DHTML) {
  document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE | Event.KEYUP); // sledovat pohyb myši v dokumentu a uvolnění klávesy v Netscape
  document.onkeyup=Trace_mouse; // při rolování oknem klávesnicí po uvolnění nastavit pozici obrázku
}
else
  window.onscroll=Trace_mouse; // v IE při rolování okna klávesnicí nastavovat pozici obrázku
document.onmousemove = Trace_mouse; // při pohybu myši nastavit novou pozici obrázku
ReTrace_mouse = 'Get_mouse_pos()'; // při pohybu myši ukládat aktuální pozici kurzoru 


Potřeboval bych aby to jelo v Mozille taky tak jak v IE nebo Opere.
Vim ze je to banalitka pro studovanejsi lidi, ja bohuzel JS neovladam a nevim si s tim rady. Dekuju za jakoukoli radu.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Gogena:
V Mozille funguje pouze, když oddělám úvodní řádek
Rozbije se ti něco jiného, pokud ho odděláš? Jestli ne, tak ho oddělej.

mam javascript a funguje bez problemu ve vsech prohlizecich krome mozilly
Což takhle napsat, co by měl dělat? Ideálně rovnou do titulku vlákna.

Potřeboval bych aby to jelo v Mozille taky tak jak v IE nebo Opere.
Což takhle napsat, jak ti to jede v Exploreru a Opeře? Nebo rovnou ukázat? Dozvěděli jsem se od tebe jen to, že je to banalitka.
Vždy dávej odkaz na živou ukázku.

Mozilla se možná umoudří, pokud doplníš jednotky:
function Get_mouse_pos() {
  x.left=X_pos+10 + "px";
  x.top=Y_pos+10 + "px";
}
Gogen
Profil *
Omlouvam se...
Script by mel delat to, ze kurzor nasleduje obrazek (logo), jinak receno, za kurzorem beha logo. Neco jak slavny javascript, kdy za kurzorem byl textovy had s nejakym uvitacim napisem napriklad.
V IE a Opere obrazek za kurzorem skutecne beha, vyjimkou je asi IE 8, ale to uz je maly detail. V Mozille je obrazek stale na stejnem miste, a to na tom, jake je nadefinovano pomoci CSS.

Ve scriptu se pro ruzne prohlizece zjistuje poloha dvema zpusoby, v komentech je napsane ze jeden je pro IE a druhy pro Operu, ale nikde nevidim zminku o mozille, mozna tam bude zakopany pes, ale nevim co s tim.

PS: " && (navigator.userAgent.indexOf("Mozilla")== -1)" toto ve 13. řádku být nemá!
Gogen
Profil *
Bohuzel dopsani jednotek nepomohlo :-(

a tady je odkaz s pouzitym JS:
http://www.cacateam.cz/?id=Tym_B&vysl=becko2
peta
Profil
http://www.volny.cz/peter.mlich/jpw/#udalosti
http://www.volny.cz/peter.mlich/jpw/bublina.html
nemam tu ie8, nedovedu rici, zda ta bublina v nem pojede.

a tady je odkaz s pouzitym JS: ...
super, jeden z mala, co chape dulezitost kodu pro ostatni :)

Mne JS konzola ve FF hlasi tuto chybu
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'top'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.cacateam.cz/?id=Tym_B&vysl=becko2
Řádek: 0
Varování: Chyba při parsování hodnoty vlastnosti 'left'. Deklarace vynechána.
Zdrojový soubor: http://www.cacateam.cz/?id=Tym_B&vysl=becko2
Řádek: 0

function Get_mouse_pos() {
x.left=X_pos+10
x.top=Y_pos+10
}
tady zadne px nevidim
Gogen
Profil *
Přidání px opravdu pomohlo, dekuju moc.

kdyz sem to tam daval poprve tak se to asi nejak spatne ulozilo, nebo nevim.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: